Бисквитки

събота, 19 ноември 2016 г.

Кметът Калин Каменов участва в благотворителен турнир



Кметът на Община Враца Калин Каменов участва в благотворителен турнир по мини футбол „Турнир на фенове“, който се организира от Аматьорска лига по мини футбол /АЛМФ/ във Враца и със съдействието на Община Враца. Инициативата се провежда в подкрепа на Дома за деца лишени от родителски грижи „Надежда“ в гр. Белоградчик. Инициатор на спортната проява е Тодор Недков, участник в АЛМФ. В турнира участва отбор с деца от социалното заведение, а останалите са сформирани от фенове на чужди отбори. Общият брой на тимовете е 12.  
Благотворителното спортно събитие бе открито от кмета Калин Каменов, който поздрави всички участници и пожела инициативата да стане традиционна. „Какво по-хубаво от това да се обединяваме около благородна кауза. Не е важна победата, а да направим така, че да помогнем да се съберат повече средства за децата. Пожелавам на всички да бъдем толерантни и повече хора да се включват в инициативи като тази“, каза при откриването на турнира кметът на Враца. Калин Каменов също облече тениска на любим отбор и участва в тима на феновете на Ливърпул. 
В турнира се включиха отбори с привърженици на Реал Мадрид, Барселона, Манчестър Юнайтед, Интер, Рома, Арсенал и др. 

Родители и деца се състезаваха в турнира „Мама, татко и аз“ във Враца


За пети пореден път във Враца се проведе общинското състезание „Мама, татко и аз“, в което участие взеха деца от общинските детски градини. Домакин на състезанието бе спортната зала на ППМГ „Акад. Иван Ценов”. Турнирът бе открит от кмета на Общината Калин Каменов. Той поздрави родителите, децата и организаторите и пожела успех на състезанията. „Това е събитие, което стимулира децата да бъдат активни и да спортуват. Пожелавам Ви да имате повече време да играете с децата си, защото това са най-хубавите моменти. Състезавайте се от сърце и успех на всички в турнира“. С тези думи кметът откри петото издание на спортната проява в града.
Празникът бе организиран от Община Враца, в качеството й на бенефициент по договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. за реализиране на проект „СТИМУЛ за ранно детско развитие“. Размерът на проекта е на стойност 658 200 лв., стартира на 01.07.2016 г. и ще продължи до 30.11.2018 г.  Основната му цел е: Превенция на социалното изключване, намаляване на бедността сред децата на община Враца, чрез инвестиции в ранното детско развитие. Основните целеви групи са деца от 0 до 7 години и техните родители от уязвими етнически групи и общности в риск.
В надпреварата се включиха 36 отбора, като всеки тим се състоеше от едно дете, на възраст 5-6 години и един родител. Всяко семейство имаше правото да избира дали майката или бащата ще участват в състезанието. Бяха организирани и игри предназначени за децата от публиката, които не участваха в надпреварата. Отборите участваха в две различни състезания, в серия по 6 отбора, от които бе излъчен само по един победител. Всички участници веднага след всяка серия получиха от кмета Калин Каменов грамоти и предметни награди. На финала на турнира, шестте победители от всяка серия бяха наградени от зам.-кмета по хуманитарни дейности Петя Долапчиева.
           

петък, 18 ноември 2016 г.

Публично обсъждане Сувенирна палата

Община Враца, съвместно с Постоянната комисия по законосъобразност към Общински съвет – Враца, организира публично обсъждане, относно Докладна записка за допускане изработването на проект за Подробен устройствен план - изменение план за регулация и застрояване и смяна на предназначение на част от поземлен имот, публична общинска собственост, на който е построена сграда за търговия „Сувенирна палата”.

Срещата ще се състои на 23.11.2016 г. /сряда/ от 18:00 часа в Конферентната зала на Община Враца. 

Враца отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от катастрофи



За четвърта поредна година Община Враца, съвместно с Младежки дом – Враца и Ученически Общински Съвет – Враца ще отбележат Световния ден за възпоменание на жертвите от катастрофи. В проявата участие ще вземат и доброволци на Български младежки червен кръст – Враца.
            Събитието ще се състои на площад „Христо Ботев” във Враца, на 20 ноември 2016 г., от 11:00 ч.

Мениджър за един ден


 
 За девета поредна година офис на НАП - Враца се включи в инициативата на фондация «Джуниър Ачийвмънт България» - «Мениджър за един ден».
Като компания – домакин, на 17 ноември офис Враца прие четири ученички от 10-ти, 11-ти и 12-ти клас на «Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство» гр. Враца специалност «Търговски представител». Подборът се извърши след запознаване с публикуваните                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               автобиографии на сайта на фондацията и мотивацията на заявилите  участие да се включат в инициативата кандидати за обявената позиция – директор офис на НАП Враца.                                                
Учениците бяха посрещнати от директора на офиса,                                  който ги въведе в естеството на работа в НАП, а те от своя страна споделиха, че имат желание да се запознаят с дейността на приходната администрация и вярват, че работния ден с висококвалифицираните специалисти от НАП ще бъде изключително полезен за тях. с е се радваме ако о полезна за бъдещата реализация на на младите хораа фондацията и мотивацията им за участие                                                                               
При тържественото връчване на сертификатите, учениците изразиха своята удовлетвореност от споделения работен ден със служителите от офис Враца, а директорът им пожела да станат наши колеги и бъдещи мениджъри, защото НАП има нужда от млади и амбициозни хора като тях.
: Юлия Грънчарова                 

За пети път във Враца ще се проведе турнирът „Мама, татко и аз”



На 19.11.2016 /събота/ за пети пореден път ще се проведе общинското състезание „Мама, татко и аз”, в което участие ще вземат деца от общинските детски градини. Празникът е организиран от Община Враца, в качеството й на бенефициент по договор за безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., за реализиране на проект „СТИМУЛ за ранно детско развитие“.
В надпреварата ще се включат 36 отбора. Всеки отбор се състои от едно дете и един родител. Децата са на възраст 5 - 6 години. Победителите от всяка серия ще бъдат наградени на финала на турнира, а всички участници веднага след всяка серия ще получат грамоти и предметни награди.
Домакин на състезанието ще е спортната зала на ППМГ „Акад. Иван Ценов”, а началото е в 10:00 ч.