Бисквитки

събота, 31 октомври 2015 г.

Ден на народните будители

         Днес пред паметника на Св.Св.Кирил и Методий  тържествено бе отбелязан Денят на народните будители с участието на средношколски хор при СОУ"Отец Паисий",ученици от СОУ"Козма Тричков", духовия оркестър при НЧ"Развитие"-Враца  и Врачанска Митрополия.
         В своето приветствие инж.Красимира Георгиева -изпълняващ правомощията на Кмет на Община Враца сподели,че "…Именно духовният подем  прави възможно Българското Възраждане – един от най-големите върхове в нашата история!
         Будителството прекрачва в следосвобожденските години, пренася възрожденския огън и насочва енергията народа ни към образованост.
         Горди сме с деятелите и благодетелите на родния край, чийто духовен подвиг дава криле на нашите предци  - да изграждат нови и нови на храмове на просвещението, вярата и духовността! Паметно е делото на родолюбците, дарителите  и благодетелите за изграждането и развитието на града ни и за издигане на просветната дейност - Димитраки Хаджитошев, Христанчо Матов, сестрите Мица и Калица Хаджикръстеви, театралният деятел и творец Кръстьо Пишурка, Козма Тричков, Иванчо Младенов, първата жена учителка Цвета Кръстенякова, Васил Кънчов, проф. Димитър Йоцов. Достойни и светли  имена  на дейци от Враца и Врачанския край  извикват нашата синовна признателност в днешния ден!..."    
         Траянополски Епископ Киприян и свещеници от Врачанска Митрополия отслужиха водосвет-молебен.
       

четвъртък, 29 октомври 2015 г.

Допълнителен транспорт за изборите



Община Враца уведомява, че в изборния ден на 1 ноември ще бъде осигурен специализиран транспорт за хората, които имат затруднения в предвижването.Заявки за транспорт ще се приемат на 1 ноември от 08,00 до 18,00ч. на телефон 620566.
И на втория тур на местните избори, гражданите включени в списъка на подвижната СИК ще могат да гласуват в подвижна избирателна кутия.

Ден на Будителя



На 1 ноември 2015 година от 11,00ч. пред паметника на „Св.Св.Кирил и Методий” пред сградата на Община Враца, тържествено ще бъде отбелязан Деня на народните будители.
В програмата за отбелязването е придвидено Водосвет-молебен ,отслужен от Траянополски Епископ Киприян, слово на инж.Красимира Георгиева –Изпълняващ правомощията на Кмет на Община Враца и изпълнение на стихове и песни от учениците от среднощколски хор при СОУ”Отец Паисий” и СОУ”Козма Тричков”.
Заповядайте!