Бисквитки

събота, 18 юли 2015 г.

Отбелязахме 178 години от рождението на Васил Левски

            Във Враца днес бе отбелязана 178-та годишнина от рождението на Васил Левски. На тържеството присъства кметът инж.
Николай Иванов. Ученици от Основно училище „Васил Левски” рецитираха поетична композиция, посветена на Апостола на свободата. Валерия Тарашоева – главен уредник в Регионалния исторически музей припомни живота и делото на бележития българин. В словото си тя изтъкна, че и днес българите приемат Левски като сеяч на надежда. Неговото име продължава да е символ на стремежа към свобода и знаме на родолюбието. В края на честването пред паметника на Васил Левски в центъра на града венци и цветя поднесоха кметът Николай Иванов, преподаватели от ОУ „В. Левски” и граждани.


Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”





петък, 17 юли 2015 г.

Нова здравна служба отвори врати в с. Девене

            Нова здравна служба работи от днес във врачанското село Девене. Лентата на новата придобивка прерязаха кметът на общината Николай Иванов и кметът на селото Николай Мицов. „Първата ми докладна за това здравнта ни служба да се премести в центъра на селото беше преди седем години. През тези седем години аз съм ходил по мъките при всички кметове на общината. Когато кмет стана Николай Иванов лично отидох при него и му казах, че хората заслужават това да се направи за тях. Искам сега лично да благодаря на Николай Иванов и на целия му екип, за това че обеща и го направи. Не на последно място искам да благодаря и на общинския съвет, защото имаше неща, които трябваше да се прегласуват, да се смени статутът от автоспирка на здравна служба. Искам да благодаря и на фирмата-изпълнител с ръководител Тони Петров.Благодаря ви! Това е за всички жители на нашето село Девене!” – каза при откриването Николай Мицов. „Днес е важен ден за селото, защото един от най-важните ангажименти е изпълнен. Грижата за здравето е основна конституционна грижа на всички власти. Горд съм и се радвам, че въпреки многото проблеми, които решихме и предстои да решаваме, един от най-важните за с. Девене е решен. И има място, където вашият прекрасен лекар д-р Димитров, ще може да се грижи за вашето здраве. Благодаря за добрите думи. Присъединявам се към думите на благодарност към общинския съвет във Враца. Благодаря обаче най-вече на вас, защото имахме вашата подкрепа и доверие. Когато човек ги чувства, той е мотивиран да работи и да взема правилните решения. Моите адмирации към строителите от „СП – 90” с ръководител Тони Петров. Благодаря и на колегите от моя екип, които си свършиха работата. Съвсем скоро започваме и сериозна работа по обектите в селото за възстановяване на щетите, нанесени от наводненията през миналата година. Желая ви здраве и хубаво лято!” – с тези думи кметът Николай Иванов се обърна към жителите на селото.
            Новата здравна служба се помещава в сградата на бившата автоспирка в с. Девене. На помещенията бе направен основен ремонт и сградата бе преустроена, така че да отговаря на всички изисквания за здравна служба. В ремонта бяха вложени 43 000 лева от капиталовата програма на Община Враца за тази година. Обновяването бе извършено от врачанската фирма „СП – 90 – Венцислав Петров – Тони Петров”. След ремонта в сградата има лекарски кабинет, манипулационна, чакална за пациентите и обособен санитарен възел.
            Здравната служба бе осветена от местния свещеник отец Любен Павлов.


Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”


Държавeн шампионат на БФАМС - радио управляеми автомодели

 На 18.07.2015г./събота/ в рамките на един ден на Автомоделната писта в град Враца ще се проведе  Втори кръг от За  отбора на СТМК –Враца ще се състезават  Боби  Иванов , Марио Вутов, Самуил  Кулев  и дебютантите Александър Вълков и Любомир Цветомиров.
Държавния шампионат на БФАМС - радио управляеми автомодели с електродвигатели. Очаква се да вземат участие 30 състезатели от 6 клуба, членове на Българската федерация по автомоделни спортове.

Начало и тренировки от 09.30ч., квалификации от 10.30ч.

четвъртък, 16 юли 2015 г.

Кмет връчи почетен плакет на епархийския хор

         Врачанският кмет Николай Иванов днес връчи почетен плакет на представителния епархийски хор „Св. Софроний Врачански”. Плакетът е по повод спечелените от хора две престижни отличия от два музикални фестивала в гр. Магдебург, Германия. Двата музикални форума са Европейските хорови игри`2015 и Грант При на нациите`2015. Хорът спечели сребърен медал в раздела „смесени хорове” на Грант При на нациите и бронзово отличие в раздел „музика сакра” в Европейските хорови игри. Почетният плакет бе приет от диригента на хора траянополския епископ Киприян. От свое име и от името на врачани кметът Николай Иванов благодари за достойното представяне.  И подчерта, че този успех заслужава огромни адмирации. Епископ Киприян също благодари за признанието и за подкрепата, която Община Враца оказва на представителния епархийски хор.
Гостите разказаха, че в Грант При на нациите`2015 са взели участие над 100 хорови състава и над 3 600 изпълнители от цял свят. Сред участниците са били представители на САЩ, Южна Африка, Канада, Австралия, Нигерия, Мароко, Турция, Русия и страните от целия Европейски съюз. В Европейските хорови игри са се състезавали над 60 хора. Спечелената бронзова диплома дава право хорът на врачанска епархия догодина да участва в Шампионската лига на хоровете, която ще се проведе през юли в Сочи. Отличието записва епархийския хор в Световната хорова лига, където това е единственият български хор.


Обновеното „гумено” игрище е отворено за граждани


         Бившето „гумено” игрище във Враца, намиращо се на ул. „Трапезица”, вече е отворено за свободен достъп на граждани. Игрището е изцяло обновено като част от общинския проект „Враца – привлекателно място за живеене”. Спортната база предлага възможности за игра на волейбол, баскетбол и футбол на малки вратички. Сред подобренията, направени на мястото, са нова настилка, обезопасителни мрежи, нови трибуни и дървени пейки за зрителите, осветление, течаща вода, екотоалетна и паркинг. Заявки за групови посещения могат да се направят на тел. 0877-419-525.

 Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”





Малина Николова се срещна със заместник – министъра на здравеопазването д-р Ваньо Шарков

Работна среща на Областния управител Малина Николова със заместник – министъра на здравеопазването д-р Ваньо Шарков се състоя в Областна администрация - Враца.
Поводът за провеждането й е реализацията на мащабен проект на  Министерство на здравеопазването за модернизация на спешната помощ на стойност 85 милиона евро. Инвестицията е съгласно приетата Концепция за развитие на спешната медицинска помощ в Република България и ще бъде финансирана по  Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 - 2020. Проектът предвижда изграждане на нови помещения или разширяване и преоборудване на вече съществуващи сгради на спешните центрове и филиалите им. 
На срещата със здравното министерство присъстваха заместник - кметовете на общини от областта, директорът на ЦСПМ - Враца  - д-р Галина Лещарска и д-р Анета Ставрова – директор на Регионалната здравна инспекция в града.
„Основната идея е да се чуят кметовете на общините и да се вземе най-адекватното и правилно решение от общинските съвети. Там, където има филиали в лечебни заведения за болнична помощ и има възможност, те ще бъдат разширявани. Другата възможност е на съществуващите терени  да се построят филиали за спешна медицинска помощ, като идеята ни е те да бъдат типови за цялата страна“ – обобщи д-р Ваньо Шарков.
Нови, изцяло модернизирани филиали за спешна медицинска помощ ще бъдат изградени в градовете Роман и Криводол.
В останалите четири филиали в градовете Бяла Слатина, Козлодуй, Оряхово  и Мездра ще бъде направена реконструкция и разширяване на съществуващия сграден фонд, модернизация на медицинската апаратура и изграждане на помещения за рентгенова и лабораторна диагностика, обособяване на чакални за пациенти, манипулационна зала и лекарски кабинети.
В областния град, Центърът за спешна медицинска помощ ще бъде реновиран и разширен, съгласно изискванията на медицинския стандарт за спешна медицина.
„За реализацията на Проекта е необходимо решение на общинските съвети за безвъзмездно прехвърляне на недвижимите имоти в собственост на държавата.“ – разясни още д-р Ваньо Шарков и допълни, че част от реализацията на проекта е и закупуване и доставка на линейки.
Всички структури на извънболнична и болнична спешна медицинска помощ ще бъдат определени в Карта на системата за спешна медицинска помощ като елемент на Националната здравна карта.

