Бисквитки

петък, 31 март 2017 г.

ГЕРБ - Враца организира хипотерапия за деца с аутизъм



За 9-та поредна година ГЕРБ - Враца организира традиционната хипотерапия за деца с аутизъм. Поводът е отбелязването на Световния ден за повишаване информираността на хората по въпросите на аутизма. Инициативата ще се проведе на 2-ри април /неделя/ от 10.30 ч. на базата край пещерата „Леденика". Децата от Ресурсен център Враца ще получат безплатни карти за конна езда. Доказано е, че ездата помага за физическата рехабилитация и социалната им адаптация. Заповядайте да се забавляваме заедно с нашите приятели от Ресурсен център - Враца.

Актове и конфискувани каруци след съвместната акция на Община Враца, полиция и Областна дирекция по безопасност на храните



Четири са съставените актове, две са издадените предписания и две са конфискуваните каруци на втория ден от стартиралата съвместна акция между Община Враца, Районно управление на МВР – Враца и Областна дирекция по безопасност на храните. Проверката е свързана с Наредбата за организация и безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците в Община Враца. Наредбата урежда въпросите за местните изисквания, ограничения и забрани, свързани с движението на пътните превозни средства на териториите за общо ползване в Община Враца.
Проверката започна сутринта в района на ул. „Георги Апостолов“ в града. По време на акцията са установени нарушения свързани с общинската наредба, за което служителите от звено „Инспекторат“ са съставили два акта. Полицейските служители също са съставили два акта, свързани със Закона за българските лични документи.
Две предписания, на собственици на животни, са издали експертите от Областна дирекция по безопасност на храните по време на втория ден от акцията. Установено е, че конете са без задължителната индентификация - чипове, с които се установява здравния им статус и тяхната регистрация.
Съвместните проверки ще продължат и през следващата седмица.


Общински спортно-туристически празник ще се проведе в събота пред хижа „Леденика“
На 1 април 2017 г., пред хижа „Леденика" във Врачанския Балкан, ще се проведе традиционният спортно-туристически празник, който се организира от Община Враца. В проявата са поканени всички ученици, клубове по пешеходен туризъм, фирми и граждани от региона. За участниците са предвидени четири състезания - туристическа щафета, теглене на въже, крос и най-новата игра - най-точен шут, която се провежда само за ученици от V - VIII и IX - XII клас. Регламентът на играта включва - от 30 метрово разстояние с шут по въздуха да се вкара гол във врата с размери 3 на 2 метра.
Участниците, в останалите състезания, ще бъдат разделени в три възрастови групи – I - IV клас, V - VIII клас и IX - XII клас. Началото на празника ще бъде даден в 10:00 ч. Най-добрите във всички дисциплини ще получат купи, медали, материални награди и лакомства, осигурени от Община Враца.
Заявките за участие се приемат в стая 81 или на тел. 092/661471.