Бисквитки

неделя, 16 октомври 2011 г.

Николай Иванов: Спортът може да полуляризира Враца в национален и световен мащаб

Кандидатът за кмет разговаря на един език с представителите на спортните клубове в общината

Съвместното създаване на нови механизми за финансирането на спортните клубове ще бъде основна задача на инж. Николай Иванов, ако бъде избран за кмет на община Враца. Той пое този ангажимент на среща с представители на спорта, провела се в петък.

Въпреки бюджетните ограничения, които в много голяма степен засягат както финансирането на клубовете, така и поддръжката на спортните бази ще се търси приоритетно решаване на проблемите, за да може на първо време да се осигурят поносими условия на тренировъчен процес, заяви Иванов.

Той напомни, че веднага след изборите стартира бюджетната процедура и участието на клубовете в нея е изключително важно, за да могат различните спортове да заявят какво им е нужно и средствата за спорт да бъдат справедливо разпределени.

На срещата бе засегнат и въпроса за закритите пространства, които биха могли да се използват от клубовете по бойни изкуства и спортни танци. Не бяха пропуснати и възможностите за осигуряване на европейско финансиране на модерна зала, тъй като в новата бюджетна рамката на ЕС са предвидени средства за такава инфраструктура.

Николай Иванов застъпи тезата, че клубовете трябва да имат свободата да разходват бюджетните средства, не само за организация на общинските спортни мероприятия, но и за дейността им по същество.

На срещата присъства и членът на Инициативния комитет на инж. Иванов, световният шампион по тае-куондо Ирена Цветкова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар