Бисквитки

петък, 8 юли 2022 г.

Бензиностанциите няма да сменят софтуера, за да дават компенсация от 25 ст. на литър



7/8/2022

Бензиностанциите няма да сменят софтуера, за да предоставят компенсациите от 25 ст. на литър бензин А95, дизел, природен газ (метан) или пропан-бутан (втечнен нефтен газ LPG). Всяка електронна система с фискална памет (ЕСФП), която се използва за отчитане на продажбите в обектите за зареждане на гориво, е изпитана и одобрена с функционалност за регистриране и отчитане на отстъпка. Това означава, че не е необходимо НАП да предоставя софтуер на крайните разпространители, за да дават те компенсацията, напомнят от приходната агенция.
Компенсацията ще се начислява като намаление от крайната цена при плащане за зареденото количество на касата, без значение дали това ще стане в брой или с карта. За горивото с отстъпка, бензиностанцията ще издава разширен фискален бон, в който ще са вписани регистрационния номер на превозното средство, вид и количество на зареденото гориво, както и отстъпката от 25 ст. на литър. В разширения фискален бон вместо име и адрес на получателя ще се посочва „Получател на компенсация за гориво по ЗДБРБ", а вместо идентификационен номер на получателя се посочва „0000000025" 
За да си получат сумите за компенсацията, крайните разпространители следва да съставят отделен отчет за издадените разширени фискални бонове (фактури), както и протокол, с който да начислят ДДС за извършените от тях доставки на гориво с отстъпка през съответния месец и да ги включат в дневника си за продажби. Заедно с това, до 14-то число на месеца, следващ месеца н

Спряно водоподаване

 „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Враца уведомява своите потребители, 

че поради възникнала авария, водоподаването ще бъде спряно в района на 
кв.Бистрец, днес 08.07.2022г. до отстраняване на аварията.

Тел.: 092 66 11 19
Тел.: 0889 316 774