Бисквитки

събота, 12 септември 2015 г.

СкандаУ взривиха публиката на концерта на „ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ 2015” във Враца




Училищни банди от цялата страна веселиха младежите в Спортната зала на ПМГ

СкандаУ, Иван от Революция Z и Дидо от D2 бяха гвоздея на програмата на врачанския концерт от турнето „Голямо междучасие 2015“. Въпреки лошото време Спортната зала на ПМГ „Акд. Иван Ценов“ беше пълна с фенове от всички възрасти.
В концерта се включиха и училищните банди The Roost от София, Shiny People от Видин, Windswept от Плевен и Wild Child.
Благодаря на Министерство на младежта и спорта и на Калин Каменов за подкрепата им за осмото издание на „Голямото междучасие“. Хубаво е, че има институции, които се интересуват от младите хора“, каза от сцената водещия на концерта Дидо.

Финалният концерт на „Голямо междучасие 2015, ще се проведе на 12 септември 2015г., пред паметника на Съветската армия в град София от 19:00ч.
Участие в него ще вземат групите от София и финалистите в конкурса - Church of Destiny от София, Deadline от Ямбол, Windswept от Плевен, Panic Station от Пловдив.

Голямата награда за победителя в националния конкурс за най-добра училищна група „ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ 2015” е музикално оборудване по избор на стойност 2000лв.

Националният музикален конкурс се организира от D2 с подкрепата на Министерство на младежта и спорта.

Медийни партньори на „ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ 2015” са: bTV Web, БГ Радио, Z-Rock, Dnes.bg, Teenproblem.net, Teen View Sofia, Sofia Street Style, Mikamagazine.com, Muzikant.org, Bulgariautre.bg, Werock.bg, MetalHangar18.com, TeeNews.eu, Uchi.bg, MetalHall.net.



12 Спартакиада на работещите във ВиК



Дванадесета  национална Спартакиада на работещите във ВиК сектора се проведе от 7 до 11 септември 2015г. в курортен комплекс „Св. св. Константин и Елена“. По традиция тя бе организирана от Съюза на ВиК операторите в България, Национално представените синдикати в бранша – КНСБ  и „Подкрепа“  съвместно с Българската работническа федерация „Спорт и здраве“ . Спартакиадата бе открита от зам. министъра на МРРБ – Николай Нанков. Представителите на ВиК дружествата се състезаваха в шест спортни дисциплини: мини футбол, плажен волейбол, теглене на въже, дартс, шах и тенис на маса. От 34 дружества врачанските ВиК спортисти се наредиха на трето място в комплексното отборното класиране.

Сигнал за възпламенило се щъркелово гнездо провериха експерти на РИОСВ – Враца



Експерти на РИОСВ – Враца извършиха извънредна проверка по сигнал, получен от телефон 112 за възпламенило се щъркелово гнездо, вчера вечерта. Сигналът е подаден на 10 септември в 19,36 часа на дежурния телефон на РИОСВ – Враца.
При извършената проверка от експерти на РИОСВ – Враца се установи, че гнездото е било изградено върху специално издигната за целта метална платформа, на стълб високо напрежение, намиращ се в село Чирен, община Враца. Въпреки това, поради големите си размери, части от гнездото са достигнали кабелите на електропреносната мрежа, вследствие на което то се е възпламенило. На мястото на проверката беше и екип на РС Пожарна безопасност и защита на населението, който потуши пламъците от горящото гнездо.
Посоченото гнездо по-рано през годината е било обитавано от двойка бели щъркели и техните малки, които вече са отлетели към местата за зимуване на вида. Белият щъркел е защитен вид на територията на цялата страна, включен в Приложение №3 на Закона за биологичното разнообразие.

Организират подписка за Николай Иванов



Инициативният комитет, който издигна Николай Иванов за нов кметски мандат във Враца, започна от днес (11 септември) събирането на подписи в негова подкрепа. Акцията стартира от шатра, разположена край Сувенирната палата в центъра на града.
Подписката е необходима за регистрацията на Николай Иванов като независим кандидат за кмет на Враца на предстоящите на 25 октомври местни избори.
Целта на инициативния комитет и симпатизантите му е да съберат възможно най-много подписи в негова подкрепа. По закон са необходими 1 000, но амбицията е повече хора да изразят подкрепата си за успешното управление на настоящия кмет на Враца.
Припомням, че през 2011 г. в подписката за Николай Иванов имаше почти 6 000 подписа.