Бисквитки

събота, 22 октомври 2016 г.

Републикански турнир по стрелба с пистолет „КРАКРА – ПЕРНИК“

Отбора по стрелба на СК „Спартак- Враца“ при ОД на МВР – Враца взе участие  в станалия традиционен Републикански турнир по стрелба с пистолет „КРАКРА – ПЕРНИК“, който се проведе от 20.10.2016г. до 21.10.2016г. в гр.Перник.  Турнира се провежда за пети пореден път в чест на празника на града „Свети Иван Рилски“ и беше открит от  кмета на града д-р Вяра Церовска и областния управител на област Перник  д-р Александър Александров.  В турнира взеха участие 13 отбора и общо 71 състезатели.
Мъжкият отбор на СК „Спартак- Враца“ в състав Ивайло Флоров, Николай Милушев и Румен Николов влязоха в почетното класиране на пето място. Женския отбор в състав Катя Василева и Ани Цанова също се класира на пето място и се нареди с грамота на почетната редица. В индивидуалната надпревара най добрия ни стрелец при жените Катя Василева спечели медала за трето място.
В комплексното класиране Отбора на СК „Спартак- Враца“  се нареди на трето място.  Купата спечели отбора на ОДМВР-Плевен, следвани от Академия МВР.
Много добър дебют направиха новите попълнения в отбор по стрелба – Ани Цанова и Ива Иванова с петото място при отборната надпревара на жените. 
Следващото състезание на което са и  организатори  стрелците на СК „Спартак-Враца“, е традиционния местен турнир по стрелба с пистолет по случай 08  ноември – Празника на Българската Полиция,  който ще се проведе на 08.11.2016г. на стрелбището при УТК „Дъбника“. 

Кметът на Враца проведе работна среща с директорите на учебни заведения



Кметът на Враца Калин Каменов проведе работна среща с директорите на училищата и професионалните гимназии от община Враца. Обсъдени бяха теми свързани с храненето на учениците, проблемите с фирмите доставчици и подобряване качеството на предлаганите закуски. Кметът призова директорите за завишен контрол към фирмите, прецизиране на договорите, в името на здравето на децата.
Обсъдени бяха и възможности за включване на учебните заведения в проекти за енергоефективни мерки, най-вече в  тези училища в общината, в които още не са предприети такива. Експерти на общинска администрация ще съдействат за подготвяне на необходимата документация.
На срещата бяха обсъдени и предстоящите чествания на 1 ноември - Ден на народните будители и 9 ноември - Ден на Освобождението на Враца, както и редица други предстоящи събития.

Коледен базар и ледена пързалка подготвя Община Враца за предстоящите празници



Атрактивни изненади за предстоящите Коледни и Новогодишни празници подготвя Община Враца за жителите и гостите на града. Коледен базар ще бъде открит през месец декември и ще бъде изцяло направен от дървени къщички, които ще бъдат разположени на площад „Христо Ботев“ във Враца. Коледна украса, играчки, лакомства, сувенири, произведения на занаятчии, както и шатри, които ще предлагат на посетителите типични за сезона храна и напитки, деликатеси и кулинарни изкушения ще могат да се видят на базара. На обособена сцена ще се провеждат редица предпразнични инициативи, както и разнообразна художествено - музикална програма, ще допринесат за коледното настроение на жителите и гостите на града.
За първи път във Враца се очаква да има и ледена пързалка. В момента Община Враца води преговори за наемане на временното съоръжение, което също да бъде сред атракциите за врачани тази година. Пързалката се предвижда да бъде монтирана на площад „Христо Ботев“.

петък, 21 октомври 2016 г.

Започна подготовката за цялостно преасфалтиране на ул. „Вестителят“ във Враца



Улица „Вестителят“ във Враца ще бъде цялостно преасфалтирана. Ремонтът започна днес /20.10.2016 г./, като към момента се изпълнява подготовка пътното легло. Следващите дейности, които ще се извършат са: полагане на първи неплътен и втори плътен пласт асфалтова смес, довършителни работи и почистване на пътния участък.
Обновяването на ул. „Вестителят“ е част от проекта за воден цикъл, а изпълнител на отсечката е „Воден цикъл 2011“ ДЗЗД.
На 80% е завършен и цялостният ремонт на ул. „Людмил Кирков“ в ж.к. „Дъбника“ - при блокове „Орбита“ №5, 6, 7 и 8, като дейностите отново са част от проекта за воден цикъл на Враца.