Бисквитки

понеделник, 17 октомври 2011 г.

Звената "Български документи за самоличност" при ОДМВР - Враца ще работят на пълен работен ден на 22 и 23 октомври 2011 година

В седмицата преди изборите е създадена необходимата организация, която да позволи на гражданите, на които документите за самоличност (личните карти или лични (зелени) паспорти) са изгубени/откраднати или личната карта е с изтекъл срок на валидност, както и на тези, чиито заявления за издаване на лична карта са в процес на обработка да упражнят правото си на глас. на всеки гражданин, който пожелае това, в зависимост от конкретните възможности ще се ускори издаването на заявената от него лична карта.За издаване на удостоверение гражданинът може да подаде писмено искане в ОДМВР или РУП от 17.10.2011 г. до 15.00 ч. на 23.10.2011 г.

От 15.00 ч. до 17.00 ч. на 23.10.2011 г. исканията се подават само в ОДМВР Враца. Удостоверенията се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта по постоянен адрес на заявителя, цифрово заснемане на лицето на заявителя и снемане на неговия подпис. това се отнася и за гражданите, които са родени до 31.12.1931 г. включително и до момента не са подменили личния си (зелен) паспорт с лична карта.
Да се има предвид, че удостоверение за изгубена/открадната/унищожена лична карта и удостоверение за лична карта с изтекъл срок на валидност могат да се издава от ОДМВР и РУП независимо от обявения постоянен адрес, само когато в информационната система на МВР има данни за прието заявление за издаване на лична карта.
Удостоверения за обявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Удостоверението е с валидност до приключване на изборния ден и се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар