Бисквитки

четвъртък, 12 септември 2019 г.

Филиалът на Медицинския университет откри новата академична година
С тържествена церемония беше открита новата академична година във филиал „Проф. д-р Иван Митев“ към Медицински университет – София.
Официален гост на тържеството беше кметът Калин Каменов. „Трупайте знания, защото те ще ви помагат в трудните моменти, когато трябва да направите избор.“ – каза кметът и посочи, че само преди година филиалът се помещаваше в компрометирана сграда, която не предоставяше адекватна среда за обучение на студентите. Благодарение на общите усилия на Общината и ръководството на висшето учебно заведение, днес студентите ще изучават медицинската наука в една от най-модерните и съвременни сгради в страната.
Знам, че всеки от вас се питат какво ще се случи с МБАЛ „Христо Ботев“ и дали това ще е здравното заведение, в което ще се развивате като специалисти. Истината е, че заради не толкова доброто управление в последните 20 години, болницата е в тежко финансово състояние. Вярвам, че с предприетите мерки от страна на новия изпълнителен директор – д-р Петър Керемедчиев, здравното заведение ще бъде възстановено и ще функционира по адекватен начин. Бъдете здрави, никога не се задоволявайте с постигнатото и помнете, че преподавателите тук са ви не само приятели, но и хората, които ще направят от вас много добри специалисти. На добър час!“ – допълни още кметът Калин Каменов в словото си по повод откриването на новата академична година във филиала на Медицински университет София във Враца.
Директорът на МБАЛ „Христо Ботев“ – д-р Петър Керемедчиев посочи в приветствието си, че държавната болница е една институция с традиции и изключителни професионалисти. Собщи усилия ще успеем да оздравим лечебното заведение и да го превърнем в една болница със съвременна техника, мотивиран персонал и пациенти, които имат доверие в своите лекуващи лекари. Подкрепяйте се и никога не се отказвайте пред трудностите! Бъдете здрави“ – каза още д-р Керемедчиев.
Студентите, преподавателите и гостите бяха приветствани и от доц. Павлинка Добрилова – директор на филиала „Проф. д-р Иван Митев“ и д-р Антонио Георгиев – управител на Нов медицински център-Враца.
Програмата продължи с водосвет за здраве и благополучие, отслужен от отец Аспарух.
На тържествената церемония присъстваха още: заместник областният управител на област Враца – Робертино Маринов, директорът на Териториално поделение на НОИ – Иван Грозданов, представители на лечебни заведенияот Враца и Монтана, преподаватели, студенти и граждани.
През новата академична година, във филиала ще се обучават над 400 студенти, като 105 от тях са първокурсници. Във висшето учебно заведение се изучават в бакалавърски програми, специалности – „Медицинска сестра“, „Акушерка“, „Лекарски асистент“ и „Трудотерапия“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар