Бисквитки

събота, 15 октомври 2016 г.

Калин Каменов бе официален гост на 90-ата годишнина от създаването на НЧ „Пробуда-1926” в село Голямо Пещене




Кметът на Община Враца Калин Каменов бе официален гост на празника, по случай 90 години от създаването на Народно читалище „Пробуда-1926” в село Голямо Пещене.
 „Чест прави на всички хора, които през годините са направили така, че читалището да е живо и в него да продължава да се развива дейност“ заяви в приветствие към гостите на празника кметът Калин Каменов. „Похвално е, че и днес, млади и стари показаха своята активна читалищна дейност. Прекланям се пред всички вас, които сте успели да запазите традициите, фолклора и обичаите живи“, допълни кметът на Община Враца и поясни, че Общинска администрация ще продължи да реализира събития, в които активно да се включат читалищни самодейци.
Поздрав към всички гости отправиха също народният представител Петя Аврамова и кметът на Голямо Пещене Тодор Тодоров. На празника в селото присъстваха още областният управител Малина Николова, общински съветници и кметовете на селата Косталево, Мраморен, Челопек и Тишевица.
Юбилеят на читалище „Пробуда-1926” бе отбелязан с тържествен концерт, в който се включиха самодейци от Голямо Пещене и Народно читалище „Милин камък-1927” – с. Мраморен. След края на празника на всички присъстващи бе раздаден курбан за здраве.

Във Враца бе официално открит първият саниран блок



С водосвет, във Враца бе официално открит първият саниран блок по „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“/НПЕЕМЖС/. Сградата се намира на ул. „Иванка Ботева“ №9 и e одобрена за саниране по програма „Обновяване на българските домове 2007-2013 г.“, като дейностите са финансирани чрез НПЕЕМЖС. Отпуснатите средства за обекта са в размер на 97 797 лв.
Лентата бе прерязана от кмета на Община Враца Калин Каменов, управителя на сдружението на собствениците Петкана Кандова и Цветелина Димова – живуща в блока. „Поздравявам ви за вашата инициативност, тя беше двигателят за много други хора във Враца да тръгнат към това да санират жилищата си по Националната програма“. С тези думи кметът на Общината приветства присъстващите на откриването. Той добави още, че над 100 е броят на регистрираните сдружения на собственици по програмата във Враца. „Това нарежда града ни сред един от първите в страната по брой на регистрирани сдружения. Надявам се, скоро и други кооперации да вземат пример от вас, като се възползват от Националната програма, защото и през следващата година тя ще осигури 100-процентно финансиране за обновяване на жилищни сгради“, допълни Калин Каменов.
Управителят на сдружението на собствениците, на ул.  „Иванка Ботева“ №9 Петкана Кандова благодари на Община Враца и на фирмата, изпълнила ремонтните дейности „Билдинг груп“ ЕООД. „Бъдете търпеливи, сигурни и чакайте хубавото ще се случи и при вас“, заяви Петкана Кандова.
Официални гости на откриването бяха още зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева, главният архитект на Община Враца Чавдар Спасов, председателят на Общински съвет Румен Антов и управителят на фирмата – изпълнител на обекта Ангел Вълчев.
От сградата на ул. „Иванка Ботева“ №9, на 16 август т.г. бе даден официален старт на Националната програма във Враца.

петък, 14 октомври 2016 г.

Кметът на Враца откри сграда за обществено ползване в село Власатица



В деня на големия християнски празник Петковден, на тържествена церемония бе официално открита нова сграда за обществено ползване в село Власатица. Кметът на Община Враца Калин Каменов лично връчи удостоверението за въвеждане на строежа в експлоатация, на кмета на селото Петър Атанасов.
 „В днешния празничен ден искам да ви пожелая да бъдете здрави, да празнувате рождени и имени дни в тази прекрасна сграда, да правите събития от местния фолклор“, заяви в приветствието си Калин Каменов. В словото си той поздрави жителите на Власатица и им пожела много радостни поводи, които да ги събират в сградата.
„Преди дни открихме спортни площадки в селата Паволче и Косталево, днес откриваме сграда за обществено ползване във Власатица. Убеден съм, че следващата година в още няколко села на територията на община Враца ще успеем да открием нови обекти. Пазете ги и се грижете за тях, защото те са за вас“, добави кметът Калин Каменов.
            Новата сграда в село Власатица е с разгърната площ от 115 кв. м. В нея ще се помещават зала - клуб, здравна служба, както и ще се осигури приемна за срещи със служители на МВР. За изграждането на строителния обект Община Враца отпусна средства в размер на 112 288, 00 лв. с ДДС.
След прерязването на лентата на новата сграда, в село Власатица бе открита и паметна плоча в чест на 100-годишнината от Добричката епопея, в която са загинали жители от населеното място.

Съобщение



Община Враца напомня  на  всички заинтересовани титуляри на жилищноспестовни влогове, включени в окончателния списък и определени за правоимащи, че крайният срок за подаване на документи за изплащане на левова компенсация по реда на ЗУПГМЖСВ /Закон за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищноспестовни влогове/ e до 30.11.2016 год.


Допълнителна информация
Отдел„Общинска собственост” при Община Враца-стая №41