Бисквитки

петък, 29 декември 2017 г.

Ледената пързалка с удължено работно време в нощта на 31-ви декември



В навечерието на Новата 2018-та година, ледената пързалка ще бъде с удължено работно време. Промяната се извършва с оглед на организираната празнична програма в града.
Община Враца уведомява всички граждани и гости на града, че на 31-ви декември, леденият атракцион ще е със следното работно време: от 10:00 до 02:00 часа.


четвъртък, 28 декември 2017 г.

Деца мериха сили в хокеен мач на ледената пързалка във Враца



Младите таланти от детско-юношеската школа на Ботев Враца взеха участие в хокеен мач на ледената пързалка в града. Възпитаниците на футболната школа се съревноваваха срещу отбора по хокей на столичния тим Левски – София.
Срещата между двата клуба се проведе в рамките на демонстративен мач по хокей на лед, организиран за първи път, по покана на ПОФК Ботев Враца и Община Враца.
Всички любители на един от най-популярните зимни спортове имаха възможността да наблюдават уменията на малките хокеисти от Левски – София, както и да изпробват хокейните стикове на ледената пързалка.
Целта на демонстрацията е да се популяризират зимните спортове във Враца.



неделя, 24 декември 2017 г.

За първи път във Враца ще се играе демонстративен мач по хокей на лед

За първи път във Враца, на 28 декември–четвъртък, от 11:00 ч., ще се изиграе демонстративен мач по хокей на лед. В атрактивното събитие ще участват деца от клуб Левски-София, които идват в града по покана на ФК Ботев-Враца.
Първи на ледената пързалка ще покажат уменията си с хокейните стикове възпитаниците на столичния тим,  след това към тях ще се присъединят и децата от футболната школа на града, облечени в хокейни екипи. 
Целта на демонстрацията е да се популяризират зимните спортове във Враца. След дебюта на фигуристите в събота, ще видим и най-популярният зимен спорт - хокей на лед.
Заповядайте на 28 декември, от 11:00 ч. на ледената пързалка във Враца!

Катя Василева e No 1



            Стрелците на СК „Спартак – Враца“ при ОДМВР-Враца взеха участие в Републикански Турнир по стрелба с пистолет „Купа България„ в гр.Смолян.  В турнира организиран от СА на МВР и ОДМВР Смолян и проведен от 19 до 22 декември,  участваха 22 отбора и 104 състезатели.
            В индивидуалното класиране при мъжете Ивайло Флоров и Николай Милушев преминаха квалификациите за финал и са в най – добрите 30 стрелци за 2017г. в страната, като Флоров зае шесто място в призовото класиране.
            В индивидуалното класиране при жените състезателя на спортния клуб Катя Василева влезе във финала и след безапелационно бърза и точна стрелба се класира на първо място, спечелвайки „златния“ медал за пореден път през настоящата година.
В комплексното класиране купата спечели отбора на ОДМВР-Пазарджик, при мъжете – отбора на СОБТ, а при жените –стрелците на Академия -МВР.  
Турнира „Купа България“ стана достоен завършек на годината за състезателите по стрелба от СК „Спартак- Враца“, като  пожеланието за  2018 година е  да  е по – успешна и благодатна за спорта, да удвои успехите и донесе здраве и късмет на всички състезатели и техните близки.    
 



С народни хора около огъня и концерт на Светлин Миланов Враца ще посрещне Нова година

С народни хора около огъня и с концерт на победителя във фолклорния фестивал „Пирин фолк 2016“ Светлин Миланов, Враца ще отбележи настъпването на Нова година. Празничното честване ще се състои на площад „Христо Ботев“ и ще започне в 23. 30 часа.
С прозвучаване на химна на Република България и  Дунавско хоро ще се даде началото на Новата 2018 г. Приветствие към жителите и гостите на града ще отправи кметът Калин Каменов, а небето над Враца ще засияе от многоцветна празнична заря.
Начало на тържествения новогодишен концерт ще даде Светлин Миланов на откритата сцена на централния площад в 00. 30 ч. В празничната програма участие ще вземе и Духов оркестър „Огоста“.