Бисквитки

събота, 1 септември 2018 г.

С пъстра фиеста завърши Лятно училище 3



С пъстра фиеста завърши Лятно училище 3
         Повече от 60 деца – възпитаници на Лятно училище 1, 2 и 3 се събраха в празнично украсения двор на Общостния център, за да участват в пъстра  фиеста.         
Повод за тържеството бе закриване на едномесечните занимания с бъдещи първокласници в Лятно училище 3 – втора група. В рамките на програмата децата представиха художествено-музикална програма и показаха своите спортни умения в подготвените забавни игри.
Официален гост на празника бе заместник-кметът Петя Долапчиева, която връчи на петнадесет момчета и момичета грамоти за завършено Лятно училище 3, медали за доказани постижения и традиционните ученически материали и пособия. Тя пожела на бъдещите ученици здраве и много успехи.
 
Гости на пъстрата фиеста бяха още специалисти от Центъра, бивши педагози, медиатори на групи и родители.
         Обща снимка за спомен от веселите дни запечати усмихнатите детски лица.
„Лятно училище“ е част от проект „СТИМУЛ за ранно детско развитие“ по Схема за безвъзмездна финансова помощ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ – 2012-2020 г.
 

петък, 31 август 2018 г.

Затварят се за възстановяване улици във Враца


Във връзка с възстановяване на компрометирани пътни настилки от проекта „Воден цикъл“, в периода от 03.09.2018 г. до 06.09.2018 г. ще бъдат затворени за движение: ул. „Софроний Врачански“, в участъка от ул. „Стоян Кялъчев“ до ул. „Иванчо Цветков“ и ул. „Иванчо Цветков“, от отсечката с ул. „Софроний Врачански“ до ул. „Кръстьо Българията“.
За временната организация на движение, по участъка от уличната мрежа, своевременно са уведомени Сектор „Пътна полиция“, Центъра за спешна медицинска помощ, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението" и Областно пътно управление.
Фирмата-изпълнител, на строително-ремонтните работи, ще постави съответната вертикална сигнализация. Телефон за информация: 0887548829, Найден Николаев  – Ръководител строително-монтажни работи.
Община Враца се извинява за причиненото неудобство.


четвъртък, 30 август 2018 г.

Девет години Детска ясла „Приказка“


С тържество, Детска ясла № 6 „Приказка“ отбеляза 9 години от своето именуване.
Официален гост на тържеството беше заместник-кметът Петя Долапчиева, която поднесе своите благопожелания към служителите, децата, родителите и гостите на празника и връчи на директора на детското заведение - Йорданка Горанова поздравителен адрес от името на кмета Калин Каменов.
Празничната програма продължи с много песни и танци, изпълнени от малките възпитаници на „Приказка“, а краят на тържеството завърши с разрязването на огромна пъстра торта.

Започна третото третиране на тревните площи във Враца


Трето наземно пръскане срещу кърлежи, бълхи, комари и гризачи започна на територията на Община Враца. В момента се обработва централната градска част, градинките при паметника на Васил Левски, зад площад Христо Ботев, комплекс „Вестител“ /поляна, алеи, детски и спортни площадки/, градинката при ДНА и площад „Руски“, Червения площад, площад „Левски“, районът на болницата и здравните заведения, градинката при ул. „Петропавловска“, бул. „Втори юни“, детските площадки и тревните площи в ж. к. „Дъбника“.
Препаратът, с който се обезпаразитяват зелените терени, е безвреден за хора и животни. На третираните площи се поставят обозначителни табелки.

сряда, 29 август 2018 г.

Спряно водоподаване

“Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че поради възникнала авария, днес 29.08.2018г. водоподаването ще бъде спряно от 10:00ч до 17:00ч в района на ул."Стоян Заимов" в участъка от пл."Св. Софроний Врачански" до бул."Мито Орозов".
ТЕЛ: 092 66 11 19
МОБ.ТЕЛ: 0889 316 774

вторник, 28 август 2018 г.

Враца се включва и с разделно събиране в кампанията „Да изчистим България заедно“


В най-мащабната доброволческа кампания „Да изчистим България заедно“ 2018  г., която ще се проведе на 15 септември /събота/ от 09:00 ч.  до 12:00 ч. като партньори на Община Враца ще се включат и фирмите „Индустриални суровини” ЕООД, „Екопак България” АД, „ЕКОПРОЕКТ“ ООД и ОП БКС.
     За първи път Община Враца иска да превърне деня на кампанията и в ден за организирано предаване на разделно събрани от домакинствата отпадъци. Участниците в доброволческата инициатива - домакинства и сервизни бази могат да се освободят от всички излишни и ненужни отпадъци, като излязло от употреба електрическо и електронно оборудване /ИУЕЕО/ (бяла и черна техника - телевизори, домакински уреди, телефони, компютри и др. електрически уреди), негодни за употреба батерии и акумулатори НУБА, рециклируеми отпадъци /пластмаса, хартия, пластмасови опаковки, хартиени опаковки, стъкло/, отпадъци от текстил и кожа, както и излезли от употреба едрогабаритни отпадъци от домакинствата.
     Община Враца се обръща към желаещите да се включат в разделното събиране, да спазват следните изисквания:
§  Електрическо и електронно оборудване, както батериите и акумулаторите ще се извозват, след заявки от гражданите на подадени телефони за връзка и трябва да бъдат приготвени за товарене от прилежащите тротоарите, пред входовете на жилищните блокове.
§  Събраните рециклируеми отпадъци да се депонират в чували до цветните контейнери за разделно събиране, ако същите са със запълнен обем.
§  Отпадъците от текстил и кожа да се поставят в специалните съдове, разположени на територията на града, а при запълнен капацитет или липса на такива, да се събират в чували и да се поставят на контейнерните площадки, до съдовете за битов отпадък.
§  Излезлите от употреба едрогабаритни отпадъци от домакинствата да се разполагат на контейнерните площадки за битови отпадъци, с осигурена възможност за товаренето им на превозни средства.
    Лица за контакт, ангажирани с организирането и провеждането на кампанията:
·       Галя Блехова – главен експерт „Екология“ в отдел ПИОС, тел.: 0887 900357 (gblehova@vratza.bg)
·       Нели Ценова – главен експерт ОООС в отдел ПИОС, тел.: 0876 965346