Включените в Картата лечебни заведения за болнична помощ ще бъдат задължени да поддържат структура и персонал, осигуряващи безотказен прием на пациенти със спешни състояния. Целта е осигуряване на равнопоставен достъп на гражданите от областта до спешна медицинска помощ в съответствие е с най-добрите европейски практики и изисквания.

сряда, 15 юли 2015 г.

Врачанска фирма откри нова производствена сграда

            Кметът на Враца инж. Николай Иванов присъства днес на официалното откриване на новата производствена сграда на фирма „Интелигентни системи за сигурност”.   „Безспорно за Враца и врачани всяко ново строителство, всяка нова производствена сграда е стъпка към постигане на голямата цел: за повече инвестиции, повече работни места, икономическо оживление, конкурентна бизнессреда в града и в нашия регион. Днес, уважаеми собственици, управители  и екип на фирма „Интелигентни системи за сигурност” вие ни изпълвате с увереност, че това е възможно и постижимо – с вашата воля, енергия и желание! Изключително ми е приятно да споделя вашата радост от откриването на новата производствена сграда, която бележи и голямото начало на ново трето десетилетие във вашата успешна дейност! Пожелавам ви със същата воля, с която съграждате, да утвърждавате името си на лоялен и надежден партньор сред сродните фирми в Европа и България, с респекта на водещ конкурент! С искрени пожелания да се множат успехите ви – благодаря и на добър час!” – пожела при откриването кметът. Инж. Николай Иванов връчи на управителя на дружеството Иво Върганов пластика на св. Георги Победоносец с пожелание за нови успехи. Сред официалните гости на празника бяха също заместник ръководителят на посолството на Кралство Холандия в България Рейни Бъш, Ерик Роменс – съдружник на фирмата от „Ромтех” – Холандия и представители на повечето български и чуждестранни клиенти и доставчици на врачанското дружество. Станислав Павлов от Българската туристическа камара връчи два приза на дружеството. Призът „Производител на годината” бе за управителя Иво Върганов, а наградата „Млад мениджър” – за Борис Върганов за новите му разработки в светодиодното осветление.
         Фирмата „Интелигентни системи за сигурност” започва своята дейност през 1994 г. В момента в нея и в „Ромтех 3 S” работят над 150 човека, като от тях 25 са инженери. За миналата година оборотът на двете дружества е над 7 милиона лева.


Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”

СЪОБЩЕНИЕ

Поради извършване на планирани СМР свързани с изграждане на връзка стар -нов водопровод по проекта за Водния цикъл на гр.Враца, днес 15.07.2015г. от 9:00ч до 17:00ч водоподаването ще бъде спряно в района между ул."Вардар", ул."Екзарх Йосиф", бул."Демокрация" и ул."Максим Горки".

За информация:
Технически ръководител на на екипа изпълняващ СМР:
Симеон Александров - 0885/113128

Централната избирателна комисия проведе първа работна среща в Областна администрация - Враца

