Бисквитки

събота, 19 май 2018 г.

С възпоменание, почетохме паметта на загиналите Ботеви четници на връх „Милин камък“


С панихида, на връх „Милин камък“, бе почетена паметта на загиналите преди 142 години Ботеви четници. На паметния връх се събраха жители от селата Чирен, Голямо Пещене, Мраморен и Баница. Гост на възпоменателното честване бе кметът Калин Каменов.
„Днес е ден за почит, в който всеки трябва да сведе глава пред героизма на предците ни. Искам да благодаря на всички, които сте тук, за да отдадем заедно почит към онези, заради които днес, се наричаме свободни. Хубаво е, че на днешния ден има и деца, които да знаят, да помнят, да съхраняват и да уважават спомена на нашите герои. Незабравяйте, че ние сме потомци на смели и горди българи, чиито кости оставят завинаги тук - на нашите земи.”. С тези думи се обърна към присъстващите кметът на града.
Честването продължи с художествена програма, която включваше патриотични песни, изнесена от самодейци от читалищата на населените места от Община Враца и ученици от Обединено училище „Христо Ботев“, с. Баница.
На възпоменанието присъстваха още кметовете на селата Чирен - Диан Дамянов, на Баница – Любен Нинов, на Мраморен -  Страхил Цеков и на Голямо Пещене – Тодор Тодоров.
В знак на признателност, пред паметника на загиналите, бяха поднесени венци и цветя.


Третокласничка ще изучава една година английски език безплатно


Кметът Калин Каменов връчи едногодишна стипендия за обучение по английски език на третокласничката Димана Стойчева, възпитаничка на НУ „Иван Вазов“. Поводът за подаръка е 25-годишният юбилей на училища ЕВРОПА. Кметът на града връчи стипендията в рамките на тържеството, организирано по повод рождения ден на националната верига за чуждоезиково обучение.
Калин Каменов приветства присъстващите и пожела на екипа много нови постижения в областта на езиковото обучение. „Владеенето на чужд език отваря нови хоризонти, създава по-добри перспективи и възможности. Пожелавам успешна житейска и професионална реализация на педагозите и възпитаниците на Училища „Европа“. Честит празник!“, каза още в приветственото слово кметът на Враца.
В празника, който се проведе на площад „Христо Ботев“, участие взеха вокални и танцови формации от ЦПЛР „Център за работа с деца”, чиято възпитаничка е и отличената със стипендията Димана.

петък, 18 май 2018 г.

Покана за обществено обсъждане



УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
 Община Враца уведомява, обществеността и заинтересованите физически и юридически лица, за организиране на общественo обсъждане във връзка с приемане на стратегия за развитие на обществения градски транспорт и транспортната система на територията на Община Враца, обслужвана от „Тролейбусен транспорт“ ЕООД гр. Враца.
Стратегията очертава най-важните насоки за развитие на общинската транспортна система в периода 2018г. -2028 г. и предлага няколко варианта за развитие на общинското дружество, възможностите за обновяването на подвижния състав, както и въвеждането на smart-иновативни технологии, свързани с внедряване на системи за автоматично таксуване в превозните средства, като е направена и оценка, свързана със срок на изплащане на инвестицията, окончателната й стойност, както и времевият период, нужен за въвеждане в експлоатация за всеки един от вариантите.
Предложени са и решения за финансово осигуряване на необходимите инвестиции чрез собствено финансиране, кредитиране или публично-частно партньорство.
Обществената консултация ще се проведе на 18 юни 2018 г., от 17:00 ч., в Конферентната зала на Общински съвет - Враца.
На интернет страницата на Община Враца е публикувана Стратегия за развитие на градския транспорт в Община Враца (2018 г. - 2028 г.), придружена с обосновка и финансов анализ на предлаганите варианти.
Предложения и становища могат да бъдат направени и на e-mail: obshtinavr@b-trust.org или подавани в писмен вид в Центъра за административно обслужване  на  Община Враца. 

С уважение,
КАЛИН КАМЕНОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА ВРАЦА


Над 600 деца демонстрираха спортни умения
Над 600 деца демонстрираха спортни умения
            Деца от 15 детски градини взеха участие в традиционния общински спортен празник „Децата на Враца спортуват“, който се организира за тринадесета поредна година. Събитието се проведе в Лекоатлетическата зала и бе открито от кмета Калин Каменов, който поздрави участниците и им пожела никога да не се отказват от спорта.
            Празникът започна с тържествено шествие на представителни отбори от всички детски градини. Програмата продължи с общоразвиващи  упражнения, в които се включиха близо 300 деца. Над 160 мериха сили в състезателни игри, а завидни мажоретни умения показаха 150 млади таланти. Участие взеха и деца от Общностен център за деца и семейства, по проект „СТИМУЛ за ранно детско развитие“.
 
Участниците в проявата ‚Децата на Враца спортуват“ бяха наградени от заместник-кмета Петя Долапчиева с медали и купи. Следващото събитие, организирано от Община Враца – „Децата на Враца рисуват“, ще се проведе на 22 май, от 10:00 часа – пред Градската концертна зала.
 
 

Деня на българския спорт



      По повод

Деня на българския спорт – 17-ти май Областна администрация – Враца и Община Враца проведоха поредица от спортни инициативи под надслов „Спортувай активно“. В тях взеха участие спортните клубове и голям брой ученици в различни възрасти. В спортната зала на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца се състоя демонстрация по волейбол от ВК „Ботев“ – Враца и приятелски двубой между отборите на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца и ПЕГ „Йоан Екзарх“ – Враца, девойки – младша възраст. Баскетболен клуб „Ботев 2012“ – Враца демонстрира основни умения пред ученици на спортното игрище на ПЕГ „Йоан Екзарх“, а юношите, младша възраст от СУ „Св. Климент Охридски“ – Враца и ПГТР изиграха приятелски мач. Голям интерес предизвика демонстрацията по автомоделизъм от Спортно-технически моделен клуб „Враца”, която се проведе на писта „Огнян Филипов“. Ученици от ПТГ „Н. Й. Вапцаров“ – Враца се включиха в организираното състезание с миниболиди, прототипи на моделите от Формула 1. На лекоатлетическата писта на НУ „Иван Вазов“ – Враца се проведоха щафетни игри между отборите на НУ „Иван Вазов“ – Враца, НУ „Иванчо Младенов“ – Враца и НУ „Св. Софроний Врачански“ – Враца. СК „Олимпия- Враца” представи пред най-малките спортисти на областта тренировъчния процес и част от лекоатлетическите дисциплини. В парка на ж.к. „Дъбника“ се състоя демонстрация по тенис на маса. Представители от СКТМ „Враца“ организираха и индивидуални игри с участието на ученици от СУ „Никола Войводов“ – Враца.
      Спортните инициативи приключиха с демонстрация по футбол с отборите на „Футбол 7“ и „Футбол 9“ от Детско – юношеската школа на „Ботев“ – Враца с треньори Ивайло Кунчев и Пламен Йорданов. На спортното игрище в обществен парк „Хижата“ се състоя и футболна среща между отборите на СУ „Христо Ботев“ – Враца и СУ „Козма Тричков“ – Враца.
            Областният управител Малина Николова поздрави спортистите, треньорите и спортните деятели по повод Деня на българския спорт. „Обръщам се към Вас с признателност за успехите и миговете на гордост, които ни дарявате. Пожелавам на всеки от Вас здраве, нови възможности и победи, с които да прославяте областта и страната“, каза Малина Николова. Тя благодари за участието на спортните клубове и подкрепата на Министерство на младежта и спорта в лицето на младши експерт Мария Георгиева.
      Кметът на Община Враца Калин Каменов изказа благодарност на областния управител Малина Николова, под чийто патронаж се проведоха всички спортни инициативи и с които Враца отбеляза подобаващо Деня на българския спорт. Той призова всички заедно да подкрепят отбора на „Ботев“ – Враца в решителния мач с отбора на Монтана.
      Всички ученици и спортисти, които се включиха в инициативите, получиха грамоти за участие. 



четвъртък, 17 май 2018 г.

Младежи мериха сили в лекоатлетическа щафета

Младежи мериха сили в лекоатлетическа щафета
            По повод Деня на българския спорт, Община Враца и Българската асоциация „Спорт за всички“, организираха лекоатлетическа щафета. Спортната проява бе открита от кмета Калин Каменов, който заяви, че Враца е един от малкото градове в страната, който развива активно своята спортна инфраструктура. Градоначалникът допълни, че модернизирането на спортния комплекс „Христо Ботев“ ще продължи, като целта е да бъдат осигурени максимално добри условия за спорт.
            Надпреварата се проведе на алеите в спортния комплекс, а в нея участие взеха представители от 15 училища на територията на общината. Участниците се състезаваха в три възрастови групи – III-IV клас , V- VIII клас и  IX-XII клас.
            За победителите в щафетата бяха осигурени награди.
 
