Бисквитки

събота, 3 декември 2016 г.

Областният комитет на ВМРО-Враца проведе годишно отчетно събрания

 На срещата присъстваха и представителите на общинските комитети. ВМРО във Врачанско стои изключително добре в организационно отношение, като в момента в областта има 55 структури. Отбелязването на паметни дати и личности от българската история, културно-просветната и благотворителната дейност са неразделна част от календара на войводите. Особено място заемат връзките с българите в чужбина, като през тази година се проведоха двустранни срещи със сънародниците ни от Македония, Албания и Западните полрайнини.
Анализ за отминалите президентски избори направи народният представител Красимир Богданов. Коалицията "Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО" беше окачествена като изключително успешна. Кандидатпрезидентската двойка Каракачанов и Нотев постигна едни от най-високите резултати в област Враца - 17.55%. В три от общините - Враца, Мездра и Хайредин патриотите са втори, като изпреварват кандидатите на ГЕРБ.

Всички изказващи се, определиха работата на избраниците на ВМРО, както на парламентарно, така и на местно равнище, като стиктно изпълнение на поетите предизборни обещания. Основните теми по които работиха народният представител, кметовете и общинските съветници бяха свързани с отстояване на интересите на гражданите в областта на образованието, културата, социалната сфера, демографската политика, обществения ред и сигурност, проблемът с нелегалната имиграция, както и защитата от пропагандирането на радикални религиозни учения.

През новата година, ВМРО ще засили дейността си във всички общини и ще бъде още по-близо до хората, при решаване на най-наболелите им проблеми.



Промоции Кейбъл Ком


Кметът на Враца присъства на откриването на нова спортна зала в града



Кметът на Община Враца Калин Каменов присъства на официално откриване на обновената зала за кикбокс и муай-тай на Спортен клуб „Арис 2008“ в града.
В приветствието си Каменов поздрави за инициативата председателя на клуба Ангел Иванов и пожела на неговите възпитаници много успехи на ринга. По случай ремонта на спортното съоръжение, кметът подари икона на Св. Николай Чудотворец. „Поздравявам председателя на клуба Ангел Иванов за активната му работа. Малко са клубовете в нашия град, които със собствени средства могат да предоставят такива условия. Ще го поправя, че това не е една от най-добрите бази за спортуване в нашия град, а е една от най-добрите бази в цялата страна“, заяви кметът Калин Каменов.
„С общи усилия смятам, че може да направим така, че да популяризираме спорта в нашия град, защото когато условията са толкова хубави, колкото в тази зала, те са предпоставка да има хора, които спортуват“, добави още кметът на Община Враца.
На откриването на ремонтираната спорта зала присъстваха още Теодора Игнатова – почетен консул на България в демократична република Конго, Росица Стаменова - главен експерт на Министерството на младежта и спорта за Северозападна България, общински съветници, бивши и настоящи треньори и състезатели от клуба.
Ремонтът и оборудването на новата зала са на стойност близо 60 хил. лв.


Враца получи приз за „Фестивален туризъм“ в „Балканските награди за туристическа индустрия“



Община Враца бе отличена с приз в категорията „Фестивален туризъм“ по време на Годишните награди „Balkan Tourism Industry Awards 2016“. Наградата се присъжда за провеждането на Националния фолклорен събор „Леденика“ и Северняшката сватба във Врачанския балкан.
Почетната статуетка бе връчена на кмета на Общината Калин Каменов по време на официална церемония в София. „Приемам тази награда, като предизвикателство, пред мен и моите колеги да работим още по-активно, за да популяризираме един от най-красивите градове в нашата страна и на Балканите. Надявам се да успеем, защото не харесвам клишето, че Враца е част от най-бедния край на Европа. Градът е един от най-богатите откъм култура, наследство и традиции райони в България – нещо, което се опитваме да популяризираме. Фактът, че всяка година привличаме все повече туристи показва, че правим малките, но важни и правилни стъпки в тази насока. Призовавам всеки един от вас, да посети Враца и да се удиви от прекрасните забележителности в нашия град“, заяви в словото си кметът на Общината Калин Каменов.
На официалната церемония по връчването на Годишните награди Balkan Tourism Industry Awards 2016 присъстваха повече от 150 гости, представители на бизнеса, политиката и медиите. Сред общините, отличени с призове бяха още Пловдив, Асеновград и Поморие.
Партньори на „Балканските награди за туристическа индустрия“ са Българо-румънска Търговско-промишлена палата, италианската Търговска камара, българската Хотелиеро-ресторантьорска асоциация, Бизнес Клуб Лондон и други.

Сръбски град иска сътрудничество с Враца



Кметът Калин Каменов посрещна представители на градска Община Червен кръст, град Ниш-Сърбия. Делегацията включваше директора на Дирекция „Градско развитие“ Любиша Яковлиевич, експерта по градско развитие Иван Лукич, съветника на сръбската Община Милуш Георгиевич, както и консултанта Александър Ризов. На срещата присъстваха още зам.-кметът Мария Попова и директорът на Дирекция „Маркетинг, програми и проекти“ Виолета Божинова.
Поводът за визитата бе представяне на градската община Червен кръст и обсъждане на съвместни проекти. Сръбската община е с площ 180 кв. км и включва 22 села и 3 града, с население. Общинската администрация има опит в изпълнението на редица европейски проекти.
Областите, на които се спряха за първоначално реализиране на съвместни идейни проекти са в сферата на туризма, инфраструктурата и спорта. В края на срещата бе взето решение за подготвяне на споразумение за партньорство, между двете Общини, което ще бъде подписано на следваща среща.