Бисквитки

понеделник, 17 октомври 2011 г.

КНСБ – Враца стартира обучения по проект „Подкрепа за предприемчивите българи”

Той е по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ до 20 000 лв. за безработни лица желаещи да стартират собствен бизнес по Компонент 1 от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” „Насърчаване стартирането на проекти за развиване на самостоятелна стопанска дейност, съобщи председателя на регионалния съвет на Конфедерацията Мила Иванова.

Обученията са за регистрирани безработни в ДБТ със средно и по-високо образование, които не получават социални помощи. Не могат да участват дълготрайно безработни лица, обект на социално подпомагане, участвали в обучения или заети в проекти по ОПРЧР.

Учебният график включва 300 часа и се провежда в рамките на два месеца.

Чрез обучението ще бъдат придобият знания и умения както по предмета на дейност, така и по управление на малко предприятие.

След приключване на обучението в резултат на добре разработен бизнес план и открита фирма на бенефициента се предоставя субсидия до 20 хиляди лева за стартиране на бизнеса.

Предварителни интервюта с желаещите да се включат в обученията ще се проведат след записване на тел. 092 9.626191 и 0884 117740

Или в РС на КНСБ в сградата на Областна администрация, 5 ет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар