Бисквитки

четвъртък, 6 февруари 2020 г.

НАП с две нови електронни услуги за работодателите

Людмила Байчева                 
                                      Тел.:092 66 84 100

До 28 февруари е срокът за подаване на справките за доходи, изплатени през 2019 г.
Национална агенция за приходите предлага две нови електронни услуги, достъпни с Персонален идентификационен код /ПИК/ и Квалифициран електронен подпис /КЕП/. Те са предназначени за лицата, които подават справки за изплатени през годината доходи /чл. 73, ал. 1 и ал. 6 от ЗДДФЛ/ - самоосигуряващи се лица и предприятия, които са изплатили през 2019 г. доходи от трудови и/или извън трудови правоотношения. 
Чрез новите услуги, работодателите ще виждат на екран справките с подадените данни и ще имат възможност да ги изтеглят под формата на таблица. Пред тях ще се визуализират:
-„Актуално състояние на данните, декларирани със Справката за изплатени през годината доходи по чл.73, ал.1 от ЗДДФЛ и за удържаните данък и задължителни осигурителни вноски“;
-„Актуално състояние на данните, декларирани със Справката по чл.73, ал.6 от ЗДДФЛ за изплатените през годината доходи по трудови правоотношения“.
От НАП напомнят, че работодателите, които са изплащали доходи по трудови и/или извън трудови правоотношения през 2019 г., са задължени до 28 февруари 2020 г. да подадат по електронен път  справка за изплатените доходи на физически лица през 2019 г. и за удържаните през годината данък и задължителни осигурителни вноски /чл. 73 ал. 1 от ЗДДФЛ/ и/или справка за изплатените доходи по трудови правоотношения /чл. 73 ал. 6 от ЗДДФЛ/.
Повече информация може да намерите на сайта на приходната администрация www.nap.bg или на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700,  съобразно тарифата на съответния оператор. 
ТД на НАП Велико Търново, Офис Враца 2020Стр. 1 от 1


сряда, 5 февруари 2020 г.

Одобриха още един проект за ремонт на зала „Вестител“

I’m 
Още един голям ремонт ще стартира в спортна зала „Вестител“, в която тренират състезателите от клуба по борба „Ботев 93“ и през последните годините са носители на редица републикански и световни титли. Това стана факт благодарение на одобреното проектно предложение на Община Враца за внедряване на мерки за енергийна ефективност в залата за шампиони по проект „Красива България“
Предвидените финансови средства за спортния обект са в размер на 221 704 лева.
Строително-ремонтните дейности включват полагане на пенополистирол по външни стенитоплоизолация на сградата, ремонт на терасата иоблицовка на подпорната стена, както и ремонт на покрива на залата.
Чрез реализиране на проекта ще се подобриоблика на спортната инфраструктура в града, ще се създаде благоприятна среда за спорт и ще се осигури приятна и комфортна среда за спортуващи. Също така чрез внедряването на мерките за енергийна ефективност ще бъдат оптимизирани разходите за отопление и ще се поддържа нормална температура в сградата.
Това е вторият голям ремонт, който ще бъде реализиран в зала „Вестител“. В края на месец октомври 2019 г. беше завършена подмяната на дограмата на спортната сграда, чиито дейности също бяха финансирани по проект „Красива България“.

вторник, 4 февруари 2020 г.

Стартира записването за петото юбилейно издание на Национален фолклорен събор „Леденика“


Община Враца започна записване на участници за петото юбилейно издание на Национален фолклорен събор „Леденика“. 
Тази година мащабното туристическо събитие ще се проведе на 27 и 28 юни в местността край пещера „Леденика“ във Врачанския Балкан.
Желаещите да се включат в юбилейното издание трябва да попълнят заявки, които са публикувани на официалния сайт на Община Враца, категория Културасектор Национален фолклорен събор „Леденика“, на официалния сайт на събора: https://ledenikafest.bg/както и във Фейсбук страницатаhttps://www.facebook.com/ledenikafest/.
Заявите се подават на електронна поща: sabor_ledenika@abv.bgСрокът за участие в събора на фолклорни групи и изпълнители е до 31.03.2020 г., а на приема на заявленията за извършване на търговска дейност до 30.04.2020 г.
След запълване на фестивалната програма, организаторите си запазват правото да отказват заявки за участие.
Целта на Национален фолклорен събор „Леденика“ е да популяризира българските традиции и обичаи, представяйки богатството на фолклорното ни изкуство. 
Съгласно статута на събора, в него могат да вземат участие танцови и певчески групи за автентичен, стилизиран и обработен фолклор, както и индивидуални изпълнители без възрастови ограничения.