Бисквитки

петък, 21 октомври 2011 г.

Гнусна провокация срещу Николай Иванов

Гнусна провокация на опоненти откри тази вечер екипът на независимия кандидат за кмет на Община Враца инж.Николай Иванов.

В 21.30 часа хора от предизборния щаб на Николай Иванов случайно откриват лек автомобил, облепен със скъпи стикери. Самозалепващите стикери са с размер около 15-25 см. Върху тях е изписан №27- това е номера в интегралната бюлетина на кандидата за кмет на Враца инж.Николай Иванов и текста “Гласувайте за инж.Николай Иванов”. Най-накрая е изписано”Купуването и продаването на гласове е престъпление”.

От щаба на Николай Иванов е повикан полицейски екип, който веднага се е отзовал и нарушението е констатирано.

Заснето е от ТВ Враца и екип на Канал 3, който журналистът Сашо Диков е изпратил на мястото на събитието.

С тази провокация някои от опонентите искат да настроят избирателите от Враца срещу кандидата за кмет Николай Иванов, който е безспорен лидер във всички социологически изследвания.

Иванов и неговият екип категорично декларираха, че нямат нищо общо с тези вандалски актове и призовават гражданите да не се подвеждат от делата на платени провокатори.

Николай Иванов още с тревога заяви: “ Това е поредната гнусна провокация за последните дни. Явно нервите на някои от кандидатите за кметския пост не издържат.

Призовавам всички, на които им е писнало от тези отчаяни провокативни действия и това водене на антикампания, залагаща на плиткоумни и долни похвати на 22 октомври 2011 година, в деня за размисъл, да провесят българския флаг на прозорците си или да заменят снимките си в социалните мрежи с трибагреника.”

Ботев Враца и Черноморец "спукаха топката" за 0:0

Двата тима направиха слаб мач и не успяха да се победят


Ботев Враца и Черноморец направиха изключително слаб мач и врътнаха равенство без голове.

Двата тима се изправиха един срещу друг на стадиона във Враца, в двубой от 10-ия кръг на "А" група.

Въпреки мотивацията както на домакините, така и на гостите, за победа, попадения така и не бяха отбелязани и двубоят завърши при нулево реми.

След това реми Черноморец е 3-и в класирането с 22 точки в актива си, докато Ботев е 12-и с 8 точки.


Първите минути на мача бяха абсолютно равностойни и не се забеляза някой от двата тима да налага натиск над противника.


В 8-ата минута домакините се опитаха да създадат нещо интересно, след като Симеон Мечев отправи удар, но топката мина встрани лявата греда на вратата на Колев.

В 20-ата минута и Черноморец погледна към вратата на противника. Андонов успя да центрира в наказателното поле на Ботев, но Цветковски улови топката.

Четири минути по-късно гостите имаха възможност да вкарат и да открият резултата. В защитата на домакините настъпи паника, но бургазлии не успяха да се възползват от нея.

В следващите минути гостите наложиха наистина сериозен натиск над врачани и създадоха няколко доста опасни атаки.

В крайна сметка двата тима излязоха в почивка при нулево равенство.

Второто полувреме започна по-добре за гостите, които създадоха добро положение в 50-ата минута, но ударът на Жужу мина покрай гредата.

Като цяло може да се каже, че темпото през второто полувреме бе по-високо, но все пак голове до края на срещата така и не паднаха.

В 53-ата минута бранител на гостите отправи прострелно центриране в наказателното поле на Ботев, но защитник на домакините изчисти топката в последния момент.

Десетина минути по-късно гостите имаха добра възможност да вкарат чрез Асис, но неговият удар попадна право в ръцете на Цветковски.

До края на мача не се стигна до повече голове и в крайна сметка резултатит се запази.

БОТЕВ ВР - ЧЕРНОМОРЕЦ 0:0

БОТЕВ: Цветковски, Динчев (67 - Ненем), Ванков - к, Ковачев, Дениран, Куанг, Христов, Николов (87 - Симеонов), Мечев (46 - Найденов), Валериев, Костадинов

ЧЕРНОМОРЕЦ: Колев, Дянков, Н. Николов, Андонов (77 - Христов), Асис (90 - Балджийски), Анеси, Пехливанов, Кишишев - к, Фо-Поре, Жужу, Крумов (82 - Терзиев)

Николай Иванов закри предизборната си кампания с емоционален спектакъл



С хоро, извило се из цялата зала и коридорите на Драматично-кукления театър, бе закрита кампанията на независимия кандидат за кмет на Враца инж. Николай Иванов. В спектакъла взеха участие фолклорните танцови ансамбли „Хоро” и „Елика”, чиито изпълнения вдигнаха на крака гостите.

Искам да ви благодаря от сърце за силната подкрепа и споделената вяра, че обединени можем да създадем по-добро бъдеще за нашия град. Това е посоката, това е надеждата, това е шанса ни. Можем и ще успеем! Номерът в бюлетината, с който ще направим заедно своя избор за успеха на Враца, е 27, заяви от сцената на препълнения театър инж. Иванов.

Трима пострадали при катастофа

Съобщение от МБАЛ „Христо Ботев” Във Враца

Трима са приетите в Спешно отделение на МБАЛ „Хр.Ботев” – Враца след сутрешната катастрофа на светофарите на бул. „Мито Орозов”
На В. М. , на 42 години, пострадала при сутрешната катастрофа и приета в Спешно отделение на МБАЛ „Хр.Ботев” – Враца са извършени пълни изследвания, рентген и скенерово изследване, консултация с невролог и хирург. Констатирано е , че жената е с фрактура на шиен прешлен и черепно-мозъчна травма с кръвоизлив. С опасност за живота. Транспортира се към Пирогов – София.

Т. С. – на 41 години, е с гръдна травма и фрактура на ребра, добро общо състояние. Ивършени са му пълни изследвания, рентген и консултация с хирург. Към момента все още се уточнява състоянието и дали се налага хоспитализация. Няма опасност за живота.

На третия пострадал от катастрофата – В. Л. на 50 години са извършени пълни изследвания, рентген и скенерово изследване, консултация с хирург. Констатирано е контузия на шийни прешлени, без фрактура. В добро общо състояние и се освобождава от болничното заведение.

Пострадалото 7-годишно дете от инцидента на 20.10.2011г. в с. Липница продължава да е с опасност за живота. То е прието в ОАИЛ на МБАЛ „Хр. Ботев” – Враца с констатирана комбинирана травма – черепномозъчна и гръдна травма. Направени са консултации с неврохирурзи. Детето е на изкуствена белодробна вентилация. Продължава активното му лечение в болничното отделение.

четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Революция в "А" група - 6 мача НА ЖИВО ЕДНОВРЕМЕННО в интернет в "Арена Футбол"

Истинска революция с излъчването на мачове от "А" група ще настъпи в петък! За пръв път в историята на българския футбол феновете ще могат да гледат НА ЖИВО, ЕДНОВРЕМЕННО И БЕЗПЛАТНО 6 МАЧА от десетия кръг на първенството. Това ще стане в петък, 21 октомври 2011 г., от 16,00 часа, като срещите ще вървят в сайтовете LIVESPORT.BG, SPORTLINE.BG и BOOKMAKERS.BG, които са част от "АРЕНА ФУТБОЛ". До момента никога в историята на родния футбол не е имало подобно грандиозно отразяване на мачовете от шампионата.


Два часа по-късно ще започне двубоят Левски - Калиакра, който също ще може да бъде наблюдаван пряко в LIVESPORT.BG.

ПРОГРАМА НА МАЧОВЕТЕ ОТ ДЕСЕТИЯ КРЪГ НА "А" ГРУПА:

ПЕТЪК, 21 октомври, 16,00 ЧАСА

СЛАВИЯ - ЛОКОМОТИВ (Пд) (Пряко в LIVESPORT.BG, коментар Милен Николов и Ивка Димитрова)

МИНЬОР - ЛОКОМОТИВ (СФ) (LIVESPORT.BG, коментар Христо Евстатиев и Димитър Георгиев)

ЧЕРНО МОРЕ - ЦСКА (SPORTLINE.BG)

СВЕТКАВИЦА - БЕРОЕ (SPORTLINE.BG, коментар Филип Петрунов и Антон Събев)

БОТЕВ (Вр) - ЧЕРНОМОРЕЦ (BOOKMAKERS.BG, коментар Димитър Колев)

