Бисквитки

петък, 14 юли 2017 г.

По ремонтирани пътища ще пътуват жителите от 5 села в Община Враца



По ремонтирани пътища ще пътуват жителите на 5 села от Община Враца. Участъците, от общинската пътна мрежа, където стартираха строително-монтажни дейности са път II-15 /отсечката от Деривол/ - Чирен - Девене - Три кладенци – Чирен, както пътя между селата Голямо Пещене – Мраморен. Средствата, за подобряване на пътната инфраструктура към населените места са на стойност 294 642 лв. и са от капиталовата програма на Община Враца.
Строително-монтажните работи стартираха през месец юни и приключиха в посочения срок - 14 юли. Изпълнител на ремонтните дейности на общинските пътища е „Пътстройинженеринг“ АД. Преасфалтиране на участъци машинно с плътна асфалтова смес, почистване и профилиране на пътни банкети, изкърпване на единични дупки и др. са част от извършените дейности по ремонта.

Част от „Крайречен булевард“ с временна организация на движението, заради дейности по Воден цикъл



Във връзка с продължаване на работата по „Интегриран проект за Воден цикъл на град Враца“ – II фаза, от 17.07.2017 г. /понеделник/се налага временна организация за безопасност на движението по бул. „Крайречен булевард“ в участъка от ул. „Тодор Балабанов" по посока „Дом на туриста“.
В този период, поетапно в лявото и дясното пътно платно ще бъдат извършвани ремонтни дейности, свързани с канализационната мрежа. За осъществяване на движението в посочените участъци, свободната лента ще се ползва двупосочно.
Фирмата - изпълнител на строително - монтажни работи - „Понсстройинженеринг“ АД ще постави съответната вертикална сигнализация за организация на пътното движение. Временната организация за безопасност на движението е съгласувана със сектор „Пътна полиция“, Центъра за спешна медицинска помощ - Враца, Районна служба пожарна безопасност и защита на населението и Областно пътно управление.
            Движението на моторни - превозни средства ще се нормализира незабавно след приключване на ремонтните дейности.
Община Враца се извинява за причиненото неудобство.
Телефон за информация: 0887 54 88 29 - Найден Николаев  – Ръководител на строително-монтажни работи.

четвъртък, 13 юли 2017 г.

Спряно водоподаване

“Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че поради възникнала авария, водоподаването в зоната при  ул."II-ри юни", ул. "Екзарх Йосиф", ул. "Ген. Леонов", ул. "Хр. Ботев" и зоната между ул. "Никола Симов", ул. "Петропавловска", ул. "Одрин" и "Крайречен булевард" ще бъде спряно днес 13.07.2017 г. до 17:00 ч.
ТЕЛЕФОНИ ЗА ИНФОРМАЦИЯ:
ТЕЛ: 092 66 11 19
МОБ.ТЕЛ: 0889 316 774

Работна среща на областните управители от Северозападен район



В Областна администрация – Враца се проведе работна среща на областните управители от Северозападен район по покана на Малина Николова.
Албена Георгиева – областен управител на област Видин, Росен Белчев – областен управител на област Монтана, Малина Николова – областен управител на област Враца, Мирослав Петров – областен управител на област Плевен и Георги Терзийски – областен управител на област Ловеч дискутираха темите, по които се обединяват, свързани с интегрираното развитие на Северозападен район за планиране.
„Транспортна инфраструктура, туристическа инфраструктура и туристически продукт, критична инфраструктура, инвестиции и заетост са въпросите, които стоят пред нас за съвместно решаване. Само общите ни усилия, аргументи и инициативност могат да насочат вниманието на Правителството към интегрирано развитие на Северозападен район“. С тези думи Малина Николова откри срещата на областните управители.
Георги Терзийски изказа мнение, че професионалното образование е още един важен приоритет, по който може да се провежда консолидирана регионална политика.
Първата тема, която подробно обсъдиха областните управители е разработването на проект за ремонт на второкласната и третокласна пътна мрежа на територията на Северозапада. Той ще бъде предложен на премиера и министъра на регионалното развитие и благоустройството като част от Целенасочената инвестиционна програма, чието одобрение и финансиране трябва да стартира през 2018 година.
Областните управители имат задачата да анализират състоянието на републиканската пътна мрежа на територията на своята област и на 25 юли, когато поредицата от срещи продължава, да приоритизират според класа, натовареността и спешността от ремонтни дейности второкласните и третокласни пътища за реализацията на проекта.