Бисквитки

събота, 1 октомври 2016 г.

ЗАПОЧНА ПЛАНОВИЯТ ГОДИШЕН РЕМОНТ НА ШЕСТИ БЛОК НА АЕЦ “КОЗЛОДУЙ”



В 2 ч. и 21 мин. на 1 октомври 2016 г. шести блок на АЕЦ “Козлодуй” бе спрян за планов годишен ремонт. По време на престоя ще бъдат изпълнени предвидените ремонтни работи, профилактика на оборудването и на системите на блока, както и презареждане на реактора със свежо ядрено гориво за 22-та горивна кампания. Планирана е реализацията на дейности по проекта за продължаване на срока на експлоатация на 1000-мегаватовата мощност, сред които обследване на компоненти от оборудване и тръбопроводи в реакторно отделение, в машинна зала и в дизелгенераторните станции, оценка на състоянието на строителни конструкции и др. По другия голям проект – за повишаване на топлинната мощност на 6 блок до 104%, се предвижда приключването на модернизацията на сепарационните системи на парогенераторите.
Очаква се плановият годишен ремонт на шести енергоблок да приключи през първата половина на месец ноември.
Днес, 1 октомври, пети блок на атомната централа работи със 100% натоварване на мощността.

петък, 30 септември 2016 г.

Оn road - електро автомодели ще се състезават в Сливница

На 01 и 02 октомври 2016г. на пистата  в град Сливница  ще се  проведе четвърти кръг от ДШ на БФАМС - on road - електро автомодели. Отборът на СТМК –Враца ще вземе участие в състезанието в състав з.м.с Дамян Петров, Самуил Кулев, Александър Вълков и Любомир Цветков. Механици на отбора ще се Цветомир Цветомиров, Николай Вълков и Ивайло Кулев. До момента за участие са се регистрирали 20 състезатели с 36 модела от 7 клуба . 
По същото време другият член на врачанския тим, Марио Вутов ще вземе участие в трети кръг от шампионата на Сърбия – off road - в клас 1/8 бъги . 
8 прикачени файла

Кметът на Враца откри турнир по лека атлетика и петанк


Кметът на Община Враца Калин Каменов официално откри Регионален турнир по лека атлетика и петанк. Събитието бе по повод 5 години от създаването на Спортен клуб „Вратица“ –Враца и се състоя в Спортен комплекс „Христо Ботев“ в града.
            В словото си Калин Каменов поздрави участниците в турнира и им пожела успех в дисциплините. Кметът на Враца даде и същинското начало на играта по петанк, хвърляйки пръв метално топче на терена.
В надпреварите по петанк и лека атлетика се включиха общо 20 представители на спортен клуб „Вратица“ – Враца. Преди началото на игрите, участниците в клуба представиха атрактивно мажоретно шоу.
Регионалният турнир по лека атлетика и петанк се реализира съвместно от Община Враца и клуб „Вратица“ – Враца. За всички, включили се в спортните игри бяха предвидени грамоти за участие.

четвъртък, 29 септември 2016 г.

Републиканско първенство по тенис на маса за служители на МВР.

 Състезателите по тенис на маса към СК „Спартак- Враца„ при ОД на МВР – Враца взеха участие в Републиканско първенство по тенис на маса за служители на МВР. Турнира се проведе от 25.09.2016г. до 28.09.2016г. в СОК „Камчия“ и беше организиран от Спортна асоциация на МВР и ОДМВР- Варна.      
Отбора на врачанския клуб в състав Евгени Първанов, Александър Стоянов и Иван Иванов се класира на трето място в отборната надпревара от 17 отбора.  Първото място в турнира спечели отбора на Главна Дирекция на ПБЗН , а на второ останаха състезателите на Академия – МВР. 
В състезанието по двойки Евгени Първанов и Светослав Иванов спечелиха престижното второ място, а другата двойка в състав Иван Иванов и Александър Стоянов останаха пети. В оспорваното  състезание  участваха 32 двойки.    
В индивидуалната надпревара Евгени Първанов завоюва  VII-мо,  а другите двама наши състезатели заеха IX- то и X- то място от общо 66 участници.  
Призовете на победителите бяха връчени от секретаря на Спортна Асоциация – МВР г-н Иван Младенов.
Дамян Петров

Депутат сезира Агенцията за закрила на детето



Народният представител от Патриотичния фронт Красимир Богданов изпрати сигнал до председателя на Държавната агенция за закрила на детето г-жа Офелия Кънева. Сигналът е във връзка със скандален случай на незаконно отнемане на дете от неговата майка. Жената работи във Враца, а е родом от гр. Роман. Три годишната и дъщеря, и е отнета насилствено от бащата, с когото преди време е живяла на съпружески начала. Детето е отведено при родителите на бащата, живеещи в Романско село, и от тогава, майката не го е виждала. Всякакъв достъп до момиченцето и е отказан, а опитите да се срещне с него са завършили със заплахи за саморазправа от бащата.
След продължителна борба с различни институции, жената потърси помощ от народния представител. Богданов веднага се обърна към Държавната агенция за закрила на детето, с настоятелното искане за проверка, изясняване на случая и справедливото му разрешаване в полза на детето.

сряда, 28 септември 2016 г.

На 03.10.2016 г. ще се тестват сирените за тревога



На 03 октомври от 13.00 ч., на територията на Община Враца ще се проведе тренировка-тест на Националната системата за ранно предупреждение и оповестяване / НСРПО /.
Тренировката се извършва с цел проверка на техническото състояние на системата, придобиване на умения от длъжностните лица за работа с Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението и обучение на жителите за разпознаване на сигналите, излъчвани от акустични сиренни устройства.
Тестът се прави в изпълнение на чл. 37 ал. 1 от Наредбата за условията и реда за функциониране на НСРПО на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност.
Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението се тества два пъти годишно-в първия работен ден на месец април и на месец октомври в 13.00 ч., чрез задействане на акустичните сигнали по чл. 18 и чл.19.