 

Най-старата църква във Враца отбеляза кръгла годишнина

Най-старата църква във Враца отбеляза кръгла годишнина
            С тържествена Света литургия започна честването на 170-та годишнина от освещаването на църквата „Св. Възнесение Господне“. Литургията бе оглавена от Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Западно и Средноевропейският Антоний и Неврокопският Серафим, в съслужие със свещеници от епархията. На събитието присъства и кметът на Община Враца Калин Каменов.
            Отбелязването на кръглата годишнина продължи с водосвет за здраве и благополучие, а  след това бе осветен и курбан за жителите на Враца. Миряните имаха възможност и да се поклонят пред мощите на Свети Георги Победоносец, които пристигнаха в града по случай храмовия празник на църквата „Св. Възнесение Господне“.
 
            Честванията ще завършат с концерт, който ще се проведе в Регионалния исторически музей, от 18:00 часа.
            Църквата „Св. Възнесение“ е най-старата култова сграда във Враца, построена през 1848 година. До края на XIX век, тя е сред най-значителните по обем църковни сгради в България. Православната обител и храмовите сгради са в основата на изграждането на Възрожденско-етнографския комплекс „Св. Софроний Врачански“.
 

Иновативна зала бе открита в детска градина „Брезичка“


            Новоизградена зала за психомоторика вече функционира в детска градина „Брезичка“. Специалното помещение бе открито от кмета Калин Каменов и директора на заведението – Елка Антонова.
В рамките на церемонията, кметът поздрави ръководството за положените усилия за изграждането на залата и изрази увереността си, че децата ще имат възможност да творят и да откриват себе си. Каменов допълни, че един от приоритетите на неговия екип е подобряването на условията за отглеждане и възпитание на младото поколение на Враца. „Сигурен съм, че скоро Враца ще се превърне в град, който ще бъде пример за въвеждането на нови модели и практики. Предлагаме не просто добра базова грижа, а качество. Работим активно, от новата учебна година да въведем успешно модела на преподаване „Монтесори“ в детските градини във Враца.“, допълни още Каменов.
Решението за изграждането на психомоторната стая е с цел осигуряването на допълнителна подкрепа на 5 деца със специални потребности. Според ръководството, ползването на иновативното помещение има възпитателна цел, изгражда сътрудничеството между децата, както и подпомага развитието на автономността на децата.
            Залата за психомоторика е изградена със средства от бюджета на детското заведение и с подкрепата на местния бизнес в града. Помещението ще бъде използвано като допълнителна дейност, част от учебно-възпитателния процес.

“Полицейска лична защита”

На 16 .05. 2018 г. в гр. Костенец се проведе зоналното първенство по “Полицейска лична защита”. В първенството организирано от Спортна асоциация на МВР, взеха участие 8 отбора от дирекцийте на Благоевград, Монтана, СДВР, Академия на МВР и Враца.
Отборът на СК Спартак Враца при ОДМВР Враца в състав Петко Петко и Ивайло Стоянов се класира на второ място. Шампион в първенството стана отбора на  ОДМВР Монтана,  а на трети остана отбора на ОДМВР Благоевград. Купите и грамотите на победителите бяха връчени от главен инсруктор и съдя по ПЛЗ  Тони Петров.
В календара на СА на МВР Републиканското първенство е планувано да се проведе през месец ноември 2018 г.


сряда, 16 май 2018 г.

