Бисквитки

петък, 23 август 2013 г.

СИГНАЛИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ



На 22.08.2013г. в ОДЧ на РУП-Мездра е получено съобщение от жител на гр.Мездра, че за времето от 01:00ч. до 08:30ч. на 22.08.2013г. НИ е увредил като е срязал четирите гуми и е счупил предното панорамно стъкло на собствения му лек автомобил „Алфа” Ромео 147, паркиран на паркинг в гр.Мездра.
Образувано е  ДП по описа на РУП-Мездра за престъпление по чл. 216, ал.1 от НК.
В РУП-Мездра е образувана преписка по повод подадена жалба от жител на гр. Мездра, че за времето от 27.06.2013 г. до 03.08.2013 г., неизвестно лице е счупило стъкло на прозорец на приземен етаж на къщата му, след което е проникнало в нея и е извършило кражба на 1  комплект „Гедоре”, комплект от 3  пили за дърво, 1 електрическа самобръсначка, комплект от сребърни прибори за хранене, отоплителна печка , кафе-машина, газова бутилка от 5 л., 1  фритюрник,  2  душ-батерии, 1  тостер, 1  ръчна механична машина за рязане на хляб, 1  медна фруктиера и др. вещи на обща стойност около 100 лв.
От проведените ОИМ се установи, че извършител е Т. У., жив. гр. Мездра, криминално проявен и осъждан. Част от вещите са намерени в извършителя, който ги е предал с протокол за доброволно предаване и са върнати на собственика срещу разписка. 
При извършена полицейска проверка в частен дом, находящ се в с. Хърлец, обитаван от М. Б., криминално не проявен, в джоб на панталона му е открито найлоново пликче с намираща се в него суха тревиста маса, която след извършен наркополеви тест реагира на канабис.
По случая в РУП Козлодуй е образувано ДП.
На  на паркинг до село Очин дол извън пътната мрежа  л.а. „Ситроен „  Ц3 собств. и управляван от А. И., от гара Лакатник, обл.София при отклонение на вниманието си  се блъска в дърво в дясно на пътя намиращо се до паркинга.Н
            Убити и ранени няма.Няма употреба на алкохол от страна на водача .
            Щети по автомобила за около 300 лв. Съставен акт по ЗДвП и издаден протокол за ПТП.
На 22.08.13г. около 18.27ч. в гр. Враца, катастрофират като се блъскат спец. а-л  ”Татра” 815 управляван от Д. А., от гр.Враца, водач кат. „Д,Е”, стаж-15г., и л.а.”Форд” Фокус  управляван от П. П., от гр.Враца, водач кат. „В”, стаж-6г.
            Убити и ранени няма.Щети:500 лв.
            Причини:преминаване през кръстовището с работещ и включен звуков и светлинен сигнал от страна на водача на спец. автомобил без да се е убедил, че може да премине безопасно.
            Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техн. средство „Дрегер-Алкотест”7410, който е отчел отрицателни резултати. На водачите са съставени актове.
           
На 22.08.13г. около 13.05ч. в гр.Враца, катастрофира като се блъска л.а.”Хюндай” Санта Фе  управляван от Т. К., от гр.Враца, водач кат. „В”, стаж-8г., като отнема предимство на стъпилото и преминаващо по пешеходна пътека тип „Зебра” дете с велосипед К. Й., на 6г. от гр.Враца.
            Убити няма. Леко ранено е детето получило охлузвания на крака.
            Причини:движение с несъобразена скорост от страна на водача на а-ла.
            Водача е изпробван за употреба на алкохол с техн. средство „Дрегер-Алкотест”7410, който е отчел отрицателен резултат. Съставен Акт.

На 22.08.13г. около 19.00ч. в гр. Враца, катастрофират като се блъскат л.а ”Пежо” 406 с управляван от С. Н., от гр.Враца, водач кат. „В”, стаж-3г., и л.а.”Рено” Меган управляван от А. В., от гр.Враца, водач кат. „С”, стаж-20г.
            Убити и ранени няма.Щети:20 лв.
            Причини:неправилно движение назад от водача Н.
            Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техн. средство „Дрегер-Алкотест”7410, който е отчел отрицателни резултати.

ДРУГИ
На 22.08. 13г. в 09.45ч. на път I-1, Е-79 с посока на движение Враца-Мездра екип на Група „ПП” спират за проверка л.а. „БМВ” теглещ л.а.”Ландровер” Фрилендер управляван от  А. Д., от гр.Ботевград. При извършената проверка за алкохол с техническо средство Дрегер Алкотест 7510, уреда е отчел положителна проба от 0.97 промила. Съставен е акт и издаден талон за медицинско изследване.

