Бисквитки

четвъртък, 10 септември 2020 г.

Спряно водоподаване

 Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че поради възникнала авария, водоподаването ще бъде спряно днес – 10.09.2020г. в района на кв.Кулата до 15:00 часа.

Тел.: 092 66 11 19
Моб.Тел.: 0889 316 774

вторник, 8 септември 2020 г.

Инвестиция в размер на 732 000 лв. извърши ВиК Враца в общините Роман и Мездра

Във връзка с изпълнение на ремонтните дейности по третокласната пътна мрежа – гр.Мездра – с.Горна Кремена – с.Горна Бешовица – с.Долна Бешовица – гр.Роман от републиканската пътна мрежа, възложен и финансиран от Агенция „Пътна инфраструктура“, бяха извърши реконструкции на главен водопровод и прилежащите водопроводни отклонения по трасето на пътя на територията на с.Долна Бешовица, община Роман с дължина 3184 м., както и на главен водопровод и прилежащите водопроводни отклонения по трасето на пътя през с.Горна Бешовица, община Мездра с дължина 723 м. 

Предстой реконструкция и на главен водопровод и прилежащите водопроводни  отклонения по трасето на пътя през с. Горна Кремена, община Мездра.  





 

Глобяват заведения заради 9% ДДС на храната за вкъщи

9/8/2020

За информация: Людмила Байчева                 

                                      Тел.:092 66 84 100 

 

Заведения за хранене начисляват 9% ДДС за поръчките на храна за вкъщи, вместо дължимите по закон 20 %, показват проверки на НАП в последните седмици. Нарушителите ще бъдат глобени от приходната агенция и ще им бъдат възложени проверки и ревизии за изчисляване на коректния размер ДДС. Някои от обектите ще бъдат запечатани за срок до 1 месец, допълват от приходното ведомство. 

Инспектори на НАП са засекли в началото на седмицата верига заведения, при която всяка поръчана за вкъщи храна се облага с 9% данък.  На телефона за сигнали на агенцията: 0700 18700 постъпват и други жалби за ресторанти и заведения за бързо хранене, които допускат отклонение от законовия ДДС режим. 

Проверките на инспекторите на „Фискален контрол“ продължават както на място в заведенията, така и чрез онлайн поръчки.

От началото на юли 2020 г. се прилага намалена ставка на данък добавена стойност от 9 % за книги, ресторантьорски и кетъринг услуги, бебешки храни и пелени. Намалената  ставка  за ресторантьорски и кетъринг услуги е валидна само за предлаганите храна и съответно обслужване за консумация на място, припомнят от НАП. От приходната агенция са започнали информационна кампания за разясняване на новия ДДС режим сред заведенията и обектите, предлагащи храна за вкъщи.