Изложба на ученици от СУ „Отец Паисий”- Враца


В галерията на Клуба на дейците на културата /КДК/ във Враца бе открита изложба на млади таланти от СУ "Отец Паисий" - Враца. В изложбата участват творби /живопис и графика/  на ученици от 8-ми до 11-ти клас на врачанското училище по изкуствата.
Преподаватели по изобразително изкуство в училището са Евгени Генков, Васил Ангелов и Христо Лилов.
Директорът на училището Красимир Данов изрази задоволство от постиженията на учениците в областта на изобразителното изкуство, както и от възможността да показват своите творби пред публика.
Преподавателят на учениците - художникът Евгени Генков представи младите таланти и добави, че от една година в училището е открита паралелка по дизайн,  в която децата  се обучават и в специалността „Рекламна графика”.
За участието си в изложбата, младите таланти получиха  грамоти от КДК, които бяха връчени от художника Тодор Митов.
С тази изложба се слага началото на сътрудничество между СУ „Отец Паисий” и Клуб на дейците на културата- Враца. КДК ще дава възможност на учениците да показват своите творби в галерията на клуба, ще се провеждат и съвместни камерни музикални изяви.
Средното училище „Отец Паисий“ във Враца е единственото в Северозападна България, което предлага разширена, профилирана и професионална подготовка в областта на музиката, изобразителното изкуство и хореографията.


Калин Каменов откри най-стария театрален фестивал в България



Кметът Калин Каменов откри 29-тия Национален фестивал на малките театрални форми Враца 2018 и 8-мия Международен фестивал на NETA/ New European theatre action/.  
„За мен е голяма чест, в навечерието на Ботеви дни, Враца да се превърне в столица на театралното изкуство. Убеден съм, че ще плените сърцето на публиката, която е вашето най-сериозно жури, а техните аплодисменти ще бъдат най-големият подарък за вас. Успех на фестивала!“, каза в приветственото си слово кметът на града. На откриването присъства и заместник-министърът на културата Румен Димитров, който поздрави директора на Драматично-кукления театър Анастас Попдимитров и участниците в театралния форум.
В тазгодишната програма, на двата театрални фестивала, които продължават до 21 май, са включени 15 български и чуждестранни спектакъла.
На сцената във Враца ще излязат актьори от няколко столични театри, както и от градовете Шумен, Пловдив, Букурещ /Румъния/, Крагуевац /Сърбия/, Загреб /Хърватия/ и Любляна /Словения/. Любителите на театралното изкуство ще могат да се насладят и на постановки от Македония и Черна гора.
Първата постановка, с която ще се вдигне завесата на най-стария театрален фестивал в България, е „Звезден прах” на Театър „Nottara” от Букурещ.

Възпитаници на ППМГ - Враца отново първи на олимпиадата по информационни технологии


Трима ученици от профилираната природо-математическа гимназия участваха във финалния кръг на националната олимпиада по информационни технологии, която се проведе в гр. Търговище. Изпитът се състои от тест и защита на проект в съответната категория.
Надя Валериева Тодорова от VІІІ а клас и Венелина Николаева Андреева от VІII в клас спечелиха първо място в категория „Мултимедия“ и получиха отлични оценки.
В категория „Мултимедийни приложения“ Виктор Ивайлов Цеков от ХІ в клас също се представи отлично и се класира в призовата десетка. 
Ръководството на гимназията изказва поздравления и благодарност на отличените ученици и техните учители по информатика и ингормационни технологии: Илонка Вутова, Станислава Каменова и Албена Цекова.


Спряно водоподаване

“Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности по водопроводи на ул."Иванка Ботева", утре 17.05.2018г. ще бъде спряно водоподаването от 09:00часа до 17:00часа в зоната между улиците - "Стоян Кялъчев", "Мито Орозов", "Стоян Заимов", "Демокрация" и "Иванчо Цветков".
ТЕЛ: 092 66 11 19
МОБ.ТЕЛ: 0889 316 774

