Бисквитки

петък, 18 юни 2021 г.

Остават 5 дни за кандидатстване във фаза 3 на програмата за подкрепа с оборотен капитал

Крайният срок за подаване на заявления от фирмите е 16.30 ч. на 22 юни 2021г.

6/18/2021

За информация: Людмила Байчева                 

                             Тел.:092 66 84 100

 

Фирмите, засегнати от противоепидемичните мерки, имат  5 дни, в които могат да кандидатстват в трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал. Тя стартира в началото на седмицата и вече има стотици подадени заявления за финансова помощ.  Дружествата, засегнати от противоепидемичните мерки, могат да подават заявления за подкрепа до 16.30 ч. на 22 юни 2021 г., напомнят от НАП и съветват фирмите да не чакат последния момент.

Предвидени са още 55 млн. лева за осигуряване на оборотен капитал чрез безвъзмездни средства по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020. 

До момента са изплатени близо 120 млн. лева по първите две фази на програмата, допълват от НАП.

Трета фаза на програмата е свързана с удължаване подпомагането със средства за оборотен капитал на фирмите с преустановени дейности или обекти за периодите от 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021 г.съобразно заповедите на министъра на здравеопазването. Формулярите за кандидатстване в трета фаза се подават отново по електронен път през Портала за е-услуги на НАП, чрез е-услуга „Подаване на документи за подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“.

От НАП съветват кандидатите, които искат проверката за допустимост на посочените кодове на икономическа дейност, съгласно КИД-2008, да се извършва спрямо данните от годишните отчети за дейността на предприятията за 2020 година, да подадат отчетите си в НСИ преди да кандидатстват за подкрепа чрез оборотен капитал за МСП.

Допълнителни разяснения за приложимите периоди за кандидатстване, срокове и формуляри за участие във фаза три могат да бъдат намерени в специализираната рубрика „Подкрепа чрез оборотен капитал“ на интернет страницата на НАП и в YouTube канала на приходната агенция, където може да се види видео указание за попълване и подаване на заявленията.

Информация и съдействие клиентите могат да получат и на e-mail:infocenter@nra.bg или на информационния телефон на НАП: 0700 18 700.Обаждането е на цена, съобразно тарифата на съответния оператор. 

ТД на НАП Велико Търново, Офис Враца 2021Стр. 1 от 2


понеделник, 14 юни 2021 г.

Турнир за наградите на Община Враца




                         Дванадесет призови места за СТМК – Враца

 

В изминалите почивни дни 12 и 13 юни на пистата по автомоделни спортове „Огнян Филипов” в град Враца, при отлична организация и подготвена писта се проведе Турнир от календара на БФАМС за класове нитро и електро он – роад / пистови модели /.

 Домакин на събитието в което взеха участие състезатели с 47 модела от пет клуба,  бе Спортно Технически Моделен Клуб - Враца. 

Събитието бе подпомогнато от Община Враца, по наредбата за финансирането и подпомагането на физическата активност, физическото възпитание, спорта и спортно-туристическата дейност. 

 

Победителите по класове:

Клас 1/10  Electric Touring

 Боян Стаменов и Георги Шиклев от СТМК-Враца заеха първо и второ място, а  трети остана Николай Георгиев от клуба в Пазарджик  .

 

Клас 1/10 Electric Super Stock

Боян Стаменов, Георги Шиклев и Никола Костов от СТМК-Враца заеха местата в призовата тройка  .

 

Клас 1/10 Electric Stock - деца 

Победител при децата е представителката на Кинетик Русе – Венцислава Ганчева, втора е съотборничката и Радост Костадинова. Дебютанта в отбора на СТМК Враца – Явор Танчев остана на шесто място.

 

Клас 1/12 Electric  

Победител в този клас стана Георги Шиклев от СТМК Враца, втори е Николай Георгиев от Пазарджик а трети остана Траян Манолов от Моделен Клуб – Русе.

 

Клас 1/10 I.C. 200 MM (Nitro)  

В челната тройка са представители на СТМК-Враца, съответно първо за Тони Янчев, второ за Петър Цветков и трето за Дамян Петров . 

 

Клас 1:8 I.C. Track 4WD (Nitro )

Тук в челната тройка са двама представители на СТМК –Враца, първо място за Дамян Петров и трето за Петър Цветков. Втори стана Явор Маринов от Моделен клуб - Варна.

 

Победителите и участници в турнира бяха наградени с грамоти, сувенири, предметни награди и лакомства /за малките състезатели/ от Ирина Иванова – Общински съветник от Община Враца и  Дамян Петров – Зам. Председател на Бъл