Бисквитки

събота, 2 декември 2017 г.

300 тона фрезован асфалт и трошен камък са предоставени на село Баница за подобряване на пътната инфраструктура през 2017 г.



180 тона фрезован асфалт, 120 тона трошен камък и 21 куб. бетон са предоставени през 2017 г. за подобряване на пътната инфраструктура в село Баница. Това каза кметът Калин Каменов на проведената среща с жителите на селото, която се проведе в читалище „Светлина”. Той посочи още, че през тази година със средства, отпуснати от Министерството на образованието е подменен отоплителният котел и е извършен ремонт на ВиК инсталацията на ОУ „Христо Ботев” в селото. Предоставената финансова помощ е в размер на 32 991 лв. През 2017 г. е оцифрен и планът за регулация на населеното място.
Каменов информира още, че тази година са предвидени и 14 000 лв. за подмяна на плочките на площада в центъра на селото.
В рамките на срещата бяха засегнати теми, свързани с пътната инфраструктура, отдаване под наем на басейна, който се намира в селото, тъй като в момента обектът пустее и се руши. Хората посочиха още, че в населеното място няма изградена канализация, отпадните води отиват в реката, което е и предпоставка за екологични проблеми.
Жителите на Баница споделиха и необходимостта от поставянето на спирки в селото или ремонт на настоящите, които са в лошо състояние. Изграждането на детски площадки бе друга тема, която бе засегната на изнесената приемна на кмета Каменов. Поддържането на гробищния парк и пътя до него също бе разисквано на срещата.
Всички поставени теми бяха чути и от кмета на селото Любен Нинов, който се ангажира своевременно да уведомява общинската управа за належащите проблеми.
„Трябва да се подобри комуникацията между кмета на селото и хората. Това е правилният начинът, заедно да стопанисвате селото.”, каза още Калин Каменов и допълни, че ще се търси решение за всеки от поставените въпроси.

Републиканско първенство по бокс за служители на МВР

СК „Спартак- Враца“ при ОД на МВР – Враца  взе участие с шестима боксьори в Републиканско първенство по бокс за служители на МВР. Първенството организирано от Спортна Асоциация – МВР  се проведе от 30.11.2017г. до 01.12.2017г.  в спортен  център „Пулев“ в столицата.
На полуфинала до 75 кг. Димитър Банков  заради контузия се отказа във втория рунд срещу Слав Атанасов от Академия на МВР и остана с бронзов медал. В категория до 81 кг. отново на полуфинала Ивайло Стоянов се отказа срещу Калоян Дамянов. На Стоянов това е първо участие в бокса след успехите му в другите бойни спортове. Владислав Нинов в категория до 91кг. отпадна по точки от Димитър Пеев /ОДМВР-Шумен/ и донесе третия бронзов медал на тима. В същата категория Венцислав Иванов победи по точки на полуфинала Христо Иванов от ОДМВР – София, а на финала  Иванов надигра убедително Димитър Пеев /ОДМВР-Шумен/ и се окичи заслужено със златния медал.  В тежката категория + 91кг. Димитър Димитров завоюва четвъртия бронзов медал, а Петко Петков отстъпи по точки във финалната среща на Стоян Маринов /РДГП-Русе/ и остана на второ място.
Равносметката от участието в първенството е повече от успешна за отбора на СК „ Спартак – Враца“  – четири бронзови медала, един сребърен и един златен медал за водача на отбора Венцислав Иванов. Медалите и грамотите бяха връчени от братята Кубрат и Тервел Пулеви.          

петък, 1 декември 2017 г.

С рибен курбан и с благотворителна изложба-базар на шарани Враца ще отбележи Никулден



За втора поредна година на 6 декември 2017 г., от 12:00 до 14:00 ч., на пл. „Христо Ботев”,  Община Враца организира Никулденски  курбан за здраве на жителите на града и изложба-базар на пълнени шарани.
Над 1500 порции рибен курбан ще бъде раздаден на гражданите и гостите на града. Над 200 килограма риба –шаран, хек, бяла риба и платика ще бъдат вложени в Никулденския курбан, приготвен от майстор-готвачите от Общинско предприятие „Социални дейности” Враца.
Рибният курбан ще бъде осветен от Негово Високопреосвещенство Врачанския Митрополит Григорий.
Петдесет и шест пълнени шарана, приготвени от професионални майстор-готвачи от Общинско предприятие „Социални дейности” и готвачи от детските градини във Враца, ще бъдат предложени за закупуване от гражданите. Средствата, получени от изложбата-базар, ще бъдат дарени за ремонт на Акушеро-гинекологичното отделение на врачанската болница.
Началната цена на приготвените шарани е 30 лева.

Асфалтиране на ул. „Поп Сава Катрафилов“ затваря за движение участъка от бул. „Крайречен булевард“ до пл. „Христо Ботев“


Във връзка със стартиране на дейности, свързани с цялостното асфалтиране на ул. „Поп Сава Катрафилов“, от 03 декември /неделя/ ще бъде затворен за движение участъкът от бул. „Крайречен булевард“ до пл. „Христо Ботев“.
Фирмата изпълнител на строително-монтажните работи - „Понсстройинженеринг“ АД ще постави съответната вертикална сигнализация за организация на пътното движение.
Временната организация за безопасност на движението е съгласувана със сектор „Пътна полиция“, Центъра за спешна медицинска помощ - Враца, Районна служба пожарна безопасност и защита на населението и Областно пътно управление.
Община Враца се извинява за причиненото неудобство.

Отменя се затварянето на участъка от пл. „Св. Софроний Врачански“ до кръстовището с бул. „Мито Орозов“



Проливният дъжд, отменя предвиденото за днес – 01 декември, затваряне на част от ул. „Стоян Заимов“, в участъка от площад „Св. Софроний Врачански“ до кръстовището с бул. „Мито Орозов“. Строително-ремонтните работи ще стартират при подходящи метеорологични условия.
Възстановява се и маршрутът на градския транспорт, изпълняван от „Тролейбусен транспорт“ ЕООД.