Почитаме паметта на загиналите на връх „Милин камък“Ботеви четници


С възпоменателно честване в местността „Милин камък“ ще се почете паметта на загиналите Ботеви четници. 142 години след битката на „Милин камък”, признателните потомци отново ще се преклонят пред героизма и родолюбието на въстаниците.
На 19 май, от 11:30 ч., на паметния връх ще се съберат жителите на селата Чирен, Голямо Пещене, Мраморен и Баница. Ще бъде отслужена панихида за загиналите,  а самодейците от читалищата в тези села ще изнесат програма от патриотични песни. В събитието със стихове и песни ще се включат и учениците от Обединено училище „Христо Ботев” с. Баница.
В духа на българските традиции ще бъде осветен и раздаден курбан за помен на загиналите Ботеви четници.
На връх „Милин камък”, преди 142 години е най-кръвопролитната, но и единствена спечелена битка от четата на Христо Ботев.
В ранната утрин на 18 май 1876 година четниците са вече в покрайнините на с. Баница. Тук ги посреща голяма група черкезки конници и военният командир Никола Войновски командва да се заеме най-добрата позиция на връх „Милин камък”. Започнало първото ожесточено сражение. Врагът бил подкрепен от дошлата от Враца редовна турска войска. Боят продължил през целия ден. В него загиват около 30 четници, между които знаменосецът на четата Никола Симов –Куруто и поп Сава Катрафилов – член на щаба на четата. Късно вечерта четата успява  да разкъса обръча  и се отправя към Веслец. При пресичането на шосето Враца - Оряхово се натъкват на конен черкезки отряд. При завързалата се престрелка пада убит съветникът на Ботев, врачанинът Давид Тодоров.
Първото официално честване на подвига на Ботевата чета е през 1901 година  след 25 години от героичните събития. Тогава на Козлодуйскиябряг се събира група сподвижници, опълченци и неколцина Ботеви четници, които тръгват по пътя на четата.

вторник, 15 май 2018 г.

Ремонтни дейности затварят част от ул. „Иванка Ботева“


Във връзка с извършване на реконструкция на уличен водопровод и сградни водопроводни отклонения, от 17 май до 01 юни, се затваря за движение част от ул. „Иванка Ботева“. Временното ограничение се въвежда за участъка от кръстовището с ул. „Стоян Кялъчев“ до ул. „Г. С Раковски“
Ще бъде поставена съответната вертикална сигнализация.
Община Враца се извинява за причиненото неудобство.

ППМГ – Враца изпрати Випуск 2018


173 са зрелостниците от ППМГ „Акад. Иван Ценов“, които за последен път днес прекрачиха прага на елитната врачанска гимназия. Тържественото изпращане започна в 11:30 след последния час на класа. По традиция празничното шествие мина през центъра на града и стигна до пл. „Христо Ботев“, където абитуриентите пуснаха своите бели, зелени и червени балони с послания и играха хоро. Трима випускници поздравиха своите съученици с дневна заря в цветовете на българското знаме.
Учениците от целия Випуск 2018 на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца се включиха в националната благотворителна инициатива „С тениска на бала“. Атрактивни бяха и абитуриентите от паралелката на биолозите, които дефилираха облечени в народни носии.
„Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му. Затова мечтайте, поставяйте си високи цели, вървете напред и ги постигайте! Бъдете неспокойни и търсещи, вдъхновени и креативни. Желая ви здраве, високи резултати на ДЗИ и кандидат-студентските изпити и успешна реализация в живота. На добър час!“, това каза директорът на гимназията Татяна Василева в обръщението си към Випуск 2018.


Балканско първенство по ММА .

 Врачанският "Боен клуб Сила" изпрати двама свой състезатели на Балканско първенство , което се проведе на 12-13.05.2018г, в гр. Серес - Гърция.
Петкратният Балкански шампион Цветомир Тодоров игра за Българският национален отбор в категория 66 кг при юнушите , а Николай Цветков в категория 49 кг при момчетата .
С много добра техника на финала само за 35 секунди  Цветомир Тодоров отказа опонента си с блестящ "Армбар". Така той за шести пореден път  стана Балкански шампион.
Николай Цветков не успя да надвие своя опонент и отстъпи на финала след като беше заключен с "Анаконда".Той се окичи с сребърен медал, който бе задоволителен за дебютът му на международно състезание.
Треньорският екип е доволен от представянето на двамата бойци. За тяхното добро представяне работиха техните треньори Асен Асенов , Ивайло Русинов и Петър Петров. Младите надежди на "Боен клуб Сила" получиха поздравления от председателя на Българска Федерация по ММА Станислав Недков - Стъки.
Българският национален отбор успя за шести пореден път да стане първенец на Балканите като успяха да завоюват 16 златни ,14 сребърни и 2 бронзови медала. Албания останаха на второ място , домакините от Гърция на трето и отборът на Черна Гора на четвърто място. 

Враца ще бъде домакин на форум за пътна безопасност


Община Враца, съвместно с Института за пътна безопасност, организира дискусия на тема „Проблеми и решения за подобряване на пътната безопасност в Северозападна България“. Събитието ще се състои на 17.05.2018 г. от 11.00 в Конферентна зала на Търговско-промишлена палата Враца.
В рамките на програмата, кметът на Враца Калин Каменов ще представи въведената система за видеонаблюдение – иновативен софтуер за безопасност в града.
На дискусията са поканени да присъстват представители на министерства, областните управители на Северозападна България, кметовете и председателите на общински съвети в региона, директорите на областните дирекции на МВР, както и на центровете за спешна медицинска помощ.

