Бисквитки

вторник, 18 октомври 2011 г.

Росен Плевнелиев: Враца е имала добри стопани и подкрепа от нашето правителството


Разширението на Обходния път на Враца стартира от април 2012, а ремонтът на отсечката на Е 79 през града ще бъде изпълнен докрай, ангажира се Росен Плевнелиев

„В програмата на Петя за създаване на подходящи условия за развитие на бизнес виждам подхода, който и аз проповядвам. Когато видях как е озаглавена програмата за управление на Петя Аврамова - „Прагматизъм, решения и развитие за Враца“ – разбрах, че ГЕРБ е избрал правилния кандидат за кмет на общината ви“, каза Росен Плевнелиев пред представителите на бизнеса от Враца. На срещата кандидатът на ГЕРБ за кмет Петя Аврамова представи мерките, които предлага за развитие на бизнеса в следващия управленски мандат.
„В условията на криза разработването на проекти, търсещи финансиране от европейски и национални програми чрез проекти е единственият начин за привличането на свеж финансов ресурс в общината ни. Голяма част от тези проекти ще се изпълняват от врачански фирми“, каза Петя Аврамова. Тя се ангажира с успешна реализация на вече получилите финансиране проекти на Враца и надграждането им с нови. „Вчера разбрах и добрата новина, че консорциум съставен изцяло от врачански компании в класиран на първо място за изпълнението на първи етап от Водния цикъл на Враца“, добави инж. Аврамова.
„Петя Аврамова поема конкретни и ясни ангажименти в своята програма и затова получава пълната ми подкрепа“, добави на срещата си с врачански бизнесмени кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев. Заедно с Петя Аврамова той посети две предприятия в общината и се срещна с граждани в комплекс Дъбника. В ЗММ Росен Плевнелиев се запозна с производството на универсални стругове. „Отговорната позиция на нашето правителство беше да крепим финансовата стабилност на държавата на всяка цена“, каза той пред собствениците на предприятието. „Не е вярно, че правителството на ГЕРБ не е предприело антикризисни мерки, правителството на тройната коалиция е това, което проспа близо година от началото на кризата, правейки се че такава не съществува“, добави Росен Плевнелиев. „Ще работя, за да се установят ясни правила за бизнеса, да има равнопоставеност  и институциите да отворят вратите си в полза на гражданите“. Този ангажимент пое кандидат-президентът на ГЕРБ на среща в шивашкото предприятие „Враца стил“. „Вярваме и на двамата“, обърнаха се към Росен Плевнелиев и Петя Аврамова собствениците на предприятието, „защото сте инженери, мислите като нас“. „Винаги съм казвал, че е по-добре инженерите да стават политици, а не политиците да се правят на инженери“, отговори с усмивка Росен Плевнелиев.
Добри новини донесоха на жителите на комплекс Дъбника кандидатите на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев и за кмет на общината инж. Петя Аврамова. Обходният път на Враца и пътя Мездра – Ботевград стартират през април 2012, беше ангажиментът на Росен Плевнелиев. „Отсечката на Е79, която минава през Враца е част от републиканска пътна инфраструктура и е ангажимент на правителството и Агенция пътна инфраструктура“, обясни Росен Плевнелиев. „Поели сме ангажимент да ремонтираме тази отсечка, ремонта вече започна и ще бъде завършен“, категоричен беше той.
Президентът има силен глас, той има възможност да постигне много, може да надгражда и да следи дали се изпълняват националните приоритети, заяви кандидат-президентът на ГЕРБ пред гражданите на Дъбника. „От мен като президент очаквайте да върша много работа, да говоря с факти и цифри. Няма да водя тяснопартийни битки, президентът е обединител на нацията“, завърши той.
„Враца изпълнява проекти за над 173 млн. лв, а съседният град Монтана за 0 лв“, посочи Росен Плевнелиев. „Това е доказателство, че общината ви е имала добри стопани и е получавала подкрепа от правителството ни. Гарантирам ви моята подкрепа и занапред“, декларира пред врачани Росен Плевнелиев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар