Бисквитки

четвъртък, 7 август 2014 г.

Кримик хроника

 На 06.08.2014г., в УП-Мизия е получен сигнал, че непознати лица извършват кражба на пералня от наводнена къща  в гр.Мизия.  Изпратените на адреса полицейски служители са установили лицата: Е.К./23г./ и Д.С./18г./ от гр.Мизия, който правели опит да изнесат автоматична пералня  и автомобилна гума с джантата.  Образувано  е досъдебно производство.
На 07.08.14г., в 03, 45ч. в  гр.Враца е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген”, управляван от М.К./41г./ от гр.Враца. Пробата за алкохол на водача  е положителна-  2,01 промила.
B с.Галиче е спрян за проверка    лек автомобил „Мазда 121”. Установено е, че водача В.Б./51г./ е неправоспособен и управлява автомобила слез употреба на алкохол-  1,15 промила.

На 06.08.2014г., в в УП – Хайредин е получено съобщение, на същата дата е откраднат велосипед паркиран пред  магазин в центъра на селото. След бързи ОИМ  е установено, че кражбата е извършена от 11-лице от същото село.

   Регионален говорител на МВР:
      Красимир Василев
                                                                         

Министри от служебното правителство посетиха Мизия

Професор Йордан Христосков, служебен вицепремиер по социалната политика и министър на труда и социалната политика и Йордан Бакалов, служебен министър на вътрешните работи посетиха Мизия.
Заедно с областния управител на Област Враца инж. Венцислав Василев, директора на ОД на МВР Враца Иван Кирилов и кмета на град Мизия Виолин Крушовенски проф. Христосков и г-н Бакалов посетиха детската градина където са настанени пострадалите от приливната вълна жители на Мизия.
До три дни районите в Мизия, в които все още има вода, ще бъдат отводнени, след което ще се има цялостно почистване и дезинфекция, това заяви вицепремиерът Йордан Христосков. Ще бъдат отпуснати и допълнителни бройки места на заети по социалните програми лица, които да се включат в почистването, допълни Христосков.
Ще бъдат осигурени и доставени фургони, за всички бедстващи в следствие на наводненията.
До момента са подадени 724 молби за помощи, като бройката се очаква да нарасне значително. Вицепремиерът, заяви на място работят социални работници от цялата област.

След посещението в Мизия, министрите и инж. Василев посетиха другия бедстващ град – Бяла Слатина. Там те проведоха среща с кмета инж. Иво Цветков, като основната тема бе как да се излезе от бедстващото положение, в което се намира град Бяла Слатина.

сряда, 6 август 2014 г.

Първите помощи от дарителската акция на ГЕРБ Враца потеглиха към Мизия

Рано тази сутрин камион с храна и провизии от първа необходимост за пострадалите в наводнението потегли към Мизия. От началото на седмицата до момента ГЕРБ Враца успя да събере множество чисти дрехи, обувки, одеала и завивки, памперси за деца и възрастни, както и хигиенни материали.
За бедстващите жители на Мизия ГЕРБ Враца осигури 400 консерви, над 300 хляба, 3 палета с минерална вода и пале с натурални сокове. Ръководството на общинската структура специално благодари и на местна частна фирма, която дари 1440 бр. кашкавал, 792 бр. топени сирена и др. млечни продукти, което е храна за общо 2200 човека.
През цялото време на място бяха народните представители инж. Тотю Младенов и инж. Петя Аврамова, които помагаха на местните хора и поддържаха постоянен контакт с институциите. Лично инж. Младенов поддържаше връзка с директора на Агенцията по заетостта и Агенцията по социално подпомагане за оказване на необходимата помощ.
„Следим ситуацията с повишено внимание и от края на миналата седмица до момента оказваме непрекъснато съдействие на кметовете на наводнените населени места. Специално искам да благодаря за неимоверните усилия на Гражданска защита, БЧК, доброволците от Враца, колегите от Оряхово, Монтана, Видин и София, чиято помощ бе изключително необходима!“, заяви Младенов.


