Бисквитки

сряда, 19 октомври 2011 г.

Красимир Каракачанов: Закриването на поделението във Враца засрташава националната сигурност на България


На среща със съпругите и майките на военнослужещите от поделение 52380 във Враца, кандидатът за президент на България Красимир Каракачанов заяви пълната си подкрепа за техните справедливи искания.
„Решението за закриване на поделението във Враца е изключително безразсъден ход на правителството. То застрашава сигурността не само на северозапада, но и на цяла България. Моята позиция винаги е била срещу съкращенията в Българската армия. Намираме се в конфликтен регион, а конституционно задължение е армията да гарантира суверенитета и териториалната цялост на страната”.
Областния председател на ВМРО Красимир Богданов припомни, че над 400 военни ще останат на улицата. При сегашната ситуация, те ще трябва да напуснат града. Това ще предизвика демографски, социални и икономически проблеми.
Мариана Христова, член на Инициативния комитет за защита на поделението заяви подкрепата си за ВМРО и кандидатурата на Каракачанов, защото в тяхно лице вижда хората, които ще защитят достойнството на българския войник.
Именно ВМРО застана безрезервно до инициативния комитет, организира подписка за защита на поделението, участва във всички протестни действия, внесе декларация до институциите, гласувана от общинските съветници във Враца.
Въпреки всичко Министерството на отбраната остава непреклонно. Обещанията, терените на поделението да се предоставят на Общината, след което вероятно ще бъдат разпродадени на безценица, буди съмнение, че нечисти бизнес намерения са в основата на министерския проект.

Няма коментари:

Публикуване на коментар