Бисквитки

събота, 10 юни 2017 г.

С много усмивки, приказни герои и забавления започна детски празник „Усмивка“



            С много усмивки, творчески работилници, приказни герои и забавления започна детският празник „Усмивка“. Събитието се организира от Община Враца  и ще продължи до ранния следобед, на площад „Христо Ботев“.
            Празникът на малчуганите беше открит от кмета Калин Каменов, който приветства децата с думите: „Искам да благодаря на всички момичета и момчета, които днес помагат, за да се реализира първото издание на „Усмивка“. Надявам се всички присъстващи да сте доволни от изненадите, които сме ви подготвили. Ще има творчески ателиета, изпълнени с много артистичност, песни и танци. Забавлявайте се и нека заедно превърнем детски празник „Усмивка“ в традиция! Весел празник на всички!“
            Денят ще продължи с различни инициативи, като оцветяване на гипсови фигури, изработване на оригами, фокуси и макиаж. Малките танцьори ще могат  да играят зумба на открито, а привържениците на спорта – да участват в мини баскет и точен шут. А всички участници ще могат да се включат в томбола с много награди.
             

петък, 9 юни 2017 г.

ПОКАНА ЗА ОБЩЕСТВЕНА КОНСУЛТАЦИЯ



относно необходимостта от поемане на дългосрочен общински дълг
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
Община Враца, на основание чл.15 от Закона за общинския дълг, уведомява местната общност - граждани и юридически лица, които имат регистрация, осъществяват дейност или ползват услуги на територията на Община Враца, за организиране на обществено обсъждане във връзка със стартиране на процедура за отпускане на банков кредит на стойност 70 000 лв. и срок на погасяване 36 месеца, съгласно предоставена оферта за кредит при определени индикативни условия и параметри от финансовата институция на „ДКЦ – I - Враца“ ЕООД, като Община Враца е гарант за обезпечаване на плащането.
Целта на кредита е финансово подпомагане на медицинските дейности и подобряване инфраструктурата на базите на дружеството. Средствата са необходими за осигуряване топлофициране на Втора поликлиника, находяща се на ул. „Вапцаров“ № 4, както и за окончателно изплащане на закупената нова лабораторна апаратура и модерен ехограф, както и консумативите за работа с тях.
С направените инвестиции значително ще се подобри качеството на медицинското обслужване на гражданите, бързото и точно диагностициране и ефективното и своевременно лечение.
Обществената консултация ще се проведе на 15 юни /четвъртък/ 2017 г., от 17.00 ч., в Салона на Първа поликлиника, с адрес: гр. Враца, бул. „Втори юни“ № 66, ет. 5.
Предложения и становища могат да бъдат направени и на e-mail: obshtinavr@b-trust.org или подавани в писмен вид в Центъра за административно обслужване  на  Община Враца.


С уважение,

КАЛИН КАМЕНОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА ВРАЦА


Снимка: MediaNews

Строително-монтажни дейности по Воден цикъл затварят движението по бул. „Христо Ботев“ във Враца



Във връзка със стартирането на строително-монтажни и ремонтни дейности по „Интегриран проект за Воден цикъл на  град Враца“ – II фаза, се налага временна организация за безопасност на движението по бул. „Христо Ботев“, която ще бъде въведена от 10.06.2017 г.
В този период, по възловия булевард ще бъдат извършвани дейности по водопроводната и канализационната мрежа, от кръстовището с  ул. „Райко Алексиев“ до ул. „Петропавловска“.
С цел осъществяване на пътното движение ще бъдат създадени обходни маршрути в този район на града. Пътното движение от ж.к. „Дъбника“, както и от ул. „Илинден“ към централна градска част ще се осъществява по ул. „Цар Симеон“ и ул. „Стоян Заимов“. Маршрутът на движещите се моторни - превозни средства от кръстовището на бул. „Христо Ботев“, в района на площад „Руски“ ще бъде през ул. „Оборище“ и ул. „Цар Борис“. Затворен за ремонт ще бъде и участък от ул. „Петропавловска“, който се намира между бул. „Христо Ботев“ и Крайречен булевард. Поетапно ще бъдат освобождавани участъци от затворената част на бул. „Христо Ботев“, след приключване на  ремонтните дейности.
Фирмата - изпълнител на строително - монтажни и ремонтни дейности - „Понсстройинженеринг“ АД ще постави съответната вертикална сигнализация за организация на пътното движение.
За временната организация за безопасност на движението са уведомени: сектор „Пътна полиция“, Центъра за спешна медицинска помощ - Враца, Районна служба пожарна безопасност и защита на населението и Областно пътно управление.
Движението на моторни - превозни средства ще се нормализира незабавно след приключване на ремонтните дейности.
Община Враца се извинява за причиненото неудобство.