АЕЦ “КОЗЛОДУЙ” ПОДГОТВЯ ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ

TO E НА ДОКЛАДА ЗА ОВОС НА СЪОРЪЖЕНИЕ ЗА ТРЕТИРАНЕ И КОНДИЦИОНИРАНЕ НА РАДИОАКТИВНИ ОТПАДЪЦИ С ГОЛЯМ КОЕФИЦИЕНТ НА НАМАЛЯВАНЕ НА ОБЕМА

В изпълнение на изискванията на Закона за опазване на околната среда ръководството на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД уведомява всички заинтересувани физически и юридически лица, че планира изграждането на Съоръжение за третиране и кондициониране на радиоактивни отпадъци с голям коефициент на намаляване на обема.
ОБЯВА ЗА СРЕЩИ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
“АЕЦ КОЗЛОДУЙ” ЕАД,
гр. Козлодуй, ЕИК 106513772, седалище и адрес на управление:
Република България, област Враца, гр. Козлодуй, ПК 3321
На основание чл. 97, ал. 3, във връзка с чл. 81, ал. 1, т. 2 от
Закона за опазване на околната среда
УВЕДОМЯВА
всички заинтересувани физически и юридически лица, че организира
СРЕЩИ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
на Доклад за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) с всички
приложения към него за инвестиционно предложение:
“Съоръжение за третиране и кондициониране на радиоактивни отпадъци с голям коефициент на намаляване на обема в АЕЦ “Козлодуй”
Инвестиционното предложение се финансира от Международния фонд за подпомагане на извеждането от експлоатация на 1-4 блок на АЕЦ “Козлодуй”, администриран от Европейската банка за възстановяване и развитие и се съфинансира от АЕЦ “Козлодуй”.
Доставката на съоръжението има за цел да осигури преработката, намаляването на обема, имобилизирането и опаковането на ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци (категория 2а), така че да са в подходяща форма за дългосрочно съхраняване.
Срещите за обществените обсъждания ще се проведат на:
26.09.2013 г. от 10.30 часа в Общинския клуб, гр. Мизия, ул. “Петко Банков” 4;
27.09.2013 г. от 10.30 часа в Дом на енергетика, гр. Козлодуй, ул. “Христо Ботев” 4.

Докладът за ОВОС и приложенията към него, в т.ч. Доклад за оценка на степента на въздействие и оценката по чл. 99а, ал. 1 от Закона за опазване на околната среда, са на разположение на интересуващите се всеки работен ден на следните места:
• Сградата на МОСВ – гр. София, ул. “Уилям Гладстон” №67;
• Сградата на РИОСВ – гр. Враца, ул. “Екзарх Йосиф” №81;
• Сградата на община Козлодуй – гр. Козлодуй, ул. “Христо Ботев” №13;
• Дом на енергетика – гр. Козлодуй, ул. “Христо Ботев” 4;
• Сградата на община Мизия – гр. Мизия, ул. “Георги Димитров” 25-27, ет. 1, Център за обслужване на населението.
С документите може да се запознаете тук.
Докладът за оценка на степента на въздействие – приложение към Доклада за ОВОС, е достъпен и на интернет страницата на Министерството на околната среда и водите на адрес:
http://www.moew.government.bg/
Писмени становища могат да се предоставят в стая 104 в сградата на община Козлодуй, в сградата на община Мизия, както и на местата, където е осигурен достъп до Доклада за ОВОС и приложенията към него, обявени по-горе, или по време на срещите за обществено обсъждане.
За контакти във връзка с общественото обсъждане от страна на възложителя: Галя Николова – ръководител на управление “Качество”, тел. 0973/7-25-56, e-mail: GKNikolova@npp.bg

четвъртък, 22 август 2013 г.

НАРУШЕНИЯ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ


На 21.08.2013г. в 21.08ч. в РУП-Враца е получено съобщение  от Е. И. С. жив.гр.Враца, които е заявил , че на същата дата около 20.30ч. пред къщата му която се намира във Врачански лозя ,неизвестни лица са му нанесли побой.В следствие на побоя  са му счупени три броя ребра в областта на гръдният кош -престъпление по чл.129 ал.2 вр.ал.1. от НК
Савов е настанен за лечение в ХО при МБАЛ „Хр.Ботев” гр.Враца без опасност за живота.
По случая в РУП-Враца е образувано ДП.    
B 08:00 ч. в РУП-Мездра е получен сигнал от Т. С. Ц. с. Царевец, който съобщава, че за времето от 18.08.2013 г. до 20.08.2013 г. неизвестно лице е демонтирало метална решетка с размери 0,60/0,70 м. от прозорец на неизползвана и не оборудвана църква в селото. На място е изпратена ДОГ, като е установено, че след демонтиране на металната решетка е проникнато в църквата, но не са констатирани липси или повреди. По случая в РУП-Мездра е образувана преписка.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

От проведените ОИМ по ДП образувано по повод извършена кражба на 1бр. мъжки кон,  собственост  на А. И. М. от с.Малорад, се установи ,че извършители на деянието са В. А. И. с.Малорад, Б. А. Т. с.Малорад - криминално проявен за кражби и К. Б. Г. с.Малорад. Коня е намерен и върнат на собственика.
Oт телефон 112 е получено съобщение от лицето А. Г. М. от с. Селановци, която е заявила, че от чанта находяща се в стая  на вторият етаж на домът и е извършена кражба на 25.00 лв. и купони за хляб.
От извършените ОИД е установено, че извършител на деянието е лицето А. Г. Д. от гр. Оряхово, криминално проявен, осъждан. Част от сумата е предадена от извършителя и върната на тъжителката.
 На 21.08.2013 год. в 14.05.ч. в с.Крушовица служители на РУП-Оряхово на в хранителен магазин на  ЕТ в присъствието на продавача М. П. Н. от с.Крушовица , са извършили проверка в хранителният магазин в един от рафтовете  бяха открити 23 бр.кутий цигари марка”МАRВLЕ” без български акцизен бандерол. М. П. Н.  ги е предала с протокол за доброволно предаване.
Образувано е ЗМ по описа на РУП-Оряхово
На територията на РУП-Роман при провеждане на  СПП за незаконна търговия и разпространение на акцизни стоки без български акцизен бандерол в гр. Роман, при извършване на полицейска проверка на С. Г. Ч. от с. Буковлък, е установено, че същия извършва търговска дейност, като продава нарязан /насипен/ тютюн без български акцизен бандерол. Установени и иззети са 4 кг. такъв тютюн пакетиран в 23бр. найлонови пакета.
Образувано е ЗМ по описа на РУП-Роман.
B 21.55ч.гр.Враца екип на ППД при РУП-Враца спират за проверка л.а Дайхатсу -Фероза,управляван от К. С. Н. жив гр.Враца. При извършената проверка за алкохол с техническо средство Алкотест Дрегер, уреда е отчел положителна проба 1.56 промила. Съставен му е АУАН по ЗДвП и издаден талон за медицинско изследване. Водача  е дал кръв за лабораторен анализ в ЦСМП-Враца и е задържан в РУП-Враца за срок от 24ч.
В  РУП-Враца е образувано ДП 
На 21.08.2013 г. около11,40 ч. в гр.Враца , катастрофират като се блъскат л.а Сузуки Лиана,управляван от Й. В. Ц.,гр.Враца , л.а Пежо 206,управляван от П. И. Ц.,гр.Мездра и л.а.Шевролет Колеос,управляван от Н. П. А.,гр.Враца.
Убити и ранени няма.Щети-200 лв.
Причини-неспазване на дистанция от водача Й. В. Ц.
Пробите за алкохол са отрицателни.
 Oоколо18,40 ч. в гр.Враца , катастрофира като се блъска в ляво по посока на движението в крайпътно дърво л.а.”Нисан Кашкай,собственост и управляван от Н. Г. И.,гр.Враца.
Убити и ранени няма.Щети по МПС-3000 лв.Извън МПС-250 лв.
Причини-несъобразена скорост с интензивността и характера на движение.Пробата за алкохол е отрицателна.

"Ботев”-Враца играе за победа



"Ботев”-Враца играе за победа без значение дали е домакин или гост”. Това заяви на днешната пресконференция старши-треньорът на врачани Ясен Петров. Наставникът уточни, че няма забележки относно старанието на футболистите по време на тренировъчните занимания през седмицата. “Не може след като тренират по този начин да не дойде и моментаът, в който да се постигнат резултати и футболистите да зарадват привържениците с по-резултатна и по-добра игра. Без значение е дали играем в къщи или на вън, нашият отбор трябва да излиза с една и съща мисъл, как да вземем победата”, коментира Петров. Той уточни, че в отбора има проблеми с контузени състезатели. “Пламен Илиев продължава да е на облекчен режим. Едно неприятно заболяване на Георги Какалов го извади  от строя. Той е с вирусен бронхит и бе на антибиотици. Днес може би той ще се появи на стадиона, но много голяма е вероятността той да пропусне двубоя с “Пирин”, допълни треньорът. Радостната новина от щаба на врачани е, че след травма в състава се завръща Даниел Божков, който вече тренира наравно с останалите. Старши-треньорът на врачани съобщи, че ръководството е направило всичко възможно да разузнае отбора на “Пирин”. И за този мач обаче треньорското ръководство има колебания кои от младите футболисти да играят като титуляри. “Имаме колебания, по какъв начин да започнем мача и кои от младите футболисти да са в групата. Имаме още два два обаче, в които съм сигурен, че ще избистрим състава”, категоричен е Петров. Той допълни, че след вратарските грешки допуснати на мача с “Витоша” и “Калиакра” този пост се оказва проблематичен. “Разговарях и с тримата вратари. Нашето желание е в най-кратък срок те да подобрят своята форма. Аз съм убеден, че ще дойде моментът, в който те ще помогнат на нашия отбор”.

Отборът на “Ботев” заминава утре на обяд за Банско, където футболистите ще бъдат на режим преди мача с “Пирин”. Двубоят в Разлог ще се играе в събота от 18.00 часа.

сряда, 21 август 2013 г.

ВЪЗНИКНАЛИ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД МВР - ВРАЦА



На 20.08.2013г. в 07.25ч. в РУП-Враца е получено съобщение от жител на гр.Враца затова, че за времето от 20.30ч. на 19.08.2013г. до 07.20ч. на 20.08.2013г. НЛ след взломяване на ключалката на предна лява врата е проникнало в лек автомобил Фолксваген Голф-4 негова собственост паркиран на неохраняем паркинг и е извършило кражба на СД с неустановена марка и  увредило контактен блок за запалване.Автомобила е със сключена застраховка авто-каско.Нанесената щета е в процес на изясняване.
По случая в РУП-Враца е образувано ДП .
B12.55ч. в РУП-Враца е получено съобщение от жител на  Враца, който е заявил, че около 12.45ч. на същата дата, пред магазин за плодове в гр.Враца, Н.Л. използвайки невниманието му, му е извършило кражба на мъжка кожена чантичка, с намиращи се в нея около 100лв., лични документи и документи за автомобил, дебитна и кредитна карта и личното му оръжие – пистолет АП кал.7.65мм. с 8 боеприпаси за него. Нанесени щети по данни на тъжителя за около 300лв.
По случая в РУП-Враца е образувано ДП .
 B 16.00 ч. в РУП-Б.Слатина е получено съобщение от жител на  гр.Б.Слатина ,че за времето от 17.30 ч. на 19.08.13 г. до 14.00 ч. на 20.08.13 г.в гр.Б.Слатина НИ е извършил кражба на служебен телефон, на стойност около 100 лв.
            Започнато е ДП по описа на РУП-Б.Слатина.
На 18.08.13г. в 09.30ч. в УП”Криводол” е постъпил сигнал от  жител на  с.Лесура, който е заявил,че за времето от 20.30ч. на 17.08.13г. до 06.00ч. на 18.08.13г. Н.Л. е извършило кражба на 1 кобила кафява на цвят от двора на горепосочения адрес. По случая в РУП-Враца е образувано ЗМ.
            От проведените ОИМ се установи,че извършители на деянието са В. И. с.Малорад, Б. Т. с.Малорад и К. Г.с.Малорад. Кобилата е намерена и върната на собственика.
оло 00.30ч. в гр.Оряхово на катастрофира л.а. Волво собственост на И. Н. от гр.Оряхово ,а управляван от В. В. от гр.Оряхово водач категория „В” на отчет КАТ-Враца като блъска паркираните леки автомобили:
1.Мицубиши Каризма с холандски транзитен номер собственост на Б. Г. от с.Лесковец.
2.Фолксваген Пасат собственост на М. К. от гр.Оряхово.
3.В следствие на удара л.а. Фолксваген Пасат се измества и удря паркираният пред него л.а. Пежо 206 с транзитен номер собственост на Ю. С. от гр.Оряхово.
Убити и ранени няма. Щети по автомобилите за около 1800лв.
Издадени протоколи за ПТП.
Водача В.В. отказва проба за алкохол с тех.средство , издаден е талон за медицинско изследване, съставен е АУАН по ЗДвП и АУАН по КЗ.
Oколо 21.15ч. на път IV10111 км.5+400 с.Г.Бабино-гр.Криводол катастрофират като се блъскат л.а.”Фолксваген Пасат управляван от М. С. жив.гр.Враца водач категория „В” стаж-4год. и л.а.”Хонда Сивик” управляван от Н. В. жив.гр.Враца водач категория „В” стаж-11год.
Убити и ранени-няма.
Щети по двете МПС-600лв.
Причини:Навлизане без причинно в лента за насрещно движение от страна на водача Н.В..
Водачите изпробвани за алкохол с Дрегер -пробите отрицателни.