Бисквитки

събота, 25 февруари 2017 г.

4 000 български знамена раздава в училищата Община Враца за 3 март


Община Враца ще раздаде 4 000 български знамена в училищата, по повод предстоящия Национален празник - 3 март. В патриотичната проява ще се включат кметът Калин Каменов, зам.-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, както и за председател на Общински съвет – Враца Владимир Христов.

Инициативата се организира за втора поредна година и тогава националния трикольор получиха учениците от I до IV клас. Сега, трибагреникът ще бъде раздаден в 21 училища, на територията на Община Враца, на децата от I клас, както и на учениците от VI, VII и VIII клас. По този начин, родолюбивото начинание обхваща и се реализира в началното и основното образование.

Стартът на проявата тази година започва на 27.02.2017 г. /понеделник/, в 08:30 ч., в СУ „Никола Войводов“, където кметът Калин Каменов ще раздаде знамена на първокласниците. Той ще бъде придружаван от актьора и учител Филип Филипов, превъплътен в образа на великия поет и революционер Христо Ботев, който ще изнесе патриотичен урок пред децата.

Зам.-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева ще бъдат в НУ „Иванчо Младенов“ и „Иван Вазов“, а Владимир Христов в СУ „Христо Ботев“. В 09:30 ч., инициативата ще продължи в ПЕГ „Йоан Екзарх“, където учениците от VII и VIII клас ще получат от Каменов българското знаме.

На 3 март, кметът Калин Каменов и неговият екип ще продължат патриотичната инициатива, започната във врачанските училища и ще раздават националния флаг на жителите и гостите на града, които ще се включат в отбелязването на Националния празник на площад „Христо Ботев“.

петък, 24 февруари 2017 г.

Намалява броят на преждевременно отпадналите ученици в община Враца



Заместник кметът  на  Община Враца - Петя Долапчиева проведе работна среща с експерти от Министерство на образованието и науката. Гост на срещата бе Летисия Антонович - международен консултант към УНИЦЕФ. Целта на визитата е експертите на място да се запознаят с първите резултати от въвеждането на системата за ранно предупреждение за риск от отпадане от предучилищно и училищно образование и с политиките на местно ниво, в изпълнение на Стратегията за намаляване дела на ранно напусналите образователната система. Във визитата участваха още Галина Евденова - началник на РУО Враца, директор на Дирекция „ОЗСД” в Община Враца - Маринела Петрова, секретарят на МКБППМН- Валери Пеевски, обществени възпитатели, младежки работници, директори на училищата включени в апробиране на системата.
Отчетени бяха всички положителни резултати и бе дадена висока оценка на отличното междуинституционално взаимодействие между всички заинтересовани страни в процеса. Всички участници споделиха своя опит и конкретни казуси от работата. Апробирането на системата продължава и постигнатите резултати ще доведат до нейното разширяване на територията на цялата страна. Петя Долапчиева предаде  на участниците в срещата поздравления от кмета на Община Враца Калин Каменов и подари на всички многоезична стихосбирка със стихове на Христо Ботев.

Петя Аврамова, водач на листата на ПП ГЕРБ за област Враца: В предизборната кампания съдете по делата, а не по думите



ГЕРБ Враца откри кампанията си с водосвет

„Имам апел към врачани – съдете по делата, а не по думите”, това заяви Петя Аврамова водач на листата на ПП ГЕРБ за област Враца на откриването на кампанията на политическата партия. „ГЕРБ е партията, коятоне само говори за проблемите, а е доказала, че има реални решения”, добави тя.
ПП ГЕРБ - Враца стартира  традиционно с водосвет за здраве и успех на предстоящите Парламентарни избори и за доброто на Враца. Водосветът бе отслужен  от отец Василий в храм „Св. Николай".
„Започваме предизборната кампания с вяра и оптимизъм. В листата на ПП ГЕРБ сме заложили на кандидати, които живеят и работят в област Враца. Има експерти от всички области, които познават добре проблемите в региона и ще работят за успешното им разрешаване”, каза Петя Аврамова.
Тя подчерта, че ГЕРБ започва кампанията с реални решения за проблемите на Северозапада.
„В последните дни много хора, които дори не познават населените места в област Враца говорят, че ще работят за развитието на региона. Аз вярвам, че врачани имат представа кои са хората работили за решаването на проблемите в Северозапада. Можем да се разходим и да видим ремонта на бул. Васил Кънчов, който не е обновяван повече от 30 г. Това е един решен проблем. Такъв е и изпълненият ремонт на пътя Враца - Криводол. Можем да отчетем и средствата, осигурени за ремонта на пътя Враца – Леденика, който обхваща и бул. „Христо Ботев” и „Крайречен булевард”. Правителството на ГЕРБ отпусна 40 млн. лева за изпълнението на редица проекти в област Враца. Ние работим, без да политиканстваме на тема „Проблемите на Северозапада”. ПП ГЕРБ предлага реални решения, които ще представим пред жителите в областта по време на предизборната кампания”, допълни Петя Аврамова. 
На откриването на предизборната кампания присъстваха кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ - Враца, кметът на Община Враца Калин Каменов, кметове на Челопек, Паволче, Мраморен, Власатица, Голямо Пещене, общински съветници от ГЕРБ и общинското ръководство на партията.