Бисквитки

събота, 28 ноември 2015 г.

Николай Иванов влезе в Изпълнителното бюро на БСП



На днешното си заседание Националният съвет на БСП гласува „за” предложението на председателя на партията Михаил Миков за допълване на Изпълнителното бюро с двама нови членове. Те са Николай Иванов и Донка Михайлова.
Докато беше кмет на Враца той забрави, че е член на БСП. В последната кампания за кмет нито веднъж не спомена, че е        подкрепян от червените. И понеже загуби изборите столетницата го издигна.

петък, 27 ноември 2015 г.

Община враца стартира конкурс за Коледна украса



Община Враца стартира традиционния конкурс за най - красива Коледна украса. Целта е с участието и подкрепата на гражданите, градът ни да има коледен дух и настроение за предстоящите светли празници. Конкурсът стартира днес и ще приключи на 15 декември, в него могат да вземат участие обществени, административни и частни сгради. Всички желаещи да бъдат включени в конкурса за най-стилна и оригинална Коледна украса следва да подадат заявка за участие до 15 декември 2015 г. /вторник/ в Община Враца на телефони: 0887 900 331, 092/ 665708 - г-жа Ирена Николова. /Моля да оставите адрес и телефон за обратна връзка./
Специална комисия ще направи журирането и ще обходи заявените обекти на 16 – 17 декември 2015 г. Награждаването на победителите в конкурса  ще се състои на 21.12.2015 г.


Посещение в Крайова



Областният управител на област Враца Малина Николова, съвместно с част от екипа на Областна администрация – Враца,  както и  част от екипа на Окръжен съвет – Долж участваха в Конференция по Програма за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007-2013 г. в град Крайова, Република Румъния. Конференцията се организира от Изпълнителния директор на Регионалния офис за трансгранично сътрудничество за границата Румъния – България с основна цел популяризиране на постигнатите резултати и изпълнението на Проект „Център за координация и управление на действията при бедствия в трансграничната зона“. Проектът се изпълнява от Окръжен съвет – Долж като водещ партньор, заедно с Инспектората за извънредни ситуации Олтения и Областна администрация – Враца.
В началото на срещата, Йон Приотяса – председател на Окръжен съвет – Долж подчерта, че изпълненият проект е сред най-важните за жителите на двете области - Враца и Долж.
„Много сме горди с всичко реализирано. Наистина сградата на Центъра за координация и управления при бедствия е впечатляваща, оборудвана е със свръхмодерна апаратура, която може да се използва на практика от обучени специалисти“ – допълни още Приотяса.
Дейностите в проекта включват изграждане на Център за координация и управление при бедствия, както и мобилна техника -  линейки, лодки, два крана, три превозни средства за обеззаразяване, мобилна лаборатория, 22 противопожарни автомобила, превозни средства за действия и интервенции през зимата.
Областният управител Малина Николова на свой ред подчерта, че добрите резултати са плод на дългогодишното сътрудничество и ефективното управление между партньорите.
„За мен и моя екип са важни ефектите от съвместната ни работа, но преди всичко -  добрата координация и сърдечното приятелство, които споделяме. Бих желала да Ви поздравя като водещи в този проект и благодаря за подкрепата във всеки от етапите на създаване и реализация.
 Надявам се, съвместните ни нови проекти да имат същия успех и ползи за гражданите на от нашите области.“
В заключение, Йон Приотяса изказа благодарности на екипа на проекта от българска страна и допълни, че Областна администрация - Враца е предпочитаният от тях партньор за Северозападна България.