В Централната избирателна комисия проведе първа работна среща в Областна администрация - Враца, като част от разяснителната кампания, свързана с предстоящите избори за общински съветници и кметове.
Представителите на ЦИК - Румен Цачев, Росица Матева и Камелия Нейкова дискутираха важни въпроси относно подготовката, организацията и произвеждането на изборите,  заедно със служителите на  организационно-техническите екипи от областната и 10-те общински администрации.
„Важен момент при упражняване правото на глас е спазването на изискването за уседналост. Необходимо е българските граждани да имат адресна регистрация по постоянен и по настоящ адрес на територията на Република България и поне единият от тях да е в населено място на територията на съответната община към дата шест месеца преди датата на произвеждане на изборите“. Това уточни по време на срещата говорителят на Комисията Камелия Нейкова.
Когато избирателите желаят да гласуват по настоящ адрес, трябва да подадат заявление за това не по-късно от 14 дни преди изборния ден, т. е. удостоверения  в самия изборен ден няма да се издават. Студентите и учениците няма да могат да гласуват със студентска и ученическа книжка, а само по постоянен адрес и по общия ред за всички избиратели.
В предстоящия вот през месец октомври, избирателите ще гласуват с отделни бюлетини за всеки вид избор - за общински съветници,  за кмет на община и за кмет на кметство. През тази година за пръв път по време на изборите ще има и преференциално гласуване за общински съветници. По време на изборния процес, първо  се отбелязва вота в квадратчето (за избраната партия или коалиция), след което може, при желание, да се постави в кръгчето с номера, с който е регистриран избраният кандидат от съответната листа, знак „Х" или „V", показващ предпочитанието (преференцията) за съответния кандидат.
На срещата с медиите и гражданите, която премина под мотото „По-близко до избирателите”, бяха обобщени основните промени в Изборния кодекс и беше представен проект на бюлетините. Членовете на Централната избирателна комисия запознаха с различни казуси и дадоха отговори на множество въпроси, свързани с избирателните списъци и с достъпа на гражданите до интернет страниците на общините за подаване на електронни заявления.
„Наистина е необходима по-широка разяснителна кампания, целта на която е да се сведе до минимум броя на невалидните бюлетини“ – подчерта Росица Матева.
От ЦИК напомниха на гражданите, че след обявяване на избирателните списъци следва да проверят дали са включени в тях и при установяване на непълнота или грешка, да поискат отстраняването им с писмено заявление по образец до общинската администрация.
Избирателните списъци на българските граждани се съставят по постоянен адрес или по настоящ адрес, като всеки избирател се вписва само в един избирателен списък.
            Гласоподавателите ще имат възможност  и за машинно гласуване. Очаква се ЦИК да вземе решение кои ще са 500-те секции за електронно гласуване, веднага след издаването на Указа на Президента.
            Предполага се, че машинно ще се гласува в секционните избирателни комисии,  които на предходните избори са осъществили този процес пилотно.

Презентацията „Избори за общински съветници и кметове” може да изтеглите тук.

вторник, 14 юли 2015 г.

СЪОБЩЕНИЕ

Поради извършване на планирани СМР свързани с осъществяване на връзка със същесвуващ водопровод по проекта за Водния цикъл на гр.Враца, днес 14.07.2015г.от 9:00ч до 17:00ч водоподаването ще бъде спряно по ул."Генерал Скобелев", в участъка от Здравната каса до ул. "Хаджи Димитър".

За информация:
технически ръководител на на екипа изпълняващ СМР
Красимир Петров - 0885/314 899

понеделник, 13 юли 2015 г.

СЪОБЩЕНИЕ

Поради възникнала авария от строителни дейности по проекта за водния цикъл на гр. Враца, водоподаването в района под църквата в ж.к. Дъбника и на изток до Оряховско шосе ще бъде спряно до отстраняване на аварията.


