Бисквитки

четвъртък, 18 юни 2020 г.

Със стрийтбол и тенис на маса Враца отбелязва Международния олимпийски ден


Община Враца ще отбележи Международния олимпийски ден – 23 юни, с турнир по стрийтбол и тенис на масаСпортните прояви ще се проведат пред сградата на общината и ще започнат в 09:00 ч.
За първи в състезанията по тенис на маса ще могат да се включат и граждани. Участниците в спортното забавление имат възможност да сесъревновават един срещу друг или срещу състезател от клуб „Бобата“.Записването за игрите ще става на място преди срещите. Преди турнира демонстрации ще направят най-малките състезатели на клуба по тенис на маса, както и техните треньори.
В състезанията по стрийтбол участие ще вземат юноши и девойки -8-12 клас от баскетболен клуб „Ботев 2012”.
Организатори на спортната проява са Община Враца, Български олимпийски комитет, баскетболен клуб „Ботев-2012 и клуб по тенис на маса „Бобата” - Враца.
Международният олимпийски ден традиционно се отбелязва с различни спортни мероприятия в цял свят на 23 юни, когато преди 126 години е учреден Международният олимпийски комитет /МОК/.

До 30 юни плащаме с отстъпка местните данъци и такса за битови отпадъци


Заплащането на данъка върху недвижими имоти, данъка върху превозните средства и таксата за битови отпадъци към Община Враца с 5% отстъпка изтича на 30 юни. 
Без промяна остават сроковете за погасяване на местните данъци и такси на две равни вноски, като до 30 юни е първа вноска и до 31 октомври – втора вноска. След тези дати се начисляват и дължат съответните законови лихви.
Плащанията се приемат: на касите в Дирекция „Местни данъци и такси“ в сградата на община Враца – в брой срещу издадена в момента приходна квитанция /с възможност и за плащане с карта чрез ПОС терминално устройство/; по банков път – през всяка една от съществуващите банки на територията на страната, по сметката на Общината, обслужвана от Банка ДСК; на касите на пощенските станции и Изипей в цялата страна.
За улеснение на данъкоплатците е създадена възможност за плащане от страната и чужбина дистанционно с банкови карти чрез виртуален ПОС терминал, през сайта на община Враца: www.vratza.bgбез комисионни за картодържателите – платци.
За два месеца от тази възможност са се възползвали 258 данъчно задължени лица, като са осъществени 644 плащания на стойност 101 045 лева.

вторник, 16 юни 2020 г.

Признание и награди за най-активните доброволни кръводарители


 По повод Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител във Враца бяха наградени най-изявените доброволциОтличията се присъждат за първи път по инициатива на Община Враца и отделението по трансфузионна хематологиякъм МБАЛ „Христо Ботев“.
Тримата най-активни кръводарители - Динко Динков, Димитър Яков, Румен Цонов бяха наградени с почетен плакет и детска рисунка от кмета Калин Каменов. „Искам да благодаря на всички Вас, които дарявате, защото Вашият жест спасява животи.Дарителството е добродетел, който трябва да се възпитава, да се стимулира и да се надгражда. За мен е важно да се знаят, хората, които помагат и хората с големи сърца. Благодарим Ви!“ – каза при връчването на призовете кметът Каменов.
Началникът на отделението по трансфузионна хематология – д-р Яна Апостолова благодари на всички кръводарители за проявената съпричастност и милосърдие. „Днес, Вие сте нашите герои. Вие и вашия мълчалив подвиг, дарявайки частица от себе си, за да спасите някого, когото непознавате. Гордеем се с Вас и Вашият пример по човеколюбие.“ Д-р Апостолова връчи почетни грамоти и детски рисунки на още 11 доброволни кръводарители.
На събитието присъстваха заместник-кметът Петя Долапчиева, медицински сестри, представители на общинска администрация.
В рамките на програмата участие взеха изпълнители от квартет „Хармония“ към ЦПЛР „Център за работа с деца“, с ръководител Маргарита Данаилова.

понеделник, 15 юни 2020 г.

Профилактика на ЧЕЗ, затваря за половин ден Дирекция „Местни данъци и такси“


Във връзка с извършване на планирана профилактика на електроенергийни съоръжения, на 16.06.2020 г. /вторник/, от 13:30 до края на работния ден, Дирекция „Местни данъци и такси“ към Община Враца няма да работи с граждани.
За предстоящите дейности, „ЧЕЗ Разпределение България“ АД е изпратило официално писмо до Община Враца.