Бисквитки

неделя, 16 октомври 2011 г.

И Ботев Враца се подигра с Локо София

Новаците треснаха с 1:0 "железничари" на "Герена"


И Ботев Враца се подигра с Локо София
И Ботев Враца се подигра с Локомотив и след победно 1:0 над "железничарите" им нанесе поредна срамна загуба и то в София.

Това е нов резил за "червено-черните", които в предния кръг отнесоха четири гола от Левски, а сега бяха унизени от новаците и сериозно са се запътили към опасната зона на изпадащите отбори.

Единственото попадение в мача, който се игра на стадион "Георги Аспарухов", заби Ванков през второто полувреме.

Със спечелените три точки Ботев се измъкна от зоната на здрача, а проблемите в Локо още повече се задолбочиха и нищо чудно скоро Николай Гигов да спре издръжката си.


Срещата започна с положения и за двата отбора, но Иво Иванов не успя да вкара за Локо, а Бранимир Костадинов натресе лявата греда на домакините и изпусна да даде преднина на Ботев.

В 21-ата минута Марчо Дафчев можеше да вкара, но топката мина на сантиметри от вратата на Цветковски. До края на полувремето темпото на игра падна, а единственото по-сериозно положение бе пред вратата на гостите, но Преслав Йорданов стреля в аут.


Второто полувреме започна с шанс за домакините. Мечо Телкийски центрира в наказателното поле на Ботев, където Иванов стреля с глава, на прати топката в гредата.

В 53-ата минута феновете на Локомотив напуснаха демонстративно "Георги Аспарухов", като оставиха на стадиона трансперант с надпис "Бойкот на ГИГОмотив". Малко по-късно Локо натресе нова греда.

Марчо Дафчев изпълни отлично свободен удар, но топката срещна напречната греда. В 60-ата минута гостите вкараха. Капитанът на Ботев Ванков засече топката след центриране от ъглов удар и я прати в мрежата на Галев за 0:1.

Локо натисна и се опита да изравни, но Телкийски пропусна. Така Ботев взе много ценна победа и се измъкна от зоната на изпадащите отбори. Кризата в Локо пък се задълбочава и нищо чудно скоро Николай Гигов да се откаже от финансирането на отбора.

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ - БОТЕВ ВРАЦА 0:1

Голмайстор: Ванков (61)

ЛОКОМОТИВ: Галев, Лахчев, Манолов, Дяков, Добрев, Иванов, Янев, Байкал, Дафчев, Писаров, Йорданов
Треньор: Антон Велков

БОТЕВ:Цветковски, Куанг, Ванков, Ковачев, Дениран, Николов, Христов, Найденов, Ненем, Мечев, Костадинов
Треньор: Атанас Джамбазки

Жълти картони: Байкал (Л), Христов (Б)

Съдии: Станислав Тодоров (Шумен); Диян Вълков, Димитър Димитров (Варна)
Четвърти съдия: Борислав Колев (София)

Стадион: "Георги Аспарухов", София
Гол.бг

Няма коментари:

Публикуване на коментар