ГЕРБ Враца набира доброволци за почистване на Бяла Слатина


ПП ГЕРБ Враца организира доброволческа група за почистване на гр. Бяла Слатина през почивните дни  - 9 и 10 август 2014 г. Осигурени са необходимите инструменти, както и безплатен транспорт от Враца до Бяла Слатина.
Желаещите да се включат в акцията, могат да заявят своето участие на тел. 092/66 50 05 или на място в офиса, който се на мира на адрес: гр. Враца, бул. „Демокрация“ 2.
Крайният срок за записване е 8-ми август 2014 г. (петък).

ПП ГЕРБ Враца предварително благодари на проявяващите съпричастност граждани!

Крими хроника

На 19.07.2014г., в РУП  - Враца е постъпил сигнал от жител на гр. Враца, който  е заявил, че неизвестно лице  е откраднало ръчен часовник  и документи от лекия му автомобил, който бил паркиран незаключен в гр. Враца.  След ОИМ е установено, че извършители на деянието е лицето Б.В./24г./ от гр. Враца, криминално проявено за кражби.
На 05.08.14г. в 04.22ч.,  в РУП-Б.Слатина  е получено съобщение, че на улица  в гр. Бяла Слатина гори  товарен автомобил „Фиат Дукато”.  
Автомобилът  е изгорял напълно. От извършеният оглед е установено, че вероятно се касае за умишлен палеж. Образувано   е досъдебно производство.
На 06.08.2014г.,  в към 01.25 ч. в гр.Б.Слатина е извършена проверка на лек автомобил „Ауди”, управляван от И.А./43г./ от с.Търнава .Пробата за алкохол на водача е  положителна- 1,79 промила.
          На 05.08.2014г., в 08.00ч. в РУП- Мездра се явил 84-годишен мъж от с. Типченица, който е  заявил, че на 01.08.2014 г. около 11.00 ч. на домашният му телефон е позвънило  лице, което се представило за негов внук и му съобщило, че му изпраща колет от Германия, но за да го получи трябва да плати  4 000 лв. на куриер.  Възрастният мъж се срещнал в центъра на селото с непознат мъж и му предал 1 000 лв. Образувано   е досъдебно производство.
На 06.08.2014г., в 01.41ч. в РУ”Полиция”-Враца е получено съобщение, че  пред блок №21 в ж.к. „Дъбника” в гр. Враца, гори лек автомобил ”Мазда 323”. Автомобилът  е напълно изгорял. Огънят е засегнал и 3 други  леки коли. Служители на ОУПБЗН-Враца са загасили пожара.Образувано  е досъдебно производство.
На 05.08.2014 год., в 17.30 часа в РУП-Мездра е получен сигнал от  продавач в хранителен магазин в с.Елисейна, който съобщил за извършена кражба на сумата от 450 лева от оборота на магазина.
След бързи ОИМ  е установено, че кражбата  е извършена от лицата: В.К./29-годишна/ и друго  малолетно лице, и двете от с.Елисейна.
В 23,10ч. в гр.Козлодуй е извършена проверка на лек автомобил „Ровър”, управляван от И.Д./42г./ от гр.Козлодуй. Пробата за алкохол на водача  е положителна- 1,33  промила.
Около 17,00 часа, на пътя  гр.Оряхово-гр.Враца , лек автомобил „Мерцедес 300Д”, управляван от В.В./45г./  от с.Голямо Пещене, катастрофира като се преобръща край пътя. Убити и ранени – няма. Причини: несъобразена скорост и употреба на алкохол – 1,64 промила.
В 10,50ч. в гр.Мизия,  в двора на необитаем дом на ул.”Милин камък”  е намерен трупът на  Венелин Комарски/55г./ Образувано  е досъдебно производство.
         За изминалото денонощие, служители на  ОУПБЗН-Враца са участвали в 9 аварийно-спасителни дейности.

Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         


Министърът на ВР награди служители на ОД МВР-Враца


За проявена инициативност, героизъм, смелост и себеотрицание по опазването на живота и здравето на гражданите от природно бедствие- наводнение  в гр. Мизия, министър Цветлин Йовчев награди служители на ОД МВР-Враца, които рискуваха живота  си и спасиха повече от 150 жители на гр.Мизия.
С „Почетен знак на МВР- III степен ” са наградени служителите:
1.Станислав Георгиев- началник на РУП-Оряхово
2. Иван Венков- началник на УП-Мизия
3. Борислав Желязков- инспектор в УП-Мизия
4. Милен Вълчев- инспектор в РУП-Оряхово
5. Ивайло Ангелов- инспектор в РУП-Оряхово

С почетно отличие на МВР „ЗА ДОБЛЕСТ И ЗАСЛУГИ”-III степен е награден инспектор Емил Маринов от УП-Мизия.