МОНТАНА - ВИДИМА РАКОВСКИ (BOOKMAKERS.BG, коментар Виктор Трифонов)

ПЕТЪК, 21 октомври, 18,00 ЧАСА

ЛЕВСКИ - КАЛИАКРА (LIVESPORT.BG)

ПОНЕДЕЛНИК, 24 октомври, 18,00 ЧАСА

ЛИТЕКС - ЛУДОГОРЕЦ (SPORTLINE.BG)

Обръщение нас генерал Валери Стаменов

Уважаеми съграждани,
приятели,
Уважаеми поддръжници на„ГЕНЕРАЛната промяна за Община Враца”,

Съдържанието намоята предизборна битка е вдъхновено именно от желанието за осъщестяване накоренна смяна в начина на управление на нашата община! Стига вече експерименти,грешки и кражби за наша, обща сметка! Стига вече смени на управленски екипи, партийниназначения, незнаещи и неможещи управленци! Стига вече силово наложени решения,некомпетентност, лобизъм, обслужване на частни интереси!
Ръководствотона общината трябва да е от знаещи, можещи и некорумпирани експерти. Аз мога даВи предложа такова ръководство от професионалисти, които ще работят за добротона Враца и врачаниНие Ви предложихме „ГЕНЕРАЛнапромяна за Община Враца”. Аз и моят експертен екип имаме потенциала и стремежада я осъществим!
Ние – кандидатите, издигнатиот Коалиция от партии „ВМРО – Българско национално движение – Движение заевропейска интеграция”, искаме и вие да се включите в управлението, да разчитате на подкрепата и съдействиетона общината при решаването на проблемите, да чувствате персонално внимание игрижа! Да управлявате заедно с нас.
„ГЕНЕРАЛнатапромяна” трябва да продължи в посока осигуряване пълна прозрачност на вземанитерешения от страна на общинската администрация и общинския съвет! Гражданите трябвада знаят на какво ги обричат или им подготвят техните управници! Затова катокмет на Община Враца, аз ще отговарям лично за действията на общинскоторъководство и администрация, за да гарантирам пред Вас изпълнението на поетитеангажименти! И сега, както винаги, заставам честно и открито пред вас! Вие мепознавате и знаете, че моята мъжка, генералска дума тежи!
Моятапредизборна кампания също бе водена по този начин – прозрачно и „очи в очи”. В„откритата приемна” на нашата коалиция аз се срещнах със стотици хора, те имахавъзможността да ме попитат лично всичко, което пожелаят!
В тези непосредствени разговори, вие самитесподелихте с мен и моя екип, че е необходима „ГЕНЕРАЛна промяна” за облика исъстоянието на нашата община. Улиците на Враца вече са непроходими, с дупки иразбити тротоари. Необходим ни е пълноценени цялостен подход за справяне с този проблем. Тойвключва определен набор от стъпки и промени в организацията на движение в града, освобождаване на малките улици от паркираниавтомобили, промени в инфраструктурата и актуализация на светофарното регулиране. Ще работим за изготвяне иприлагане на нов план за организация и управление на транспорта и пешеходнитепотоци в града, за увеличаване местата за паркиране тук.
Следваща темаза „ГЕНЕРАЛна промяна” е развитието на местната икономика. Ние ще дадем пълнаадминистративна подкрепа на бизнеса! Общинските проекти ще се изпълняват приоритетноот местни и утвърдени фирми в отделните области, спазвайки законовата уредба внашата държава.
Приоритет замен ще бъде повишаване сигурността на общината.Ще работим за изграждане на общинска полиция, за да има ред и спокойствие вграда, за да бъде запазена селскостопанската продукция и къщите в селата отобщина Враца.
Ще работим, за да не бъде закрито иразграбено военното поделение!
Необходима ние „ГЕНЕРАЛна промяна” за решаване на съществуващия проблем с преработката набитови отпадъци, с цел осигуряване по-добро качество на живот на гражданите на ОбщинаВраца и устойчива околна среда. Ние ще работим за построяването на завод запреработка на битовите отпадъци за Община Враца! Той ще бъде изграден,съобразно най-модерните и екологосъобразни технологии, но и спрямонай-изгодните икономически условия.
Това са само малка част от целите, които сипоставяме аз и моят екип! Толкова много работа има още за вършене, за да станеОбщина Враца привлекателно място за инвестиции и нови работни места, с модернаи функционална инфраструктура, с висок стандарт на живот за своите жители, свисоко качество на предлаганите общински здравеопазване, образование иадминистративно обслужване! Защото всеки гражданин наВраца заслужава да живее по-добре, по-достойно, по-сигурно!
За да бъда генералът на промяната ,ми е необходимавашата последователност и подкрепа! На 23 октомври гласувайте с номер 45 в бюлетината! Подкрепете активно и мояталиста от мотивирани професионалисти – кандидатите за общински съветници от КП„ВМРО-Българско национално движение – Движение за европейска интеграция”! Гласувайте отново с номер45 в бюлетината! Защото един кмет не може да управлява стабилно, ако няма силнаподкрепа в местния парламент!
Управлението ми , като кмет ще бъде многократно по- ефективно ако президентна България стане достоен, честен и родолюбив човек,какъвто несъмнено е г-н Каракачанов. Гласувайте за него с номер17 в бюлетината.
За да управляваме Враца стабилно, ефективно иотговорно! Само заедно можем да реализираме желаната „Генерална промяна” къмразвитието и успеха на Община Враца!