За информация:

инж.Григор Янев - 0879/553931

ОБЩИНА ВРАЦА КАНДИДАСТВА С ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ


Община Враца внесе за оценка първия си проект по новата Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. Той отговаря на идентифицирани потребности от интегрирани социални услуги. Неговата обща цел е подобряване качеството на живот на хора с увреждания и хора над 65 г. в невъзможност за самообслужване, които са в риск от социално изключване. Специфичните цели са свързани с улесняване достъпа на целевата група до качествени здравни и социални услуги в общността и в домашна среда и стимулиране на потребителите да взимат самостоятелни решения за организиране на ежедневието си. Бюджетът на проектното предложение е 499 997,61 лв. Проектните дейности ще се изпълняват 21 месеца, като 18 месеца е предоставянето на интегрираните социални услуги.Чрез проект “Предоставяне на интегрирани социално-здравни услуги в община Враца” по процедура за безвъзмездна финансова помош “Независим живот” се цели и повишаване на професионалните умения на наетите в Центъра за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността и в домашна среда и намаляване риска от зависимост от институционален тип грижи. Проектните дейности са свързани с осигуряване на достъп до интегрирани услуги, предоставяне на мотивационна, психологическа или друг тип подкрепа за потребителите на услугите, осигуряване на специализиран транспорт за хората с увреждания. Планирани са въвеждащо и надграждащи обучения, психологическа подкрепа, консултиране и супервизия на персонала, предоставящ социалните услуги, разработване на Методология за дейността на Центъра, дейности по информиране и публичност и организация и управление на проекта. Като резултат минимум 44 души ще са подобрили своето качество на живот чрез получаване на подкрепа и предоставяне на услугата "Личен асистент". Повече от 70% от тях ще са подобрили достъпа си до други междусекторни услуги. Минимум 20 лица оценени по проекта, но поради недостиг на финансов ресурс неполучили личен асистент ще са ползвали здравни, рехабилитационни и специализирани транспортни услуги “от врата до врата’.Община Враца като доставчик на социални услуги ще е създала мултидисциплинарен екип от 53 специалисти и ще разшири обхвата на дейността си. Чрез изпълнението на проекта ще се повиши информираността на местната общност относно възможностите на ОП „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. за подкрепа на социалното включване на хората с увреждания.

СЪОБЩЕНИЕ

“Водоснабдяване и канализация”ООД – Враца уведомява своите потребители, че поради възникнала авария  водоподаването в гр. Мизия в района на  ул. "Георги Димитров"  ще бъде спряно днес 13.07.2015год. до отстраняване на аварията. На трайно засегнатите райони, посредством водоноски,  ще бъде предоставено алтернативно водоснабдяване за питейно-битови нужди.
ТЕЛЕФОНИ ЗА ИНФОРМАЦИЯ:
 Ръководител р-н Мизия  - Теодоси Берчер 0882/ 904 912
 Домакин р-н Мизия - Виолина Петкова 0886/ 065 574

          

неделя, 12 юли 2015 г.

Цветан Цветанов: Посланието на ГЕРБ към младите с кандидатурата на Калин Каменов за кмет е: „Върнете се във Враца“

ГЕРБ е единствената партия, която е готова със своите номинации за кметове,  защото искаме жителите на всяко населено място да знаят кои са кандидатите ни. Ще представим добри управленски програми по места. Ще работим на база на проблемите, поставени от хората и ще им отговорим с конкретни политики, които да бъдат изпълнени.  Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на официалното представяне на кандидатите за кметове от ГЕРБ за общините в област Враца. “Ние се придържаме към постижими цели, не очаквайте да чуете обещания, които не сме в състояние да изпълним. Това е силата на ГЕРБ“, обясни той. Цветанов подчерта, че депутатите и представителите на ГЕРБ от Врачанския регион не спират да показват своята загриженост за своето населено място.