Наградите са връчени по предложение на директора на ОД МВР-Враца, комисар Иван Кирилов.
Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев награди 6 доброволци, които оказаха съдействие на служителите на ОД на МВР-Враца, като със собствени усилия и чрез предоставяне на рибарски лодки и „Фадрома” , в нощта на 01.08.2014г. срещу 02.08.214г. спасиха живота на повече от 150 жители на гр. Мизия.
Наградата „Почетно отличие” на МВР получават:
1.     Владислав Димитров Димитров, гр. Мизия
2.     Нанко Савев Георгиев, гр. Мизия
3.     Мирослав Кунчев Маринов,гр. Мизия
4.     Мирослав Илиев Вълчанов, гр.Мизия
5.     Николай Димитров Николов, гр. Червен бряг
6.     Петър Владимиров Василев, гр. Мизия

Добоволците са наградени по предложение на директора на ОД МВР-Враца, комисар Иван Кирилов.

Изпробвана е системата за ранно предупреждение и оповестяване

като са пуснати и първите гласови съобщения за уведомяване на жителите в град Мизия. Това стана по заповед на Областния управител инж. Венцислав Василев.
Системата е била в процес на изграждане, но е пусната аварийно за информиране на гражданите от град Мизия за поведение и действие във връзка с усложнената обстановка. Извикани са специалисти, които да пуснат системата и високоговорителите в бедстващия град.

Автомоделния керван се мести на Леденика



Третия последен кръг от Държавния шампионат по автомоделизъм за радиоуправляеми модели с висока проходимост в класове „Бъги” ще се проведе през почивните дни на поляната срещу хижа Леденика във врачанския балкан. В надпреварата ще вземат участие повече от 40 пилоти от 12 клуба в страната и чужбина в седем категории модели. В събота са квалификациите от 12.00 до 18.00 часа, а финалите са в неделя от 11.00 часа. Награждаването на победителите е предвидено в 14.30 часа. За врачанския клуб ще карат з.м.с. Дамян Петров, Мартин Дамянов, Кристиан Крумов, Росен Ралчовски и близнаците Александър и Мирослав Димитрови.

За АЕЦ Козлодуй ще участват Марио Вутов, Румен Драганов и Toни Янчев.

вторник, 5 август 2014 г.

Крими хроника

На 05.08.2014г.,  01,00ч. от телефон 112 е получено съобщение, че около 00.00ч. група неизвестни лица са счупили стъкла на 4 леки автомобила и колесен трактор, паркирани на ул. „Ралица” в гр. Козлодуй. В 01,20ч. в РУП-Козлодуй е получен сигнал от ФСМП-Козлодуй,  за прието лице с нараняване в областта на главата. Установено е, че лицето е В.И./30г./ от с.Селановци. Пострадалият е заявил, че при патрулиране със служебен автомобил на охранителна фирма, в землището на гр.Козлодуй в района на квартал „Янтра”, около 23,00ч. е бил нападнат от неизвестни лица, които се придвижвали с колесен трактор и леки автомобили, и са хвърляли камъни по управлявания от него автомобил. Охранителят е обслужен във ФСМП-Козлодуй и освободен.
В момента се извършват процесуално-следствени действия, които ще покажат има ли връзка между счупените стъкла на автомобилите на ул.”Ралица” и нападението над В.И.
Образувано  е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

На 02.08.2014год., в 20,50ч., в РУП Козлодуй е получен сигнал от жител на село с. Михайлово, който  е заявил, че неизвестно лице е счупило стъкло на автомобила му „Рено Лагуна”, паркиран в центъра на селото. След ОИМ е установено, че извършител на деянието е лицето Й.Й./46г./  от с.Михайлово.За изминалото денонощие в ОУПБЗН-Враца са постъпили 14 сигнала  за произшествия. Служители на ОУПБЗН са извършили 8 аварийно-спасителни дейности.

  Регионален говорител на МВР:
         Красимир Василев
                                                                         

КАМПАНИЯ „ПОМОЩ ЗА ХОРАТА В БЕДА-Врачанска област“



Национален алианс за работа с доброволци – НАРД чрез своята мрежа от центрове за работа с доброволци отново се включва с помощ за пострадалите от природните бедствия хора. Предвижда се събиране на вещи от първа необходимост за следните райони: Мизия, Враца, Бяла Слатина, Нивянин, Борован, Крушовица, Галиче и др.
Вещи от първа необходимост: пакетирана храна, спално бельо, хавлии, санитарни материали и др. може да дарявате до 12 август 2014г. /включително и в събота/ в следните Центрове за работа с доброволци:
-          с. Хайредин, обл. Враца – Сдружение „Нов Път”, ул. „Чергарска” 9
-          гр. Враца – Общински социален комплекс за работа с деца, ул. „Кокиче”14
-          Пловдив  - Фондация НАРД, ул. Петко Каравелов 28 А
-          Бургас - Дневен център „Миа Монтесори”- Сдружение „Усмивка”, ул. „Славянска”4
НАРД има опит в работата на терен и обучен екип за адекватни действия при кризисни ситуации. Както и при наводненията във Варна и Добрич, доброволци на НАРД ще разпределят, опаковат и доставят даренията „от къща на къща”, персонално, по предварително изготвен списък на нуждаещите се.
Молим гражданите, които искат да дарят вещи, да имат предвид следното:  даренията трябва да са добре пакетирани /в подходящи запечатани пликове/, за да не бъдат наранени при транспортирането, задължително е наличието на надпис, етикет, оказващ точното съдържание на пакета. Не се приемат нетрайни хранителни продукти и такива, нуждаещи се от  специално съхранение.
За контакти в с. Хайредин и Враца – Спаска Михайлова – 0896/782496 и 0898/329910
Актуална информация можете да получите още и на тел. 032/ 625197, както и на фейсбук страницата на НАРД https://www.facebook.com/nardbg

С Ъ О Б Щ Е Н И Е


Уважаеми жители на гр. Враца,
уведомяваме ви, че поради изграждане на временна връзка със съществуващ водопровод по проекта за водния цикъл на гр. Враца - Етап1, на 06.08.2014г  водоподаването ще бъде спряно от 09:00 до 17:00ч. в ж.к. "Сениче" в гр. Враца, а на 07.08.2014г водоподаването ще бъде спряно от 09:00 до 17:00ч. в с. Нефела.

телефон за контакт:

Община Враца предприе превантивни мерки относно състоянието на язовирите


находящи се на територията на Община Враца.
Още на 1 август със заповед на Кмета на общината бе разпоредено на
кметовете на населени места, кметските наместници и концесионерите на
язовирите да проверяват техническото състояние на язовирите и при възникнал
проблем незабавно да уведомят дежурния по община. 
На 1 август със заповед на Кмета на общината беше сформирана и комисия за
оглед и предварителна оценка на нанесените щети от наводненията в населените
места на общината върху общинската инфраструктура и частни имоти.
Съвместно със специалисти от Камарата на инженерите в инвестиционното
проектиране и Камарата на строителите в България-област Враца беше извършен
подробен оглед и се изготвя необходимата документация,която ще бъде
изпратена в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към
Министерски съвет за финансиране.
Едновременно с това Община Враца подготвя обобщена справка която да бъде
изпратена до Министерски съвет за сумата необходима за неотложни
аварийно-възстановителни дейности в общината която да послужи за
кандидатстване за финансиране от Европейския фонд за солидарност.
В петък аварийно бяха извършени неотложни укрепителни работи, чрез насипване
на един от мостовете в с.Девене. В неделя започнаха възстановителните работи
на моста в с.Три Кладенци.
Община Враца продължава да осигурява и доставя където е необходимо минерална
вода за населението и помпи за отводняване на имоти.
Вчера бяха доставени 60 бр.одеала и пакети храна от БЧК и 60бр. дюшеци и
шалтета и 30 бр.възглавници в с.Девене от Община Враца.
От днес екипи от община Враца съвместно със експерти от Агенцията за
социално подпомагане-Враца посещават на място пострадалите населени места с
цел изясняване на щетите в частните домове.
Електрозахранване и водоснабдяване има във всички населени места на
територията на Община Враца, с изключение на водоснабдяването в с.Горно
Пещене, където екипи на ВиК продължават работа и в момента.
Кризисния щаб работи непрекъснато и се отзовава на всеки подаден сигнал.
Обстановката на територията на общината се нормализира. 

