Бисквитки

петък, 15 януари 2021 г.

Спокойна остава обстановката в област Враца. Максималните температури са между от -1 и 4 градуса.

Пътищата от републиканската мрежа се обработват превантивно с химически вещества и инертни материали поради очакваното застудяване и снеговалежи. Пътноподдържащите фирми, служителите на АПИ и МВР са на терен и работят превантивно, за да няма затворени пътни участъци. Движението по път Мездра – Ботевград в участъка Ребърково – Лютидол от км 167+060 до км 171+600 се осъществява с повишено внимание и скорост до 40 км/ч.

На 14.01.2021 г. около 13.00 часа вследствие на придошли води на р. Искър е отнесена предпазната дига от траверси и е подкопан брега в близост до железен път 2 на км 98+300 в междугарие Мездра – Роман в района на с. Струпец. Извършен е оглед от специалисти на ЖПС – Враца. Степента на подкопаване на железния път се следи от служители на ЖПС – Враца. Влаковете се движат по разписание 

На територията на 10-те общини от областта, няма данни за населени места без ток и водоподаване.

Със Заповед на кмета на община Враца от 14.01.2021 г. е отменено частичното бедствено положение на територията на община Враца – за кв. Бистрец, с. Бели извор и с. Горно Пещене.

На 14.01.2021 г. е получен сигнал за паднали телекомуникационни кули на интернет доставчик , които се намират в м. „Маниашки връх“, землището на с. Косталево. Доставчикът е закупил генератор за ток, чрез който техниката продължава да работи.

Под постоянно наблюдение са нивата на реките и язовирите в областта

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg.

 

четвъртък, 14 януари 2021 г.

Обстановката в област Враца

е спокойна. Температурите на въздуха са от -5 до -1. Пътищата са проходими при зимни условия, частично заледени. По данни на Областно пътно управление - Враца, 30 машини опесъчават републиканската пътна мрежа на територията на областта. 

В община Враца постепенно се възстановява обстановката след падналите обилни валежи от дъжд и сняг. В с. Челопек и с. Паволче от тази сутрин отново има прекъснато електроподаване, поради заледяване на електропроводниците. Очаква се електроподаването да бъде възстановено до края на деня. 

В останалите общини на територията на област Враца, оперативната обстановка е спокойна. 

Няма данни за нарушено водоподаване в населените места от област Враца, както и за бедстващи хора.

Под постоянно наблюдение са нивата на реките и язовирите в областта. Информацията от изминалото денонощие за нивата на реките е, че те са под критичните точки.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg.

 

 


Електронни касови бележки ще заместят хартиените

 

1/14/2021

За информация: Людмила Байчева                 

                                      Тел.:092 66 84 100 

 

 

Електронни касови бележки ще заместят хартиените в определени икономически сектори, стана ясно на поредното заседание на работната група за внедряване на софтуерна фискализация. Промяната се подкрепя от Националната агенция за приходите, като в близките седмици приходната агенция ще обсъди с бизнеса конкретни текстове за изменение в законодателството. 

Паралелно с това продължава съвместната работа по създаването на алтернативен механизъм за отчетност при електронните магазини. Работна група с представители на работодателските и браншови организации обсъжда възможностите за т.нар.  софтуерна фискализация, модел на която ще бъде представен до края на януари. На днешното заседание на работната група бяха коментирани в детайли видовете електронни търговци, които ще могат да ползват новия модел на отчетност, технологичните изисквания и процесите, които да осигурят софтуерната фискализация, както и правната рамка, която ще е необходима за осъществяване на проекта. 

Пълен запис на срещата можете да видите в YouTube канала на НАП - https://www.youtube.com/watch?v=-cQEoO0qvkw

ТД на НАП Велико Търново, Офис Враца 2020Стр. 1 от 1

 

вторник, 12 януари 2021 г.

Съобщение

 Уведомяваме Ви, че след извършване на неотложни аварийни дейности е възстановено водоснабдяването в част от засегнатите места в област Враца, а именно: с. Павлоче, с. Косталево, с. Тишевица, местността Леденикас.Градешница, с. Лесура, с. Фурен, с. Галатин, с. Осен, с.Баурене, с. Добруша, с. Типченица, с. Лик, с. Ослен Криводол, с. Дърманци, с. Долна Бешовица, с. Стояновци, с. Кунино, гр.Роман, с. Старо село, и с. Царевец.

 

Все още е затруднено водоснабдяването в следните населени места:

поради прекъснато електрозахранване, затруднение във водоподаването има в с. Руска Бяла;
поради наводнени помпени станциизатруднения във водоподаването има в с. Лютиброд и с. Ребърково;
поради замътняване на водоизточницитепроблеми във водоснабдяването има в с. Габаре, с. Драшан, с. Камено поле и с. Радовене.

 

И в момента продължават аварийните дейности по възстановяването на нормалното водоснабдяване на засегнатите места.

 

Водоснабдяване и канализация ООД  гр.Враца

стр. 1 | 1

понеделник, 11 януари 2021 г.

Започва данъчна кампания 2021 г.

Ползваме 5% отстъпка за деклариране и плащане на годишен данък до 31 март

1/11/2021

За информация: Людмила Байчева                 

                                      Тел.:092 66 84 100 

 

От днес започва подаването на данъчни декларации за доходите на физическите лица по електронен път и в офисите на приходната агенция. Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане през 2021  година е 31 март, а крайният срок за обявяване на доходите е 5 май, тъй като 30 април е почивен ден, напомнят от приходната администрация. 

В началото на март в портала за електронни услуги на НАП ще са достъпни предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лицаПотребителите, които имат персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис, ще могат да се възползват от предварително въведената в декларациите им информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения,  граждански договори и хонорари, субсидии, изплатени на земеделски производители, доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица

Лицата, извършващи дейност като търговци, еднолични търговци и земеделски стопани, избрали този ред на облагане, подават декларациите си от 1 март до 30 юни. Това е срокът, в който и фирмите трябва да декларират корпоративен данък /чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане/, данък върху разходите, данък върху приходите на бюджетните предприятия, както и данък върху дейността от опериране на кораби. Срокът за плащане на тези данъци е 30 юни.

Допълнителна информация за декларирането на доходите за миналата година може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена според тарифите на съответния оператор.

ТД на НАП Велико Търново, Офис Враца 2020

5 новозаразени

 През изминалото денонощие в област Враца са регистрирани 5 нови случаи на COVID-19.  Установените лица са диагностицирани на домашно лечение.

В община Борован е заболяла 59 г. жена от с. Малорад.

В община Враца е установен 36 г. мъж от с. Чирен.

В община Козлодуй е регистрирана 43 г. жена от гр. Козлодуй.

В община Криводол с Коронавирус е 61 г. мъж от гр. Криводол.

В община Оряхово е заболяла 29 г. жена от с. Остров.

В МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца са починали две настанени за лечение лица  - 89 г. жена от с. Лиляче и 62 г. жена от с. Костелево.

Към момента в област Враца има 1947 активни случаи. Настанените в болнични заведения са 95, а на домашно лечение са 1852 лица.




Надя Гетова 
Експерт "Връзки с обществеността" 
Областна администрация Враца 
моб. тел.  +359882 868146 
тел.+35992 678470

Съобщение

 Във връзка с тежките метрологични условия на територията на област Враца, Ви уведомяваме, че може да има проблеми с водоснабдяването на следните населени места:

поради наводнени помпени станции, затруднения във водоподаването може да има в селата Радовене, Стояновци, Кунино, Габаре, Горна и Долна Бешовица, Драшан, Камено поле, Лютиброд, Ребърково, Лик и Ослен Криводол;
поради замътняване на водоизточниците, проблеми във водоснабдяването може да има в гр.Роман и селата  - Старо село, Царевец, Типченица и Паволче;
поради прекъсване ел. захранването може да има прекъсвания във водоснабдяването на с.Косталево и с.Тишевица, както и на потребителите в местността Леденика.

Водоснабдяване и канализация ООД гр.Враца