Инспекторатът санкционира нарушител




Инспекторатът санкционира нарушител
            Съвместна проверка на звено „Инспекторат“ и служители на полицията в града, установи нарушител на общинска наредба. При извършване на инспекцията е констатирано, че в зелените площи в ж.к. „Дъбника“, срещу блок №139, има превозно средство с животинска тяга.
            На животното е извършен преглед от ветеринарен лекар, за да бъде установено здравословното му състояние.
            Проверките, свързани със спазването на местните нормативни уредби, ще продължат.

Тържествено, Враца отбелязва 170 години от построяването на църквата „Св. Възнесение“


На 17 май 2018 г., се навършват 170 години от построяването на най-старата църква във Враца - „Св. Възнесение Господне“. По този повод, Врачанска митрополия и Община Враца организират тържествено отбелязване. В навечерието на празника, на 16 май, в 17:45 ч., божията обител ще посрещне св. мощи на Свети Георги Победоносец. От 18:00 ч. ще се отслужи празнична вечерня.
Честването на 170-та годишнина ще започне на 17 май в 09:00 ч. с тържествена Св. литургия. В 11:30 ч. ще бъде отслужен тържествен водосвет и освещаване на курбан за жителите на град Враца. Празничната програма ще завърши с концерт, който ще започне в 18:00 ч. в Регионалния исторически музей.


понеделник, 14 май 2018 г.

Калин Каменов бе гост на тържественото честване на 140 години от създаването на Административен център Враца

Кметът Калин Каменов бе официален гост на тържественото честване по повод 140 години от създаването на Административен център Враца. Събитието се организира от Областна администрация – Враца, Община Враца и Дом на науката и техниката.

В рамките на програмата, кметът на града представи визия за развитието на Враца.

На срещата присъстваха още народният представител Петя Аврамова, областният управител Малина Николова, председателят на Управителния съвет на Дом на науката и техниката Евелина Васкова, директори на институции, общественици.

Програма на Община Враца по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост



18 май
10:00 ч. – „Децата на Враца спортуват“ – XIII Общински спортен празник на децата от детските градини -  стадион „Христо Ботев“ /при лошо време в покритата Лекоатлетическа писта/
22 май
10:00 ч. – „Децата на Враца рисуват“ – изява на децата от детските градини – пред Градска концертна зала
23 май
18:00 ч. – Церемония по връчване на Наградите на кмета на Община Враца в системата на народната просвета и в областта на културата за 2018 г. – Градска концертна зала
24 май
10:00 ч. – Празнично шествие на учители и ученици от община Враца – от пл. „Македония“ до паметника на Св. св. Кирил и Методий
10:30 ч. – Тържествено отбелязване на 24 май – Ден на българската просвета и култура – пред паметника на Св. св. Кирил и Методий




неделя, 13 май 2018 г.

Майстор-готвачи и ученици на ПГТР направиха кулинарна демонстрация

Кулинрна демонстрация на майстор-готвачи и ученици на Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство се състоя във Враца. Събитието се организира по повод предстоящия план-прием и цели да популяризира професиите, изучавани в ПГТР. Официален гост на празника бе кметът на Община Враца Калин Каменов, който поздрави директора и учениците за инициативата и пожела успех на кулинарните им начинания.
Заедно с младежите, в демонстрацията по готвене се включиха майстор-готвачите шеф Любомир Тодоров, който е бивш възпитаник на гимназията, шеф Виктор Ангелов и неговата ученичка от предаването “Hells Kitchen“ Светлана Илиева както и шеф Борис Петров.
За всички присъстващи, организаторите бяха подготвили състезания и уъркшопи, сред които за бързо сервиране, приготвяне на палачинки, скара, коктейли, плодови и сладкарски изделия, сгъване на салфетки, игри на открито и ателие по народни танци.
Събитието се състоя в двора на училището и беше открито от народния представител Петя Аврамова. Сред гостите на кулинарната демонстрация беше също областният управител Малина Николова и директорът на РУО Галина Евденова.