Бисквитки

четвъртък, 2 април 2020 г.

Лаптопаджии в помощ на бизнеса по време на епидемия ДА ЧУЕМ БИЗНЕСА И ОРГАНИЗАЦИИТЕ

Продължаваме нашата инициатива „Лаптопаджии в помощ на бизнеса“ с една онлайн дискусия с представители на различни организации. Чрез нея искаме да разберем какви са затрудненията и потребностите, които те имат в настоящата ситуация. Целта ни е да потърсим адекватни решения, които да са наистина полезни.
Дискусията ще се проведе онлайн на 8 април, сряда от 15:00 до 16:00 часа. В нея може да се включи всеки, който желае, като представител на дадена организация. Ще използваме платформата за разговори Hangauts на Google, която може да събере до 50 човека. Тя е лесна за използване и е на български.
Модератор на дискусията ще е Иван Стрижлев - част от екипа на “Враца софтуер общество” и “Гнездото” споделено работно пространство, специалист по екипно развитие, провеждане на тренинги и тиймбилдинг мероприятия.
Основните въпроси върху, които ще се фокусираме са:
-          Какви са актуалните нужди на различните организации в условията на извънредно положение?
-          Какво можем да направим?
-          Как биха ни помогнали технологиите?
За да се включите е нужно да имате устройство (компютър, таблет или смартфон) с достъп до интернет, работещи микрофон, слушалки (говорител) и по желание камера. Необходим Ви е също и Google профил (чрез него работят всички телефони с Android), в който да сте влезли през смартфон или през уеб браузър. Нужно е само да въведете следния линк и да се присъедините в разговора:
За да бъде онлайн дискусията подредена и разбираема, ще следваме правилото всички да са с изключени микрофони (като влезете в разговора, има иконка с микрофон, от където може да го изключите), освен модератора. Когато някой иска да каже нещо, ще дава знак в чата, модераторът ще го обяви и той ще може да включи микрофона, за да се изкаже. По този начин ще елиминираме хаоса от страничните шумове и едновременното говорене.
Ако имате въпроси, може да ни пишете във Фейсбук страницата ни: Гнездото Coworking
Или на имейл: gnezdoto@vratsasoftware.com

Без поход

Областна администрация – Враца, като основен организатор по провеждането на Националния туристически поход „По пътя на Ботевата чета „Козлодуй – Околчица“, информира, че поради въведените противоепидемични мерки за неразпространение на COVID – 19 и приетия Закон за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., туристическата проява през тази година няма да се провежда. 
Средствата, определени по бюджета на Областна администрация – Враца за обезпечаване на туристическия поход, са възстановени в Държавния бюджет.
Във връзка с постъпилите запитвания от страна на учебните заведения, Областна администрация – Враца е уведомила началниците на Регионалните управления на образованието, които да съдействат за разпространение на информацията до всички заинтересовани и потенциални участници в похода.