Бисквитки

понеделник, 24 октомври 2016 г.

Над 300 участваха в Световния ден на ходенето във Враца



Повече от 300 души се включиха в Световния ден на ходенето във Враца. Инициативата, организирана от Община Враца и Българска асоциация „Спорт за всички”, премина при засилен интерес, въпреки лошото време. Маршрутът, с дължина 2.5 километра, бе обходен с лекота от участниците, сред които зам.-кметовете на Община Враца Мария Попова и Петя Долапчиева и експертът на Министерство на младежта и спорта за Северозападна България – Росица Стаменова.
            Колоната бе водена от кмета на Община Враца Калин Каменов, който поздрави участниците и им пожела повече движение и спортни занимания. В мероприятието се включиха още ученици от девет училища в града,  студенти от Великотърновския университет филиал-Враца, любители на ходенето.
            Всички, извървели пълния маршрут, участваха в томбола с награди, която се разигра след края на обиколката -  на финала  пред сградата на Общината.
            Отличени бяха и училищата с най-масово участие. Най-активни бяха учениците от СУ „Христо Ботев”, следвани от ПЕГ „Йоан Екзарх” и СУ „Отец Паисий” в града.

ППМГ – Враца посрещна гости от чужбина по Проект „Еразъм +“



Група ученици и учители от страните Турция, Франция, Латвия, Румъния, Полша, Великобритания и Испания тази седмица са гости на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца. Училището е домакин на работна среща по Програма „Еразъм +“, Проект „Да раздвижим тялото и ума си - здравословен начин на живот за юношите“. Гостите бяха посрещнати по стар български обичай и приветставани с „Добре дошли“ от директора на гимназията Татяна Василева.
Във фоайето на училището бе подредена и кулинарна изложба „Кошница здраве“, тъй като тази година дейностите по проекта са в сферата на здравословно хранене, движение и превенция употребата на вредни вещества. След това всеки един екип презентира своята страна и училище.
Работното посещение ще продължи от 24 до 28.10.2016 г.,а по-късно днес чуждестранните партьори на ППМГ ще се срещнат с кмета на Община Враца Калин Каменов. Програмата на събитието включва още: обучителни сесии, интерактивни и спортни занимания за учениците, открити уроци, както и срещи за планиране дейностите на учителите.

Представители на ПП ГЕРБ – Враца бяха гости на Празника на плодородието в Чирен



Общинският ръководител на ПП ГЕРБ – Враца Малина Николова, кметът на Община Враца Калин Каменов и общински съветници от групата на ГЕРБ бяха гости на Празника на плодородието в Чирен.
„Това, което ни събира днес е този хубав празник, но и изборът, който трябва да направим на 6 ноември за президент на Република България. Този избор е изключително важен, защото държавният глава  трябва да отстоява интересите на държавата. Важно е президентът да е достатъчно опитен и подготвен и да познава законите и конституцията. Такъв човек е госпожа Цецка Цачева и заедно с вицеадмирал Манушев са най-подходящия избор за висшата държавна институция“,  заяви Малина Николова.  
Тя бе категорична, че Цецка Цачева, като високо ерудиран експерт в областта на българското законодателство, винаги ще отстоява интересите на страната и на всеки един гражданин, водена от дипломацията и диалога.
„Аз виждам във вас избиратели с разум, които знаят как да гласуват на 6 ноември. Вие сте хората, които трябва да изберат, тези които ще Ви представляват по-най добрия начин. Кандидат-президентският екип на ПП ГЕРБ е точно такъв. Опитни хора, които съчетават необходимите качества – принципност, обективност, почтеност, международен авторитет, воля за постигане на консенсус, твърдост при вземането на решения и не на последно място – професионализъм”, допълни Малина Николова.