Бисквитки

събота, 11 юни 2016 г.

Калин Каменов откри четвъртото издание на Детски панаир



Кметът на Враца Калин Каменов откри поредното издание на Детски панаир. Събитието се организира от Община Враца, съвместно с фондация „Изиарт”.
„Радвам се да Ви приветствам на тазгодишния Детски панаир. Надявам се традицията за провеждането на тази инициатива да продължи през годините, а днес децата на Враца да се забавляват в ателиетата”, заяви кметът на Общината Калин Каменов. Той изказа благодарност към председателя на фондация „Изиарт” Станка Желева, която подчерта, че Враца е един град, в който винаги идва с удоволствие.
За първа година в Детския панаир се включиха деца  треньори от врачанския футболен клуб „Ботев”. Много от посетителите се присъединиха към демонстративната тренировка на малките Ботевци и получиха насоки за това как могат да се включат в лятното училище на отбора.
Детският панаир събра над 40 културно-образователни инициативи, сред които и корпус за бързо гърмене и ателие със символите на Враца. По традиция в програмата се включиха и служители на Районната служба „Пожарна и аварийна безопасност“, които докараха един от най-новите специализирани автомобили на пл. „Христо Ботев” и бе сред атракциите на събитието.
Работилниците, част от Детския панаир се провеждат през целия ден на пл. „Христо Ботев”, както и в сградите на Регионалния исторически музеи и Етнографския музей в града.

Враца е домакин на инициативата „Чети с мен“



За трета поредна година във Враца се проведе кампанията „Чети с мен“. Проявата се организира от Регионална библиотека „Христо Ботев“ и Народно читалище „Развитие 1869“ и е  по инициатива на Президента на Република България Росен Плевнелиев. Провежда се с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на културата, Асоциация „Българска книга“, Съюза на народните читалища, Българската библиотечно-информационна асоциация, фондациите „Глобални библиотеки“ и „Детски книги“, както и на сайтовете „Аз чета“, „Книголандия“ и Love Theater.
Целите на кампанията са да се привлече общественото внимание върху сериозния проблем свързан с грамотността и четенето, да се съдейства за създаването на позитивно отношение към четенето, да се подкрепи българската литература и българските автори. По традиция от любимите си книги четат популярни личности – общественици, писатели, музиканти, артисти, художници.
Кметът на Община Враца Калин Каменов също се включи в инициативата и прочете на децата българска народна приказка. Творби на български автори прочетоха още зам.-областният управител Ирина Иванова, директорът на НУ „Св. Софроний Врачански“ Антоанета Сиракова, учители, артисти и доброволци от Враца. 

петък, 10 юни 2016 г.

Реорганизация на движението

Във връзка с изпълнението на строително-монтажни работи по Водния цикъл в почивните дни (11 и 12 юни 2016 г.), ще има реорганизация на движението по бул. „Мито Орозов“ в участъка от кръстовището с ул. „Стоян Заимов“ до ул. „Цар Асен“. Движението ще се извършва двупосочно само в дясната лента в посока север.

Кметът на Община Враца и изпълнителният директор на „ЛафаржХолсим“ откриха „Дни на здравето и безопасността“



Кметът на Община Враца Калин Каменов и изпълнителният директор на „ЛафаржХолсим“ Тодор Костов дадоха начало на инициативите, по случай „Дни на здравето и безопасността“ в циментовия завод в село Бели извор. „Радостно е, че освен здравословен начин на работа, служителите на „ЛафаржХолсим” се грижат и за това да имат здравословен начин на живот”, обяви пред служителите на предприятието Калин Каменов.
В словото си изпълнителният директор на „ЛафаржХолсим“ Тодор Костов подчерта, че предприятието реализира безопасни условия на труд от 15 години. „Сега решихме да обърнем внимание и на здравословния начин на живот и хранене “, поясни Тодор Костов.
По време на спортното събитие кметът на Община Враца Калин Каменов съобщи, че „Ботев” Враца е получил покана за игра в Б група. Жребият, който ще покаже срещу кой отбор ще излезе тимът на врачани, ще бъде изтеглен следващия петък.
В проявите по случай „Дни на здравето и безопасността“ се включи и моделът Биляна Йотовска, която приготви няколко здравословни рецепти. Кампанията на „ЛафаржХолсим“ се реализира едновременно в завода в село Бели извор и във всички фирми, част от циментовия гигант в цял свят.