ПП ГЕРБ Враца осигури вода за бедстващите в селата Девене и Горно Пещене



Общо 2590 л минерална вода дари местната структура на ГЕРБ във Враца за жителите на засегнатите от наводнението села в общината. Освен 1590 л вода, жителите на Девене получиха и 20 л безин, който бе необходим за помпите одводняващи домевете на хората в населеното място. Съобразно нуждите на  бедстващите във врачанското село Горно Пещене, ГЕРБ дари 1000 л литра питейна вода. 

ПП ГЕРБ Враца призовава всички свои членове, симпатизанти и граждани да се включат в дарителска кампания за пострадалите от наводненията в областта.
Желаещите да се помогнат могат да предоставят минерална вода, консерви, дрехи, одеала и завивки.
Сборният пункт е офиса на ГЕРБ Враца, който се намира на бул. „Демокрация“ 2, всеки работен ден от 09:00 до 17:00 часа.




понеделник, 4 август 2014 г.

Крими хроника

         На 03.08.2014г., в 10,45ч. в гр.Враца е спрян за проверка автомобил „Фолксваген Транспортер”, управляван от Ц.В./47г./ от гр.Враца. Пробата за алкохол на водача  е положителна- 2,87 промила. 
На 04.08.2014г., в  02,30 ч. в гр.Б.Слатина е извършена проверка на  лек автомобил „Рено-19”,   управляван от Н.М./26г./ от гр.Кнежа. Пробата за алкохол е положителна-  0,63 промила.
  На 02.08.2014г., от 21.30ч.  до 06.00 ч. на 03.07.14г., на територията на  РУП –Бяла Слатина е  проведена специализирана операция   с цел противодействие на престъпността в малките населени места.  Проверени са   12 МПС и 19 лица. Извършен  е обход и наблюдение на реките и язовирите на територията на РУП-Бяла Слатина.
На 03.08.2014г.,  в 23, 35 ч. в с.Брусен е спрян за проверка лек автомобил ”Ситроен”, управляван от Г.Д./35г./ от с.Царевец. Пробата за алкохол на водача  е положителна- 1,30 промила.
 За времето от 29.07.2014г. до 03.08.2014г.,  на територията на РУ ”Полиция” - Мездра бе проведена комплексна полицейска операция. Проверени са  47 лица, 29 МПС, 10 питейни заведения. Констатирани са общо 16 нарушения, за които са  съставени 8 фиша по ЗДвП, 4 акта по ЗБЛД, 4  акта  по  ЗДвП. Извършени са проверки на 4 проверки на фирми извършващи търговия  с метали, проверени са 3 заложни къщи.
За времето от 28.07.2014г. до 03.08.2014г.,  на територията на РУП - Козлодуй е проведе комплексна СПО по предотвратяване, пресичане и разкриване на правонарушения. Проверени са 52 МПС и  197 лица. Констатирани са 42 нарушения. Образувани са 3 досъдебни производства. 
На 03.08.2014г.,  около 09.35ч. в гр.Мизия е намерен трупът на 63-годишен мъж, който най-вероятно е починал в резултат на придошлите води на река Скът. Образувано  е досъдебно производство. 
За времето от 10.00 часа на 28.07.2014 г., до 15.00 часа на 03.08.2014г. на територията на РУП-Роман е проведена СПО с цел противодействие на престъпността.  Проверени са 36  МПС и 70  лица.  Констатирани са 25 нарушения.

     През изминалото денонощие, служители на  ОУПБЗН-Враца са извършили 12 аварийно-спасителни дейности.

 Регионален говорител на МВР:

   /Красимир Василев

Министърът на вътрешните работи награди служители на ОД МВР Враца.


Началникът на ОУПБЗН – Враца Николай Димитров е  награден с Почетния знак на МВР – I-ва степен, а петима служители на РУП-Оряхово са наградени  с Почетния знак на МВР III - та степен.
С   медал за  „За доблест и заслуги” е награден един служител на РУП-Оряхово!
Награди ще получат и 93 служители на ОУПБЗН – Враца.
Награди ще получат 6 доброволци от различни селища.  
Служителите и доброволците получават отличията  за активното им участие в спасителните дейности на
 

Депутатите от ГЕРБ Враца изпратиха писмо до кметовете на засегнатите общини с желание за помощ

Народните представители инж. Тотю Младенов и инж. Петя Аврамова изпратиха писмо до кметовете на засегнатите от наводнението общини, както и до областния управител на Област Враца.
В писмото те изказват своята съпричастност към пострадалите от водната стихия във Враца, Борован, Бяла Слатина и Мизия. „По повод бедствената ситуация, която наблюдавахме в много населени места и проведени срещи с хора, засегнати от наводнението, бихме искали да получим информация за това каква помощ е необходима на жителите от Вашата община“, се казва още в писмото.
Само преди ден депутатите Петя Аврамова и Тотю Младенов, заедно с евродепутата Владимир Уручев бяха на място в Мизия и помагаха на местните хора. ГЕРБ достави в района вода, одеяла и храни.
Осигурени бяха 300 хляба и 100 закуски на евакуираните хора и гражданска защита, както и един тир с вода за хората от Бяла Слатина и Борован. В Мизия бяха доставени 4 тона вода с помощта на структурите на партията от Видин и Монтана. Уручев и Петя Аврамова помагаха и на гражданска защита за разтоварването на одеялата за евакуираните хора.


СПЕШНА ПОМОЩ ЗА МИЗИЯ

АЕЦ „Козлодуй” оказа незабавна помощ на бедстващите жители на град Мизия, пострадали от придошлите води на река Скът.
Още в събота вечерта атомната централа изпрати техника за борба с водната стихия, а в неделния ден бяха изпратени готови пакети с храна, три камиона с вода, ботуши, както и 10 специални радиостанции “TETRA” за връзка между аварийните екипи.
Атомната централа достави за нуждите на кризисния щаб два мобилни дизелгенератора, осветителна техника и високопроходим пожарен автомобил „Урал”.
Над 30 полицаи от РПУ – АЕЦ „Козлодуй” бяха спешно изпратени в Мизия в неделя, както и над 15 пожарникари от ведомствената противопожарна служба на АЕЦ.
Ръководният екип на АЕЦ „Козлодуй” е в постоянна връзка с Община Мизия и кризисния щаб там, за да се уточнят конкретните нужди от техника и продукти. Атомната централа заяви готовността си да приеме при нужда евакуирани жители в своите общежития в град Козлодуй, както и в хотел „Истър”.
Днес дружеството организира изпращане на вода и храна и в Бяла Слатина, и в бедстващото село Крушовица, които също пострадаха от водите на река Скът.

Кмет изпраща благодарствени писма



         Кметът на община Враца инж. Николай Иванов подготвя благодарствени писма, които ще бъдат изпратени на всички институции и фирми, помогнали по време на кризисната ситуация, предизвикана от поройните дъждове в края на миналата седмица. В тях той благодари за оказаната помощ, за бързата реакция и навременното съдействие, което помогна да няма жертви и пострадали хора и животът в региона да започне да се връща към нормалния си ритъм. Писмата са адресирани до кметовете от общината, кметските наместници и кметските пълномощници, до Областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” и до Районно управление „Полиция”, до строителните фирми – „Пътинженеринг М” АД, „Водстрой 98” АД, „Понсстройинженеринг” ЕАД, „Ситистрой 2000” ООД, „Строителна компания” ООД, „СП – 90” ООД – предоставили техника и строителни материали. Благодарности са отправени и към „В и К” за предоставените помпи за изтегляне на водата и за непрекъсната работа по възстановяване на водоподаването в населените места. Помощи от питейна вода предоставиха „Банка ДСК” и „Виваком”. От БЧК бедстващите жители на общината получиха вода, пакети с храна и одеала. Експерти от Камарата на строителите в България – клон Враца и Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране във Враца се включиха в екипите на общинската комисия, която продължава описването на нанесените щети от бедствието върху общинското имущество. „На всички благодаря за помощта по време на наводненията и сега, когато започва възстановяването. Вашето съдействие е наистина безценно за нас” – каза инж. Николай Иванов.


Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”