Инж. Войслав Бубев: Николай Иванов ще работи за Враца



-Инж. Бубев, добър ден! Уж сте в инициативния комитет на Николай Иванов, а междувременно и друг кандидат-кмет сложи името Ви до своето в рекламните си материали. Какво става и защо се появявате чак сега, на финала на предизборната кампания?

-Врачани ме познават добре и знаят, че не мога да търпя лъжата и шикалкавенето. Питате ме защо сега се съгласих да говорим – защото повече не мога да търпя лъжата на някои хора. Как имат очи да говорят, че през последните 20 години нищо не е направено и едва ли не при тяхното управление започва всичко. И изтриват това, което предишните кметове са направили за Враца. Смятам, че съм от хората, които са работили за нашия град. Затова и навремето се кандидатирах за втори мандат, защото имаше готови проекти и работа за още един мандат. Не може да се говори, че едва ли не до идването на “ГЕРБ” във Враца нищо не е правено. Те били ремонтирали детски градини. Колко питам аз? Три детски градини и една детска ясла. С моя екип направихме ремонт на всичките 15 детски градини във Враца, на още пет в селата и на четири детски ясли, където ремонт не беше правен повече от 20 години. “ГЕРБ” подменили дограмата в училищата. В колко училища и какво са подменяли не знам. Знам, че по мое време направихме ремонт на всички училища не само във Враца, но и по селата. За уличното осветление да не говорим. Дадохме над 800 000 лева за това Враца да светне и тя наистина светна. Ремонтирахме всички селски здравни служби. Ремонтирахме всички църкви и параклиси на територията на общината.“ГЕРБ” били привлекли инвестиции. Във времето, когато бях кмет, Враца беше единствената община в България, в която 30 % от инвестициите бяха осигурени по проекти. Инвестициите бяха за над 155 милиона лева. В същото време, по общински програми, всяка година сме осигурявали работа на по 600 човека. Да не говорим за общинските фирми, които точно “ГЕРБ” ги докара до ликвидация.

-Не може обаче да отречете, че и “ГЕРБ” имат големи инфраструктурни проекти?

-За газификацията на Враца и за водния цикъл ли става дума? Тези два проекта започнаха, когато аз бях кмет. Техническото проектиране на газификацията бе готово още тогава. Договорили бяхме и имахме одобрено финасиране на рехабилитацията на водопроводната и канализационната мрежа на Враца. Тези проекти бяха предизвикателство за нас, но го направихме. Не обичам да говоря, но ме провокират. Работили сме за това Враца да е едно приятно място за живеене. Вижте града. Това не е тоя град, който оставих, когато си тръгнах от общината. Ясно е, че никой няма да векува там, но исках Враца да има кмет, който да работи за нея, а не за собствените си интереси. Колегата инж. Николай Иванов е човек, който ще работи за Враца и затова безусловно заставам зад неговата кандидатура.