Бисквитки

събота, 20 декември 2014 г.

СТМК – Враца годишни наград





Благодарим за получените поздравителни адреси от Кмета на Община Враца - инж.Николай Иванов и г-н Красимир Богданов – Народен Представител от 43-то  Народно Събрание!



Призови резултати от  участия в състезания през 2014г.:

1. ДП – Ел. модели 1 кръг, 10-11.05.2014г. – град Сливница

 - Николай Георгиев – 2-ро и 3-то място

 - Атанас Георгиев – 3 –то място

2. ДП – деца,  06.06.2014г. град Пазарджик :

- Отбор деца – 1 - во място-Ванина Крумова; Мирослав Димитров и Александър Димитров;

3. ДП- ДВГ 2 кръг , 07-08.06.2014г. – град Враца:

- Росен Ралчовски – 1-во място

-Виктор Робев – 3-то място

- Мартин Дамянов – 1-во място

- Кристиян Крумов – 2 –ро място

4. ДП –Бъги 1-ви кръг, 21-22.06.2014г. – град Банкя:

- Дамян Петров – 1-во място

- Мирослав Димитров – 3-то място

5. ДП – Ел.модели 2 –ри кръг 28-29.06.2014г. град Враца:

- Николай  и Атанас Георгиеви- 3-то място Електро тим

6. ДП – Бъги 2-ри кръг – 12.13.07. 2014г. град Шумен:

-Дамян Петров  1-во и 3-то място

7. ДП ДВГ 1 кръг – 26-27.07.2014г. град Шумен:

- Генко Базитов – 3-то място

- Дамян Петров – 1 –во място

8. ЕП Бъги,   28.07. – 02.08. 2014г. Австрия , Фехринг

- Дамян Петров – 36-то място

9. ДП – Бъги – 3-ти кръг , 09-10.08.2014г. Леденика:

- Мартин Дамянов – 2-ро място

-Александър Димитров – 3-то място

10. ДП –ДВГ 3-ти кръг, 20-21.09.2014г. град Шумен:

-Кристиян Крумов – 2-ро място

- Дамян Петров – 1-во място

Общо:

Отбор Деца – 1-во място

Индивидуални класирания:  20 медала

1- во място – 8 медала;

2-ро място  - 4 медала;

3-то място – 8 медала

1. Наградени с грамота „За високи спортни постижения през 2014г. от името на СТМК -Враца :

-  Виктор  Робев

-  Мартин Дамянов
-  Росен Ралчовски

- Мирослав Димитров

- Александър Димитров

- Ванина Крумова

- Николай Георгиев

- Атанас Георгиев

- Александър Георгиев

- Борис Иванов

2. Наградени с плакет „За високи спортни постижения през 2014г.“ от името на СТМК –Враца :

- Кристиян Крумов

3. Наградени с грамота „За точно и коректно отразяване на спортните постижения на СТМК-Враца“ :

ТВ Враца; ТВ Римекс; ТВ Модерна Враца; ИА Трибали; вестник Конкурент, вестник Зов нюс“, Враца плюс, Георги Александров-радио Видин;

4. Наградени за подпомагане  спортната дейност на  СТМК –Враца:

- инж.Николай Иванов – Кмет на Община Враца;

- Спортен отдел - Община Враца;

- Росица Стаменов – държавен експерт ММС;

- Николай Коцев – дългогодишен  Председател на СТМК –Враца;
- Валентин Крачунов – технически консултант на отбора на СТМК -Враца

петък, 19 декември 2014 г.

Полицаи ще обикалят и нощем селата от община Враца




            Поне веднъж седмично полицаи ще обикалят през нощта всяко село в община Враца. Това решение бе взето днес на среща между кметовете и кметските наместници от региона и представители на полицията. Предложението дойде от секретаря на с. Бели извор Марияна Алипиева и бе подкрепено от кметовете. Темата на дискусията, която бе водена от кмета на общината инж. Николай Иванов, бе намаляване и превенция на битовата престъпност. От страна на полицията в срещата взеха участие Иван Кирилов – директор на ОД на МВР – Враца, Димитър Газибарски – началник на РУ „Полиция”, Венцислав Петров – началник сектор „Охранителна дейност”, Силвия Берчева – началник на Полицейски участък „Дъбника” и полицаите Момчил Иванов и Сашка Таскова. Всички кметове благодариха за бързата реакция на полицията при всеки възникнал сигнал и за доброто сътрудничество. „Искам пред вас да благодаря на Областната дирекция на МВР и на РУ „Полиция” за съдействието, което ни оказаха през тази година. Помощта им бе огромна по време на бедствието от проливните дъждове. Те бяха до нас във всички тежки моменти. Имахме пълното им съдействие и по време на основния ремонт на улиците в града, при временната организация на движението. Смятам, че съвместната ни дейност може да бъде добър пример за взаимодействие между полицията и местната власт” – каза кметът инж. Николай Иванов.
В края на дискусията комисар Иван Кирилов каза, че това е само една от регулярните срещи между полицията и представителите на населените места от региона. Подобни срещи вече са проведенени в почти всички общини от врачанска област с изключение на община Криводол, където предстои.

Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”




Заглавията от театралния афиш за последно през тази година


20.12.`14 г. – събота в Куклена зала от 10.30 часа
„Коледна приказка”

22.12.`14 г. – понеделник в ОДЗ „Зора” – Роман от 10 часа
„Коледна приказка”

22.12.`14 г. – понеделник в ЦДГ „Вълшебно детство” – Роман от 15.30 часа
„Коледна приказка”

22.12.`14 г. – понеделник в Камерна зала от 19 часа
„Една жена – трима мъже” от Петър Петрович-Пеция

23.12.`14 г. – вторник в ресторант „Елит” - Зверино от 10.30 часа
„Коледна приказка”

23.12.`14 г. – вторник в ОДЗ-1 „Мир” – Мездра от 15 часа
„Коледна приказка”

23.12.`14 г. – вторник в Камерна зала от 19 часа
„Родолюбци” от Радослав Дорич – ЗАКРИТО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ


Крими хроника



На 18.12.2014г., в 04,20ч. в РУП-Мездра е получен сигнал, че две неизвестни лица с маски на главите са разбили  входната врата на къща в село Елисейна, в която живеят две възрастни жени/сестри/ на възраст  84г. и 81г., и  им нанесли побий с цел да вземат парите им. Грабеж не е извършен тъй като в къщата пари не е имало. След бързи действия от страна на служители на РУП-Мездра, са задържани извършителите: И.М./37г./  от с.Габровница, общ.Своге, криминално проявен и осъждан /за грабежи, кражби/ И.И./21г./ от с.Елисейна, криминално проявен  и осъждан за кражби; Т.И./20г./ от с.Елисейна. Трите лица са задържани за срок от 24 часа в РУП-Мездра.
В РУП- Козлодуй е получено съобщение, че неизвестно лице е демонтирало стъкло на частен дом в село Нивянин и откраднало: телевизор ,,JVC’’; две тонколони от магнетофон;  комплекти  спално бельо; около 10  китеници ; подова пътека с дължина 14м.; един куфар.
След проведени бързи ОИМ  И ПСД са установи извършителите:  Х.К./16г./ от с.Крива бара;  П.П./27г./ от същото село, криминално проявен  и осъждан.
На 12.12.14г., полицейски служители са извършили претърсване  в къщата на В.В./36г./  в кв.Кулата. Намерени  и иззети са материали и предмети откраднати от дърводелски цех в гр. Враца.
След издирвателни мероприятия по сигнал за откраднат/грабеж/ на  мобилен телефон на стойност 520 лева, извършена на 03.09.2014г. в гр. Враца е установено, че извършител  е лицето Р.Х./28г./ от гр.Враца.  
На 18.12.2014г., след  получен сигнал за представен фалшив документ-пълномощно пред нотариус, полицейски служители са извършили  проверка в офиса на нотариус и са установили, че  лицето С.Д./58-годишна/  от с.Сухаче направила опит да извърши сделка: покупко-продажба на 85 декара земеделска земя  в землището на с.Попица, използвайки неистински документ-пълномощно.
 При проверка в частен дом в село Попица, полицейски служители са намерили и иззели цигари без български акцизен бандерол.

Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         

Коледен концерт плени публиката във Враца




            Невероятен концерт зарадва врачани в навечерието на Коледа и Нова година. Градската концертна зала бе препълнена от желаещи да се насладят на впечатляващите изпълнения на трио „Тенорите” и симфониета „Враца” под палката на младия диригент Момчил Томов.  Концертът бе коледен подарък за жителите и гостите на града от Община Враца. Празничното настроение завладя публиката с изпълненията на канцонети, коледни песни и популярни мелодии, които бяха прекъсвани от аплодисментите на публиката. Хитовете „Гранада”, „О соле мио”, „Парла пю пиано” буквално „взривиха” залата. Звучаха творби на Бизе, Брамс, Йохан Щраус, Маскани и Петко Стайнов.
С приветствие към гражданите се обърна кметът на Враца. „През годината, която си отива, ние се изправихме пред много предизвикателства, преодоляхме много трудности и мисля, че всеки от нас заедно с личните успехи ще бъде доволен и от това, което е направил за своя град. Новите проекти, по които общината работи, още през следващата година ще направят нашия град по-хубав и удобен за живеене. Тяхната реализация ще изисква усилията на много хора, няма да е лесно, но аз съм сигурен, че заедно ще постигнем целите, които сме си поставили. Пожелавам на вас и вашите семейства преди всичко здраве, пълни къщи и богати трапези, и една нова година, щедра на късмети, благополучие, лични успехи, за да бъде Враца град на хора, които  със самочувствие изграждат неговото бъдеще! Весела Коледа и Щастлива Нова година!” – пожела инж. Николай Иванов.
Концертът завърши с фоерверки, конфети, шампанско и популярната „Наздравица” от операта „Травиата” от Верди.
           
 Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”