Бисквитки

събота, 2 април 2022 г.

Спряно водоподаване

 Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, 

че водоподаването на територията на Врачански Балкан е спряно, поради 
прекъсване на ел. захранването на помпената станция осигуряваща с вода 
тази област. По информация от ЧЕЗ Разпределение, аварията ще бъде 
отстранена в понеделник 4 април 2022г.
Тел.: 092 66 11 19
Тел.: 0889 316 774

петък, 1 април 2022 г.

Творилница „Добрини“ отвори врати във врачанското село Челопек


„Днес с откриването на социално предприятие Творилница „Добрини“ към сдружение „Книгини“ поставяме едно хубаво начало. Тук ще работят прекрасни дами, заедно с които ще изработваме уникални свещи, сапуни, картини, ще произвеждаме рециклирана хартия. Средствата от закупените продукти ще бъдат насочени към заплащане на труда им и към всички инициативи на сдружението“, заяви Първолета Николова, председател на сдружение „Книгини“ по време на официалното откриване на социалното предприятие и благодари на кмета на село Челопек Тихомир Тошев за подкрепата през всички тези години. 

„Шеста година съм кмет и за първи път прерязвам лента на нещо, което създава добро. Грижим се за селото, но това да създаваш работни места, да твориш в социално предприятие, в което се ангажират хора с някакъв проблем и които са пенсионери в нашето село – това е прецедент. Благодарим ви, че сте избрали Челопек“, подчерта Тошев и пожела успех на начинанието.

На събитието присъстваха жени в неравностойно положение от селото, които имат желание да работят в социалното предприятие. Всяка от тях имаше възможността да се докосне до процеса на създаването на ръчно изработени сапуни.  

Творилница „Добрини“ се намира в център „Книгини“ – с. Челопек, ул. „Никола Марков-Колката“ 1 

За контакти: tvorilnitsa_dobrini@abv.bg

Официалното откриване на център „Книгини“ във врачанското село Челопек ще се състои на 30 април 2022 г.