Цветан Цветанов бе категоричен, че кандидатите за кметове от ГЕРБ за общините в област Враца са изключително добри професионалисти, с натрупан професионален опит. „Кандидатът ни за кмет на Враца е Калин Каменов“, обяви зам.-председателят на ГЕРБ. „Той е роден във Враца, той беше един от най-успешните председатели на Агенцията за закрила на детето, в момента е успешен заместник-министър в министерството на младежта и спорта. Калин Каменов е посланик в инициативите ни с неправителствения сектор, в инициативите, свързани с децата аутисти, с децата със социални проблеми. Посланието, което отправяме с тази номинация към младите хора е: „Върнете се във Враца“, обясни зам.-председателят на ГЕРБ.
Цветанов представи и кандидатите за кметове на общини от област Враца: Борован – д-р Цезар Пенчев; Бяла Слатина – инж. Иво Цветков. Козлодуй – Маринела Николова; Криводол – Петър Комитски; Мездра- Ивайло Тодоров; Мизия – Валя Берчева; Оряхово- Росен Добрев; Роман – Тихомир Вълчев; Хайредин – Силвия Крумова;
„Благодаря на Калин Каменов, на Младежи ГЕРБ и на областното ръководство на ГЕРБ, защото в рамките на два дни Враца стана домакин на регионален форум, на който се дискутираше как могат младите хора да бъдат ангажирани с реални политики. Как могат Враца, Монтана, Видин, Ловеч и Плевен да работят съвместно. Този младежки форум показва ясното ни отношение към Северозапада – присъствието на председателя на парламента Цецка Цачева и на вицепремиера по европейските фондове Томислав Дончев цели да покажат желание за по-бързото реализиране на политики от страна на правителството в Северозападна България“, посочи Цветанов. Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ обяви, че в предстоящите две седмици ще посети Видин и Монтана и ще направи същото представяне на кандидатите на ГЕРБ.
„Причината да приема номинацията, е че аз обичам града си. Спортните и инфраструктурните проекти, реализирани във Враца, са доказателство за това. Това, което се вижда като социална, икономическа и образователна политика тук, също ме мотивира много. Не искам пътищата да представляват лунен пейзаж. Моят град не трябва да изглежда така и затова се връщам във Враца. Това трябва да се промени. Враца трябва да се превърне в икономически, туристически и образователен  център. Сигурен съм, че това е възможно. Да, ще е много трудно, но с моя опит, с екипът, който ще сформирам, ще направим така, че това да се случи“, заяви кандидатът за кмет на Враца Калин Каменов. Каменов подчерта, че Враца има нужда от младите си хора, от инвеститори, от доверието на правителството и на европейските институции. „Искам да въведа моделът на доверие към младите хора във Враца“, каза още той.

Областният координатор на ПП ГЕРБ Враца инж. Петя Аврамова сподели, че номинациията на Калин Каменов за кмет на града е дълго обмисляно и преценено предложение, защото той би могъл да управлява по прозрачен и достоен начин, както врачани заслужават.

Аврамова разясни и някои проблеми свързани с проекта „Леденика-туризъм без сезони“. „Проектът е изготвен по време на управлението на ГЕРБ,  одобрен е от МРРБ  и по стечение на обстоятелствата трябваше да бъде изпълнен в мандат 2011-2015. Искам да подчертая, че проблемите на проекта не са в неговото проектиране, а в неговото изпълнение. Смятам за некоректно да бъде прехвърляна вина на някой, който не е имал никакво участие в неговото изпълнение“, подчерта още Петя Аврамова. „Няма никаква политическа атака в това, че проекта не е изпълнен както трябва, в това, че материала не е този, който е заложен в техническите спецификации. Същото важи и за проекта „Воден цикъл“ -  той няма да бъде изпълнен в срок, неговото управление не е на нужното ниво, но не искам никой да прехвърля вина за собственото си управление на друг“, заключи Аврамова.

Toмислав Дончев във Враца: МРРБ подготвя инвестиционен план за Северозападна България

Министерство на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) подготвя инвестиционен план за Северозападна България. Това заяви вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев  по време на форума на Младежи ГЕРБ „Политика за Северозапада – време за действия“, който се провежда във Враца. „Разчита се голяма част от мерките, заложени в инвестиционния план, да бъдат финансирани от оперативните програми, но това не означава, че проблемът ще бъде разрешен напълно. Затова нашата задача е да намерим най-добрата форума, за да вървим напред. За да има значим прогрес, трябва да има повече лидери на различни нива, които да движат нещата напред. Тук най-важен е човешкият ресурс, защото парите могат да следват хората“, подчерта Дончев.
Според вицепремиера икономическата ситуация и в други региони е аналогична на тази в Северозападна България. „С публични финанси можем да градим пътища, площадки, ж. п. линии, детски градини и други, но не можем да създадем заетост. Всяко целенасочено финансиране само на един сектор е обречено на провал“, обясни Томислав Дончев. По думите му, един от проблемите на Северозапада е демографията. Дончев обясни още, че в сравнение с икономиката демографията не е управляема, защото зависи от доходи и от сигурност.


Цецка Цачева: Волята на правителството за промяна на Северозападна България е факт

Волята на правителството за промяна на Северозападна България е факт. Това каза председателят на 43-тото Народно събрание Цецка Цачева по време на откриването на форума на Младежи ГЕРБ „Политика за Северозапада – време за действия“, който се провежда във Враца. Цачева посочи, че най-голямото предимство на региона е река Дунав.  „Убедена съм, че всички заедно ще направим така, че след местните избори ГЕРБ да присъства максимално в петте области на нашия регион. Това, че ръководството на ГЕРБ залага на Калин Каменов за носител на новото във Враца, говори за доверието, което имаме към Вас, младите хора. Цецка Цачева отговори на актуални въпроси на представителите на МГЕРБ от Северозападна България, които се интересуваха както от политическата ситуация в страната, така и от възможностите за образование и развитие на младите хора в региона.
Народният представител и областен координатор на ГЕРБ във Враца Петя Аврамова заяви, че северозападния младежки форум демонстрира желанието на ГЕРБ за създаване и провеждане на политики за развитие в региона. „Волята на правителството и на народните представители за развитие на Северозапада трябва да бъдат съчетани с Вашите усилия, младите хора“, подчерта Аврамова.
Председателят на МГЕРБ и народен представител Георг Георгиев посочи, че днес, по време на правителството на Бойко Борисов,  България е в топ пет на държавите, усвояващи европейски средства. „Няма причина Северозападният регион да не бъде част от просперитета на държавата, който наблюдаваме в момента. Кадърното местно управление е това, което може да донесе развитие. Сигурен съм, че именно от Враца може да тръгне промяната за целия регион. Калин Каменов е доказал, че успява. Вярвам, че след четири години ще можем да се поздравим за успехите на Северозапада“, заяви Георгиев.
Рангел Трифонов от фондация „Конрад Аденауер“ представи дейността на фондацията и акцентира върху успешното партньорство с ПП ГЕРБ и Младежи ГЕРБ.
На форума присъстват вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, заместник-министърът по регионално развитие и благоустройство Деница Николова, заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов, народните представители Владимир Тошев, Красен Кръстев и Антон Долапчиев, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев, Ева Паунова и Андрей Новаков.


Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) към младежите на Северозападния младежки форум: Превърнете потенциала си във ваш успех


"Имате изобилие от потенциал в себе си, превърнете го в свой успех. Информирайте се, запознайте се с това какви умения ще търси пазарът не днес, а след пет, десет години. Бъдете упорити и не се страхувайте да правите грешки". Това послание отправи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова към участниците в Северозападния младежки форум, провел се в град Враца на 11 юли 2015 г. Тема на нейния панел беше "Нужните умения и мотивация за успешна професионална реализация".

В своето изказване тя изтъкна колко важно е младите хора да се адаптират бързо към променящите се нужди на бизнеса и да използват предоставящите им се възможности, както на Европейско така и на национално ниво. Евродепутатът, която е посланик на ЕК за дигиталните умения предложи заедно с МГЕРБ и европейския информационен офис на евродепутата Владимир Уручев да организират обучения в града по техническа грамотност и програмиране за младежите в региона.


Северозападният младежки форум бе организиран от Младежи ГЕРБ Враца и се провежда от 10 до 12 юли 2015 г. Тази година форумът бе на тема "Политика на Северозапада - време за действия". В него участие още взеха вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, заместник-министърът по регионално развитие и благоустройство Деница Николова, заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов, народните представители Владимир Тошев, Красен Кръстев и Антон Долапчиев, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев и Андрей Новаков.