Бисквитки

събота, 17 юни 2017 г.

Кметът Калин Каменов откри 17-тото издание на Международен младежки театрален фестивал ВРЕМЕ



„За мен е голямо удоволствие да ви приветствам с „Добри дошли“ на 30-годишния юбилей на фестивала и на 17-тото издание на  Международен младежки театрален фестивал ВРЕМЕ. Искам да ви пожелая да се забавлявате, да създавате приятелства, да не ги забравяте и да дарявате любов на публиката. Театърът не просто създава удоволствие, той възпитава и учи на духовност, която никъде не може да бъде научена и овладяна. Това може да го разбере само този, който се е качвал на сцената. Пожелавам с вашата игра да съумеете да привлечете повече хора да се престрашат да се качат на сцената и да направят своя първи опит да бъдат театрали. Пожелавам на всички едно страхотно и невероятно изживяване!“. С тези думи кметът Калин Каменов откри 17-тото издание на Международен младежки театрален фестивал ВРЕМЕ, което се проведе на сцената в парка в ж. к. „Дъбника” във Враца.
Организатори на културната проява са Община Враца, Младежки дом – Враца, Театрална група ТЕМП, гр. Враца и Българска асоциация на аматьорския театър /БААТ/, член на Международната асоциация на аматьорския театър AITA/IATA.
От 16 до 21 юни, когато се чества и 30-годишният юбилей на фестивала, на сцената на Младежки дом - Враца ще се изявят групи от 16 държави: Грузия, Индия, Израел, Иран, Италия, Косово, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Украйна, Хърватия, а България ще бъде представена от младежки театрални формации от градовете Бургас, Перник, Русе, София, Ямбол, както и от домакините от ТГ ТЕМП от гр. Враца. Официални наблюдатели на фестивала са представители на Международната асоциация на аматьорския театър AITA/IATA и на Българската асоциация на аматьорския театър БААТ.
Директорът на Младежки дом - Враца Георги Врабчев поздрави всички участници и символично им подари една българска роза.
Специален гост в програмата на официалното откриване  бе етно формацията БУЛГАРА. Групата използва дръм енд бейс, фънк и броукън бийтс, като по този начин подчертава  красота на българския фолклор, преплитайки джънгъл, рок и джаз с фолклорни инструменти. Програмата бе допълнена и с представянето на уникални 3D лазерно и пиротехническо шоу.
Международен младежки театрален фестивал ВРЕМЕ се провежда под патронажа на кмета на Община Враца Калин Каменов.



петък, 16 юни 2017 г.

Община Враца проучва чрез анкета желанието на гражданите да се изградят компостиращи инсталации за разделно събрани зелени отпадъци



Община Враца проучва, чрез анкета мнението на гражданите за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации за разделно събиране на зелени или биоразградими отпадъци. Чрез анкетата ще могат да се разберат нагласите на населението на Община Враца за желанието им към употреба на компост от отпадъци, както и ще се проучи степента на осведоменост на хората, за нуждите от осигуряване на необходимите количества зелени отпадъци за целите на компостирането.
Целта на провеждането на Анкетната карта е свързана с предвижданото от Община Враца намаляване на количеството депонирани битови отпадъци, чрез кандидатстване по проект по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ по процедура „Проектиране и изграждане на компостиращи инсталации за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци“.
Анкетата е анонимна, публикувана е на сайта на Община Враца и след като бъде попълнена трябва да бъде изпратена на електронен адрес, посочен в информацията.
Линкът, на който всеки може да попълни анкетната карта е: http://www.vratza.bg/?page=34.

ПОКАНА ЗА ОБЩЕСТВЕНА КОНСУЛТАЦИЯ




относно необходимостта от поемане на дългосрочен общински дълг

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
Община Враца, на основание чл.15 от Закона за общинския дълг, уведомява местната общност - граждани и юридически лица, които имат регистрация, осъществяват дейност или ползват услуги на територията на Община Враца, за организиране на обществено обсъждане във връзка със стартиране на процедура за отпускане на банков кредит на стойност 70 000 лв. и срок на погасяване 36 месеца, съгласно предоставена оферта за кредит при определени индикативни условия и параметри от финансовата институция на „ДКЦ – I - Враца“ ЕООД, като Община Враца е гарант за обезпечаване на плащането.
Целта на кредита е финансово подпомагане на медицинските дейности и подобряване инфраструктурата на базите на дружеството. Средствата са необходими за осигуряване топлофициране на Втора поликлиника, находяща се на ул. „Вапцаров“ № 4, както и за окончателно изплащане на закупената нова лабораторна апаратура и модерен ехограф, както и консумативите за работа с тях.
С направените инвестиции значително ще се подобри качеството на медицинското обслужване на гражданите, бързото и точно диагностициране и ефективното и своевременно лечение.
Обществената консултация ще се проведе на 19 юни /понеделник/ 2017 г., от 17.00 ч., в Салона на Първа поликлиника, с адрес: гр. Враца, бул. „Втори юни“ № 66, ет. 5.

С уважение,
ПЕТЯ ДОЛАПЧИЕВА
За Кмет на Община Враца
Заповед № 1010/15.06.2017 г.