Бисквитки

неделя, 16 октомври 2011 г.

Генерал Стаменов: Ще спра кражбите чрез създаване на общинска полиция

На срещи с жителите квартал Бистрец и село Баница, кандидатът за кмет на Община Враца ген। Валери Стаменов, отговори на въпроси свързани със сигурността и охраната на гражданите и имуществото им. Посочено беше, че това са едни от най-съществените проблеми, които до този момент не срещат адекватно решение от управляващите.

Ген. Стаменов, изложи идеите си за справяне с кражбите, като при спечелване на изборите, първото нещо, което ще направи е да създаде общинска полиция. „В предишната предизборна кампания, ГЕРБ също обещаваха, че ще създадат общинска полиция. Аз още тогава казах, че няма да го направят. И как да стане, като местният им лидер има охранителна фирма, която през този мандат пое охраната на редица обекти. Създавайки общинска полиция, те трябва да унищожат тази фирма. Аз ще го направя, защото животът и имуществото на гражданите са по-важни от частните интереси”, заяви Стаменов.

Създаването на общинска полиция с център във Враца и свои представители във всички села, във взаимодействие с органите на МВР ще повиши охраната и сигурността. В града на паркове, паметници, общински и граждански обекти през тъмната част на деня, а в селата на земеделската продукция през лятото и на необитаемите домове през зимата. Освен това, една такава структура, подчинена на кмета, дава възможност за концентрация на сили, там където има нужда. При сегашната ситуация, това няма как да стане, защото между частните фирми няма единодействие.

Представен беше кандидатът за кмет на с. Баница Иван Александров Иванов, който представи програмата си за развитие на селото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар