Бисквитки

петък, 26 февруари 2016 г.



Община Враца украсява 15 дървета по централния булевард „Никола Войводов”  в града с общо 225 мартеници по случай 1-ви март. Стволовете на дърветата ще бъдат увити в бял и червен плат, символизиращ здраве, щастие, живот и плодородие.
За предстоящите пролетни празници Община Враца е подготвила още изненади за жителите и гостите на града.

Зам.-кметът на Враца Петя Долапчиева откри среща с разследващ журналист



Разследващият журналист Христо Христов гостува във Враца за да представи пред ученици в града книгата си „Операция „Маратон“. Това е втора инициатива, която се организира от Община Враца и е във връзка с патриотичното възпитание на младите хора. Първата бе изложбата  „България 1944 -1989. Забранената истина“.
На срещата, която се проведе в Голямата зала на Младежкия дом, присъства зам.-кметът на Община Враца по образование и социални дейности Петя Долапчиева.
„Свободата е мила, истината скъпа. Без да познаваме своето минало, няма да имаме бъдеще. “, с тези думи Петя Долапчиева откри срещата и допълни, че истината не трябва да бъде изкривявана и да се крие от младите.
Чрез презентация и увлекателен разказ журналистът представи пред присъстващите своето специално разследване за оригинала на българската история, написана от Паисий Хилендарски -„История славянобългарска“. Книгата е била съхранявана дълги години в Зографския манастир на Света гора, от където е била открадната и тайно прибрана в България. Христо Христов е работил в държавните архиви и в архива на Държавна сигурност, а след това е описал в книгата „Операция „Маратон“, своето разследване.
Община Враца ще продължи да организира срещи с експерти, които да разкриват факти и истини за миналото на страната.

Калин Каменов се срещна със зам.-министъра на здравеопазването Ваньо Шарков



Кметът на Община Враца Калин Каменов прие днес в кабинета си зам.-министъра на здравеопазването Ваньо Шарков. Той бе придружаван от председателя на ДСБ във Враца и общински съветник Владислава Лакова.
На срещата кметът Калин Каменов постави въпроса пред зам.-министър Шарков за съдействие за закупуването на втори линеен ускорител за осигуряване лъчелечението на пациенти с онкологични заболявания в Комплексен онкологичен център – Враца. Това може да бъде осъществено чрез целево финансиране на Община Враца или закупуването му от Министерството на здравеопазването и предоставяне за ползване от лечебното заведение.
Поводът за визитата във Враца на зам.-министър Ваньо Шарков бе представянето на проекта на Национална здравна карта пред представители на лечебни заведения от областите Враца и Монтана.