Бисквитки

петък, 1 септември 2017 г.

От 2-ри септември се ограничава движението по ул. „Петропавловска“ заради дейности по Воден цикъл


            Поради технологично забавяне в изпълнението на строително-ремонтни дейности на друг участък в града, фирмата изпълнител на дейностите по канализационната мрежа по проект „Интегриран проект за воден цикъл на гр.Враца“ – фаза II - „Понсстройинженеринг“ АД ще стартира работата по ул. „Петропавловска“ на 2 септември.

            В тази връзка се въвежда временна организация на движението и улицата ще бъде затворена в участъка от ул. „Баба Йота“ до ул. „Антим I“ /Сградата на Кино Метропол/. Пътното движение ще бъде пренасочено и ще се осъществява по ул. „Баба Йота“ и ул. „Грънчарска“.

За временната организация за безопасност на движението са уведомени: сектор „Пътна полиция“, Центъра за спешна медицинска помощ - Враца, Районна служба пожарна безопасност и защита на населението и Областно пътно управление.

С цел да се запознаят живущите в тази част на града с предстоящата временна организация на движение фирмата изпълнител „Понсстройинженеринг" АД е разлепила уведомления и приканва да не се паркира на улицата. Също така ще бъде поставена и съответната вертикална сигнализация за организация на пътното движение.

Движението на моторни - превозни средства ще се нормализира след приключване на ремонтните дейности. Община Враца се извинява за причиненото неудобство.

Калин Каменов бе гост на откриването на новата учебна година в Спортно училище „Св. Климент Охридски“


Калин Каменов бе гост на откриването на новата учебна година в Спортно училище „Св. Климент Охридски“
Кметът Калин Каменов приветства учениците на Спортно училище „Св. Климент Охридски“ на тържественото откриване на новата учебна година, където по традиция, започва на 1 септември.
„Искам да Ви пожелая да бъдете концентрирани, нахъсани и надъхани, както в тренировките, така и в учебния процес, защото образованието и спорта вървят ръка за ръка. Няма как да бъдеш добър спортист ако не си грамотен и интелигентен човек. Никога не се предавайте и отказвайте, защото знам, че това се случва, когато губите, но знайте, че силен човек е този, който умее да става. Пожелавам ви да бъдете здрави и много успехи на спортните терени!“. С тези думи Калин Каменов се обърна към възпитаниците на училището за шампиони и добави, че само след няколко дни официално ще бъде открита изцяло обновената покрита Лекоатлетическа писта, в която ще има възможност да тренират всички спортисти на Враца.
Директорът на учебното заведение Даниела Велкова пожела на учениците и техните родители успешна и ползотворна година. Тази година училищният праг на СУ „Св. Климент Охридски“ прекрачиха 225 ученици в 12 паралелки.
На откриването присъстваха още Росица Стаменова - гл. експерт в Министерството на младежта и спорта, майор Илиян Илиев – председател на обществения съвет на училището, родители.

Зам.-кметът Мария Попова инспектира новоасфалтирани улици в града



Зам.-кметът Мария Попова инспектира новоасфалтирани улици в града
Зам.-кметът по строителство и обществени поръчки Мария Попова и главният инженер на Община Враца Цветан Стоичков инспектираха на място новоасфалтираните улици в град Враца. Обиколката стартира от ул. „Борис Коцев“, където са завършени строителните дейности, ремонтирани са тротоарите и е обособен паркинг пред блок „Май“ №1, който предстои да бъде обновен по Националната програма за енергийна ефективност. Предстои да бъде обновена и детската площадка в района, на която ще бъде обособено място за хора в неравностойно положение.
 Проверени бяха и улиците „Цвета Кръстенякова“ и „Морава“, където се извършват довършителни дейности по изграждане на тротоари и полагане на устойчивия пласт асфалт.
Зам.-кметът Попова и главният инженер Стоичков инспектираха и изцяло асфалтираната улица „Н. Й. Вапцаров“ в Промишлената зона на града и част от ул. „Шипка“, която през месец септември ще бъде цялостно асфалтирана, както и напълно обновения пътен участък в Индустриална зона.

С тържество, Общностният център във Враца закри Лятно училище 2



С тържество, Общностният център във Враца закри Лятно училище 2
                „Довиждане, Лятно училище! Здравей, първи клас!“. С тези думи, децата от втората група на Лятното училище - 2 тържествено приключиха заниманията, провеждани в периода от 01.08.2017 г. до 31.08.2017 г.
            Общностният център за деца и семейства отново беше огласен от радостна детски глъч, а в небето полетяха множество балони, носещи посланията на децата за мир, щастие и обич.
Тържественото изпращане на учениците-първолаци се организира за поредна година от екипа за организация и управление на Проект „СТИМУЛ за ранно детско развитие“, финансиран с безвъзмездна финансова помощ от ОП „Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г.“
Услугата „Допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на училищната готовност на децата за равен старт в училище“ има за цел да се доразвият и съхранят придобитите в предучилищното образование когнитивни и социални умения. В лятното училище образователните елементи се комбинираха с игри и дейности, обогатяващи познанията на децата за обкръжаващия свят и осигуряващи равен старт в училище.
За успешното завършване, Стела Димитрова – началник -отдел „Образование и култура“ на Община Враца, връчи на децата грамоти и много подаръци, осигурени от бюджета на Проекта.

Спряно водоподаване

Във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности по проекта за Водния цикъл на гр.Враца, днес 01.09.2017г. водоподаването ще бъде спряно до 17:00ч в района между ул."Петропавловска", ул."Одрин", ул."Чаталджа" и Крайречен булевард.

Браила е първият град, посетен от врачанските зрелостници, победители в конкурса „Най-патриотичен клас“



Театър „Марие Филоти" в гр. Браила е първото място, което победителите в конкурса „Най-патриотичен клас“ посетиха по време на екскурзията си в Румъния. Те бяха лично посрещнати от директора на културната институция Виорел Урсе.
Следващият град, който ще посетят врачанските зрелостници е Галац. Там те ще посетят българската църква, построена от братята Евлоги и Христо Георгиеви.
След това отново ще се върнат в Браила, за да поднесат цветя пред паметника на Христо Ботев. Последният град и спирка на поклонниците на великия революционер е Букурещ.

Спряно водоподаване

“Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че поради възникнала авария, водоподаването в района между ул.”Вихрен”, ул.”Огоста” и ул.“Вежен” ще бъде спряно днес 01.09.2017г. до 15:00 ч.
ТЕЛЕФОНИ ЗА ИНФОРМАЦИЯ:
ТЕЛ: 092 66 11 19
МОБ.ТЕЛ: 0889 316 774

четвъртък, 31 август 2017 г.

Два пъти повече са подадените заявления от търговци за участие във Врачанския есенен панаир



             Двойно повече са получените заявления до момента от търговци за участие в 129-то издание на Традиционния врачански есенен панаир. Интересът към изложението, което от миналата година промени напълно своя облик е голям.
            Към момента са подадени над 130 заявки от търговци от региона и страната. Сред тях са производители на кисело мляко, сирене, кашкавал, хлебни изделия, домашно сладко, вино, пчелни продукти и други био стоки, български облекла и трикотаж. На панаира ще се представят и уникалните произведения на над  75 занаятчии от 15 града в България – Варна, Пловдив, Казанлък, Панагюрище, Стара Загора, Троян, Чипровци, Габрово, Горна Оряховица и др. Керамични продукти, сувенири, икони, дървени и ръчно тъкани изделия, народни носии са само част от продуктите, които ще бъдат изложени на панаира. И тази година на изложението в шатри с уеднаквена визия ще се предлагат храни и напитки. За най-малките гости са предвидени много изненади.
С реализирането на 129-то издание на Врачанския панаир Община Враца запазва поставената от миналата година традиция  и цел да възроди първоначалния облик на събитието – като място за участие на местни производители, на което се предлагат традиционни български стоки. Изложението вече има изцяло нов облик, залага се на българските стоки, на занаятите и на родното производство.
Търговците, които желаят да вземат участие в панаира, който се организира от Община Враца, могат да подадат своите заявления в Центъра за административно обслужване на гражданите или на имейл адрес - obshtinavr@b-trust.org.

сряда, 30 август 2017 г.

Спряно водоподаване

Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че поради продължаващите дейности по отстраняване на авария в района между бул.”Христо Ботев”, ул.”Ген. Гурко”, ул.“Река Лева” и ул.“Остри връх” водоподаването ще бъде възстановено днес 30.08.2017г. към 19:00 ч.

Спряно водоподаване

“Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че поради възникнала авария, водоподаването в района между бул.”Христо Ботев”, ул.”Ген. Гурко”, ул.“Река Лева” и ул.“Остри връх” ще бъде спряно днес 30.08.2017г. до 16:00 ч.
ТЕЛЕФОНИ ЗА ИНФОРМАЦИЯ:
ТЕЛ: 092 66 11 19
МОБ.ТЕЛ: 0889 316 774

Проект: _TheSpot (Якото място)




Звено „Център за младежки дейности” – гр. Враца съвместно със сдружение „БГ Бъди Активен” – гр. Пловдив стартира първи етап от проект  „_TheSpot“ (Якото място), финансиран от Фондация "Кока-Кола", имащ за цел да преобрази занемарени градски пространства в 10 български града, като ги превърне в социални и мултифункционални пространства, които да бъдат привлекателна точка за младите хора.
На 01.09. 2017 г. (петък) от  18:00 часа, на идентифицираното място за облагородяване, а именно зад сградата на Регионален исторически  музей – гр. Враца, ще бъде проведена първата среща по повод стартирането на дейностите от етап 1 по проект: „_TheSpot“„Досег”, имаща за цел да осъществи първоначален контакт и да запознае местните организации, представители на местната администрация, жители на града и младежи с цялостния процес на „Местосъздаване”. През този етап и първата среща ще бъде акцентирано върху три основни неща:
-          Първоначалното идентифициране на заинтересованите страни, които могат да се включат в “Placemaking” просеца в ролята на партньори, споснори или доброволци.
-          Събиране на мнения, предложения и обратна връзка от страна на всички взели участие в срещата.
-          Анализиране и синтезиране на събраната информация.
С инициативата „_TheSpot“ ние от екипа на Звено „Център за младежки дейности” - Враца се надяваме да осъществим идеята и целите, заложени в проекта, а именно:
- Подобряване на градската среда.
- Инвестиране в нови и различни места, които отговарят на нуждите на местните общности и по специално на нуждите на младите хора.
- Изграждане и поддържане на партньорски взаимоотношение между Общината, и младите хора.
- Активно въвличане на младите хора от идеята до реализацията на „_TheSpot“ – даване на възможност и поле за изява на техните таланти, способности и силни страни.
- Самоучастие на гражданите в изграждането на социалното пространство – с цел устойчивост и отговорност за неговото опазване.
- Позитивно медийно и обществено внимание към дейностите на Общината и местните организации и институции.
Екипът ни приканва  всеки, който иска да научи повече за проекта и неговата реализация, да даде своето мнение, идея или препоръка, или активно да се включи в процеса на изграждане, да заповяда на срещата, с която ще бъде дадено началото на дейностите по осъществяването на проект „_TheSpot“.

Телефон за връзка:
Галин Снежанов – 0888548282
Тихомир Машов -  0884807053