Бисквитки

петък, 9 декември 2016 г.

Зам.-кметът Мария Попова участва в среща в Окръжен съд – Враца



Зам.-кметът на Община Враца Мария Попова взе участие в дискусия на тема „Координация и сътрудничество между органите на съдебната, изпълнителната и местната власт при осъществяване на функциите им“. Срещата се състоя в Окръжен съд – Враца и бе част от мероприятията по повод Деня на отворени врати в правораздавателната институция.
Дискусията бе открита от председателя на Окръжния съд Надя Пеловска. Сред обсъдените теми бяха изпълнението на пробационните мерки и домашния арест, подборът на съдебни заседатели, проблеми по адресната регистрация на граждани.
Участие във форума взеха още областният управител Малина Николова, председателят на Общински съвет Румен Антов, магистрати, кметове на общини, директори на районни полицейски управления в областта и представители на Областната дирекция на МВР във Враца.

четвъртък, 8 декември 2016 г.

Кметът Калин Каменов подписа споразумение за сътрудничество с Джуниър Ачийвмънт - България



Кметът на Община Враца Калин Каменов и изпълнителният директор на Джуниър Ачийвмънт – България Милена Стойчева подписаха споразумение за сътрудничество. Сред целите на партньорството са разширяване обхвата на учебните програми за бизнес обучение в училищата в община Враца и възпитаване на компетентности за бъдеща социална реализация на подрастващите.
В словото си кметът Калин Каменов поздрави екипа на Джуниър Ачийвмънт - България и приветства инициативите, организирани от Фондацията. „Добрите практики дават възможност на младите да се запознаят с реалната работна среда, както в бизнеса, така и в общинската и държавната администрация и са полезен опит за подрастващите“, заяви кметът Калин Каменов и припомни, че преди по-малко от месец Община Враца се включи в кампанията „Мениджър за един ден“.
„Щастливи сме, че ще сключим това споразумение с Община Враца, макар че нашето сътрудничество е факт от доста години“, заяви изпълнителният директор на Джуниър Ачийвмънт - България Милена Стойчева. „С днешното подписване можем да дадем началото и на някои нови дейности, които са в посока изграждане на една друга култура и поведение в младите. Идеята е посредством няколко програми, да поставим образованието, като централна тема за голяма част от общините, с което да се ориентират младите хора, в това че имат възможност за реализация по родните си места“, добави още Милена Стойчева.
На официалната среща по подписване на документа присъстваха още зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева, маркетинг директорът на ПОФК „Ботев“ Враца Денислав Георгиев, Светослав Маноилов, ст. експерт „Биснес развитие“ в Джуниър Ачийвмънт, директорите на СУ „Васил Кънчов“ - Димитър Марков, СУ „Козма Тричков“ - Нели Борчева, ПГТР – инж. Румяна Петрова и Кристияна Ценовска – гл. учител по икономика и предприемачество в ПТГ „Н.Й.Вапцаров“.
След сключване на споразумението, изпълнителният директор на Фондацията за предприемачи Милена Стойчева посети СУ „Васил Кънчов“ във Враца, където сподели опита си в мениджмънта пред ученици от X и XII клас.

Един ден до края на Лотарията с касови бележки на НАП



За последните 48 часа са регистрирани над половин милион бележк
Остава един ден, в който участниците в Лотарията на НАП могат да регистрират касови бележки и да се състезават за голямата награда – чисто нов лек автомобил. Големият късметлия ще бъде изтеглен на 11 декември в предаването на БНТ „Денят започва с Георги Любенов“. Потребителите могат да регистрират касови бележки на сайта www.kasovbon.bg до 16,59 ч. на 9 декември 2016 г.
От началото на инициативата – 16 ноември 2015 г., за участие са регистрирани 50 милиона касови бележки на обща стойност 650 милиона лева. До момента данъчните са раздали 51 смарт телефона и 11 телевизора.
От НАП отчитат, че интересът към Лотарията е постоянен, като за участие в седмичните игри се регистрират по около 1,5 милиона касови бележки, а за месечните – се състезават средно по 4,5 милиона. В последните дни преди тегленето на автомобила, интересът рязко се засилва, отчитат от НАП.
През последните 2 дни в Лотарията са се включили 136 нови потребители от Врачанска област, регистрираните касови бележки  за същия период са близо 12 хил. на обща стойност 183 хил.лв.
В Лотарията може да участва всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и регистрира валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Имената на победителите можете да видите на сайта на лотарията www.kasovbon.bg
От НАП напомнят, че е важно хората да пазят касовите си бележки или техни сканирани или фотокопия до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки, ще бъдат проверени, поясняват от НАП.