Бисквитки

събота, 8 ноември 2014 г.

Поздрав от кмета на Враца



Уважаеми съграждани и гости на Враца,
едно епохално събитие от ноемврийските дни на 1877 г. ни изправя пред подвига и саможертвата на героите от Освободителната руско-турска война. В историята на Враца датата 9 ноември винаги ще се свързва с думи като признателност и преклонение. Днес ние, потомците, отново ще сведем глави, ще поднесем цветя и ще споменем имената на славните освободители. Свободата, която те извоюваха за нас, ни вдъхновява в търсенето на нови, по-добри перспективи за родния край. Щастливи сме да съберем в един празничен букет история и съвременност, преклонение и порив!
Честита 137-ма годишнина от освобождението на Враца!


инж. Николай Иванов,
кмет на община Враца

Отворени са ценовите оферти за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в Северозападна България




            Отворени са ценовите оферти в откритата процедура за възлагане на обществена поръчка за поддържане (превантивно, текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации) на републиканските пътища в Северозападна България.
            Процедурата е в 5 обособени позиции - за пътищата в областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч и Плевен.
Отворените ценови оферти са на:
·        ОБЕДИНЕНИЕ „ТРЕЙС - ПРИБОР” – с участници: „ТРЕЙС ГРУП ХОЛД” АД, „ПЪТПРИБОР” ООД, „ИНФРАСТРОЙ” ЕООД и „ПИ ЕС АЙ” АД,  за обособена позиция № 4  - ОПУ Ловеч;
·        СДРУЖЕНИЕ „ПИМ - Т”, с участници: „ПЪТИНЖЕНЕРИНГ – М” АД и „ТРЕЙС – СОФИЯ” АД, за обособена позиция № 2 - ОПУ Враца;
·        ДЗЗД „ПЪТНО ПОДДЪРЖАНЕ ВИТ 2014”, с участници: „ВИАГРУП” ЕООД и „ИНЖСТРОЙ” ЕООД,  за обособена позиция № 5 - ОПУ Плевен;
·        ДЗЗД „ПМВ 2014”, с участници: „ПСТ ХОЛДИНГ” ЕАД, „ПСТ ПЛЕВЕН” ЕООД, „ПЪТСТРОЙ - ЛОВЕЧ” ЕООД, „ПСТ ВИДИН” ЕООД, „ВИДАПЪТСТРОЙ” АД и „КАРО ТРЕЙДИНГ” ООД, за обособена позиция № 5 - ОПУ Плевен, за обособена позиция № 1 - ОПУ Видин и за обособена позиция № 3 - ОПУ Монтана.
            Кандидатите ще бъдат оценявани по критерия „икономически най-изгодна оферта“.
Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 48 месеца.

ПРЕСЦЕНТЪР АПИ      

петък, 7 ноември 2014 г.

Крими хроника



На 07.11.2014г., в 00.05ч. в  гр.Враца е спрян за проверка лек автомобил „Сеат”, управляван от А.С./27г./ от гр.Враца. Пробата за алкохол на водача е положителна- 1.09 промила. След като му бил издаден талон за изследване на кръвта за наличие на алкохол, А.С. дал личната си карта на свои приятел, който да даде кръв вместо него. В МБАЛ „Хр.Ботев” Враца се явило лицето Д.Д./31г./ и направило опит да заблуди медицинските  работници. По случая  е образувано БП.
На 06.11.2014г., в 14,30 часа в гр. Б.Слатина е извършено претърсване  в лек автомобил „Алфа Ромео„ управляван от К.К./20г./ от гр.Б.Слатина. Открито  е пликче с амфетамин. При последващо претърсване в жилището на К.К. е намерено друго пликче амфетамин. Образувано  е досъдебно производство.
На 06.11.2014г. от 15.00ч.  до 17.00 ч. , на територията на  РУП –Б. Слатина е проведена специализирана операция за противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки-тютюневи изделия ,подобряване резултатите при противодействие и ограничаване на „битовата „ престъпност ,превенция и контрол при управлението на МПС от неправоспособни и непълнолетни водачи,обезпечаване сигурността на децата на обществени места,контрол и недопускане на незаконното рязане и транспортирането на дървен материал от държавен горски фонд на територията на РУП-Б.Слатина Проверени са  12 МПС и 20 лица. Констатирани са 7 нарушения, за които са съставени 2 акта по ЗДВП, 2 акта по КЗ и 3 фиша       
На 06.11.2014г., в 19.40ч. в РУП-Оряхово е получено съобщение от жител на село Крушовица, който  е съобщил, че неизвестно лице  е счупило  стъкло и е проникнало в паркиран лек автомобил „Ауди 80”, след  което е потеглило в посока към центъра на селото. След бързи ОИМ е установено, че колата  е отнета от лицето В.Т./56г./ от с.Крушовица. Образувано  е досъдебно производство.
На 13.10.2014г., в РУП-Враца е получено съобщение, че неизвестно лице е срязало ограда на частен имот в гр.Враца и извършило кражба на велосипед. След  ОИМ е установено, че извършител на деянието е криминално  проявеното лице И.С./18г./ от гр.Враца.
   Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев