Бисквитки

понеделник, 17 октомври 2011 г.

Дамян и Мартин Петрови са шести в Бурса



 В събота и неделя в турския град Бурса се проведе Европейско отборно първенство 24 часа по автомоделизъм. В първенството взеха участие
108 пилоти от 18 европейски страни. Един отбор се състоеше от 6 състезатели. Надпреварата се проведе в клас „ ФОРМУЛА 5 „.
България за първи път участва с два отбора, като врачанските състезатели Дамян и Мартин      Петрови бяха в първия отбор заедно с още 4 варненски пилоти. В съботния ден след двучасови свободни тренировки и проведена квалификация първия български отбор стартира точно в 15 часа от 16-та позиция на 48 минути закъснение от първия отбор Финландия.
Два часа след  старта момчетата вече са на 4 място само на 3 обиколки от третия отбор във временното класиране. За съжаление точно тогава се чупи двигателя, което носи закъснение от близо 2 часа. На всичкото отгоре в 20 часа завалява дъжд, който не спира до 15 часа в неделя т.е. до финала.
Момчетата показват героизъм, като постепенно наваксват закъснението, но усилията им стигат само до шестото място.
В крайното класиране първи  са Финландия, следвани от отборите на Германия 9 Турция, а на шесто място са нашите момчета от първия отбор на България.
Заслужилият майстор на спорта Дамян Петров коментира, че като за първи път класирането е престижно, но има още много да се желае. Реално продължи врачанския пилот, класирането ни бе за трето място, но не ни достигна двучасовото забавяне в бокса при смяна на двигателя.
Първите шест отбора бяха наградени с почетни плакети.

Няма коментари:

Публикуване на коментар