Бисквитки

четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Инж. Войслав Бубев: Николай Иванов ще работи за Враца



-Инж. Бубев, добър ден! Уж сте в инициативния комитет на Николай Иванов, а междувременно и друг кандидат-кмет сложи името Ви до своето в рекламните си материали. Какво става и защо се появявате чак сега, на финала на предизборната кампания?

-Врачани ме познават добре и знаят, че не мога да търпя лъжата и шикалкавенето. Питате ме защо сега се съгласих да говорим – защото повече не мога да търпя лъжата на някои хора. Как имат очи да говорят, че през последните 20 години нищо не е направено и едва ли не при тяхното управление започва всичко. И изтриват това, което предишните кметове са направили за Враца. Смятам, че съм от хората, които са работили за нашия град. Затова и навремето се кандидатирах за втори мандат, защото имаше готови проекти и работа за още един мандат. Не може да се говори, че едва ли не до идването на “ГЕРБ” във Враца нищо не е правено. Те били ремонтирали детски градини. Колко питам аз? Три детски градини и една детска ясла. С моя екип направихме ремонт на всичките 15 детски градини във Враца, на още пет в селата и на четири детски ясли, където ремонт не беше правен повече от 20 години. “ГЕРБ” подменили дограмата в училищата. В колко училища и какво са подменяли не знам. Знам, че по мое време направихме ремонт на всички училища не само във Враца, но и по селата. За уличното осветление да не говорим. Дадохме над 800 000 лева за това Враца да светне и тя наистина светна. Ремонтирахме всички селски здравни служби. Ремонтирахме всички църкви и параклиси на територията на общината.“ГЕРБ” били привлекли инвестиции. Във времето, когато бях кмет, Враца беше единствената община в България, в която 30 % от инвестициите бяха осигурени по проекти. Инвестициите бяха за над 155 милиона лева. В същото време, по общински програми, всяка година сме осигурявали работа на по 600 човека. Да не говорим за общинските фирми, които точно “ГЕРБ” ги докара до ликвидация.

-Не може обаче да отречете, че и “ГЕРБ” имат големи инфраструктурни проекти?

-За газификацията на Враца и за водния цикъл ли става дума? Тези два проекта започнаха, когато аз бях кмет. Техническото проектиране на газификацията бе готово още тогава. Договорили бяхме и имахме одобрено финасиране на рехабилитацията на водопроводната и канализационната мрежа на Враца. Тези проекти бяха предизвикателство за нас, но го направихме. Не обичам да говоря, но ме провокират. Работили сме за това Враца да е едно приятно място за живеене. Вижте града. Това не е тоя град, който оставих, когато си тръгнах от общината. Ясно е, че никой няма да векува там, но исках Враца да има кмет, който да работи за нея, а не за собствените си интереси. Колегата инж. Николай Иванов е човек, който ще работи за Враца и затова безусловно заставам зад неговата кандидатура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар