Бисквитки

петък, 4 юли 2014 г.

Правят нова организация на движението за уикенда във Враца


         В събота и неделя (на 5 и 6 юли) ще има нова организация на движението на масовия обществен транспорт във Враца. Променя се маршрутът на алтернативния обществен транспорт, като от бул. „Васил Кънчов” (при Автогарата) вместо по бул. „Екзарх Йосиф” ще се продължава по бул. „Васил Кънчов”, след това по ул. „Козлодуйски бряг” до площад „Васил Левски”, вляво по ул. „Ген. Леонов” и ще се включи по бул. „2 юни”. Причината за промята е изпълнението на реконструкция по водния цикъл, за което за двата почивни дни се затваря кръстовището на ул. „Екзарх Йосиф” с ул. „Ген. Леонов”.
            Удължава се срокът на алтернативния транспорт във Враца от 14 юли до 31 юли, поради продължаващи строително-монтажни работи в района на бул. „Демокрация”.
Община Враца се извинява на гражданите за неизбежните неудобства, предизвикани от изпълнението на строителните дейности.


Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”



НАП следи още 53 групи стоки с висок фискален риск

    
Звеното за фискален контрол на НАП вече следи движението в страната на още 53 стоки с висок фискален риск. Със заповед на министъра на финансите, публикувана на www.nap.bg, към списъка на стоките, които  са обект на наблюдение от фискалните агенти, се добавят допълнителни групи. Сред новите стоки са различни видове плодове, зеленчуци, месо, риба и др.
От началото на годината до момента фискалните агенти са извършили над 42 000 проверки на рискови стоки. На 10 500 превозни средства са поставени пломби. Звеното е проследило движението на над 500 млн. кг. рискови стоки, сред които плодове и зеленчуци, месо, захар, брашно, сухо мляко.
Звеното за фискален контрол бе създадено в началото на годината със задача да контролира данъчните рискове при внос и търговия със стоки като плодове и зеленчуци, захар, брашно, месо и месни продукти, олио. Движението им на територията на страната се следи от екипи на приходната агенция на всички граници с държави от Европейския съюз и от мобилни групи във вътрешността на страната.

От средата на май инспекторите на НАП работят и по външните граници на страната съвместно с екипи на Агенция „Митници“ и Българската агенция за безопасност на храните. Освен товарни, на фискален контрол вече са подложени и лекотоварни превозни средства. 

Юлия Грънчарова    

инистър Терзиева ще открие обходния път на Враца


Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева ще открие официално обходния път на град Враца.
Събитието ще се състои в неделя, 6 юли, 2014г., от 11.00 часа на кръговото кръстовище на обходния път, при км 6+331, пресичащо път II-15 Враца – Оряхово.
Проектът се финансира от Оперативна програма „Транспорт“  и е на стойност над 17 млн.лв.
Обходният път на Враца е част от общоевропейския транспортен коридор №ІV, свързващ Западна Европа с Гърция и Турция. По него се осъществяват транспортни контакти между три европейски държави и е важна пътна връзка за „Дунав мост 2“.

четвъртък, 3 юли 2014 г.

ОИЦ – ВРАЦА ОТЧЕТЕ РАБОТАТА СИ ПРЕД МЕДИИТЕ


            На 03.07.2014г. ОИЦ - Враца представи отчет на дейността си  на пресконференция  пред медиите. Центърът създаден по Оперативна програма „Техническа помощ” ще продължи да предоставя услуги на гражданите и бизнеса до 12.06.2015 г. С решение на Комитета за наблюдение на оперативната програма продължителността на проекта бе увеличена от 36 на 47 месеца. Общо 109 са информнационните събития организирани от екипът на центъра от 2012 година досега, с цел да се информира обществеността и да се популяризират нормативните документи, европейските политики и фондове. Събитията бяха насочени към различни целеви групи - бизнес, неправителствени организации, централна и местна власт, граждани и съобразени с техните конкретни  нужди и интереси. За отчетния период експертите отчитат над 2000 запитвания по телефон, имейл и на място и над 1900 участници в организираните информационни срещи. Най-често задаваните въпроси от посетителите са свързани с процедурите на ОП „Развитие на човешките ресурси“ - стартиране на самостоятелен бизнес, стажантски програми, обучения, процедури насочени към бизнеса по ОП „Конкурентоспособност“ и ОП „Развитие на човешките ресурси“ – модернизация, енергийна ефективност, подобряване условията на труд и др. ОИЦ Враца участва в организирането на 5 национални инициативи на мрежата от 28 информационни центъра в страната: Kонкурс за детска рисунка на тема: „Как искам Европейският съюз да промени моя  градКонкурс за общо лого и послание (слоган) на еврофондовете през периода 2014-2020 г.Националната кампания „Научени уроци“Кампания  „Първите седем години на България в ЕС"; Национален конкурс „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти“Обща инициатива  „Какво знаем за Споразумението за партньорство?“.За изминалия период бяха проведени и проучвания в Област Враца в общинските администрации и бизнес организации за споделяне на опит за успешни проекти  на база, на който са подготвени издания Добри практики 2012 и 2013, както и три информационни бюлетина за Кохезионната политика. Екипът представи индикативен график на работата си до края на 2014 година – 10 информационни срещи по общини през месеците октомври и ноември, 3 срещи за проактивна работа с медии и 2 национални инициативи.
            На срещата бе представена  и схема  „Младежка заетост“ на ОП „Развитие на човешките ресурси“, с конкретен бенефициент Агенция по заетостта с размер на БФП -  35 000 000 лв. Процедурата цели да повиши конкурентоспособността на младежите чрез осигуряване на възможност за стажуване или обучение по време на работа, което ще улесни прехода от образование към заетост, а и едновременно с това ще доведе до натрупване на ценен професионален опит, необходим за заемане на свободни работни места, заявени от работодатели.

ОИЦ – Враца е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА TV7


Днес, 3 юли в 17.10ч. в офисите на ТВ7 нахлуха дузина татуирани охранители заедно с назначен временен синдик.
Това действие е продължение на рейдърската кампания от страна на  „Ноу фрейм медия България“ ЕАД, която от броени дни е собственост на Николай Бареков и неговото искане за обявяване на ТВ7 и ББТ в несъстоятелност.
Обезпечителната заповед с дата на издаване 3.07.2014г. указва на временния синдик „да извърши преценка на необходимостта от охрана на имуществото на длъжника (ТВ7 ЕАД ) и да изготви доклад в тази посока, за което да уведоми съда“.
В разрез с указанието на Софийски градски съд, още в рамките на днешния ден, синдикът дойде, придружен, в нарушение на указанията на съда, от охранители, които се настаниха на етаж, нает от Балкан Българска Телевизия.
Тези действия са демонстративно и грубо нарушение на предписанията на обезпечителната заповед.
ТВ7 ЕАД ще сезира съда по надлежния ред за това нарушение.
Едновременно с охранителите в студиата и офисите нахлуха и служители, обслужващи политическия офис на „България без цензура“.
Те не се съобразиха с искането на адвокатите на ТВ7 да напуснат незабавно офисите.
Ръководството на ТВ7 ЕАД изразява възмущението си от нарушаването на указанията на СГС  и от неправомерните действия на охранителите и служителите на „България без цензура“.


Полицейска сводка

ВЗЛОМНА КРАЖБА
На  03.07.2014г. в 20.33ч. във УП-Хайредин чрез тел.112 е получено съобщение от жител на  с.Михайлово.Съшия е заявил,че за времето от 29.06.2014г до 03.07.2014г.  НИ след като е демонтирал 4  цигли на покрив на  къща и е взломил 1 врата на стайно помещение е извършил кражба на 1 бойлер, 5 дървени стола, 1 дървен шкаф и 1 китеник от домът му в с.Михайлово.
   Щети в процес на изясняване.
            Образувано ДП по описа на РУП-Козлодуй.
ПАЛЕ
На 03.07.14г. в 23.10ч. в РУП-Враца е получено съобщение от жител на гр.Враца който е заявил,че на същата дата около 23.00ч. Н.Л. е запалило кафе автомат негова собственост находящ се в гр.Враца. В следствие на пожара кафе автомата е изгорял напълно. Нанесената щета по данни на тъжителя е в размер на 2 500лв.
По случая е образувано  ДП.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

На 30.06.2014г. в РУ”Полиция”-Враца е депозирана жалба ЗМ от лицето Е. А. гр.Враца който е заявил, че на същата дата в кв.Кулата , НЛ е увредило като е счупило предно панорамно стъкло на собственият му лек автомобил марка”Фиат Пунто”, паркиран пред дома му на горе посоченият адрес.
Нанесената щета по данни на тъжителя е на стойност около 300 лева.
От проведените ИМ се установи, че извършител на деянието е лицето В. З. гр.Враца.
Същият е разпитан, след което е задържан за срок от 24ч. в РУ”Полиция”-Враца.
Преписката ще бъде изпратена на РП-Враца.

В РУ „ПОЛИЦИЯ” - Враца е образувана преписка във връзка с постъпила жалба от жител на  гр. Враца (таксиметров шофьор във фирма от гр.Враца) в която е заявил, че на 25.05.14г. около 03:00ч. пред хранителен магазин находящ се в гр.Враца НЛ е увредило предно панорамно стъкло на управлявания от него лек автомобил марка „Шевролет” модел „Нубира”. По данни на тъжителя нанесената му щета е в размер на около 140 лева.
            От проведените ОИМ се установи, че извършител на деянието е криминално проявеното и осъждано за управление на МПС след употреба на алкохол  лице Цветомир М.Г. от гр.Враца.
М.Г. е разпитан и освободен
На 29.05.2014 г. в РУП – Враца е получен жалба   от лицето Ц. С. от гр.Враца който е заявил, че в средата на месец май тази година е предоставил за ползване собственият си товарен автомобил марка и модел „Ивеко 159.12” на лице от с.Нивянин. В последствие въпросното лице не е върнал автомобила и най-вероятно го е продал на трети лица.
            При проведените оперативно издирвателни мероприятия товарният  автомобил е установен в с.Кобиляк, общ.Бойчиновци, обл.Монтана да се управлява от лицето П. П. от с.Кобиляк. По данни на П.П. същият е придобил автомобила чрез бартер от непознато за него лице от с.Бутан.
            В хода на проверката е установено, че извършител на деянието е лицето И. М. с постоянен адрес с.Нивявин и настоящ адрес с.Нивянин. Към момента М.М. не е установен, тъй като след извършване на деянието е напуснал пределите на Р. България.
            Товарният автомобил е предаден доброволно от П.П. и се намира на съхранение в РУП – Враца
На 22.04.201.4г. в УП-Дъбника е получено съобщение от Д. К. гр.Враца който е заявил, че за времето от 14.00ч. на 16.04.2014г. до 08.10ч. на 22.04.2014г. , НИ след отключване с подбран или подправен ключ на входна врата на кабинет в ОУ”Св.Климент Охридски” в с.Тишевица е извършил кражба на 1  преносим компютър със зарядното устройство за него.
Нанесена щета в процес на изясняване.
По случая в РУ”Полиция”-Враца е образувано ДП.
От проведените ОИМ и ПСД са установени извършителите на горе посоченото деяние , а именно криминално не проявените лица И. С.с.Тишевица и С. Д.жив. с.Тишевица.
Същите са разпитани по случая, след което са освободени.
Вещта предмет на престъпление е намерена и иззета
На 02.07.14 г. около 19.40 в с.Търнава  авто-патрул на РУП-Б.Слатина спират  за проверка лек автомобил „Опел-Астра” управляван от А. А. от с.Буковлък. При извършената проверка е установено, че в автомобила се  превозват   4   полиетиленови чувала   с общо тегло 45,00кг.ситно нарязан /насипен/ тютюн без български акцизен бандерол. 
Тютюна е предаден с протокол за доброволно предаване.
Образувана е проверка по описа на РУП-Б.Слатина

На 03.07.2014г. в с.Бутан, обл.Враца пред кметството, служители на РУП Козлодуй- И”КП” са извършили проверка на лек автомобил марка „Фолксваген- голф” собственост на К. Р.от с.Калище а ползван и управляван от М. Ц.от с.Бутан обл.Враца. При проверката е установено, че номера на двигателя на автомобила отговаря на лек автомобил марка „Фолксваген голф”, собственост на М. М.от гр. Плевен. Автомобила е приведен в РУП- Козлодуй, където е извършен оглед на същия с който е за престъпление от НК.
По случая е образувано ДП по описа на РУП Козлодуй.
Автомобила е иззет и се намира на съхранение в РУП- Козлодуй.
На  03.07.2014 г.  в 06.10ч. при проведена СПО съгласно план на път III-134 между селата Камено поле и Г. Бешовица е спрян за проверка лек автомобил Форд-Ескорт управляван от С. Л.от с.Буковлък.  При извършената проверка е установено, че в автомобила С.Л. превозва  общо 37 прозрачни найлонови плика с общо тегло 5,500кг. ситно нарязан /насипен/ тютюн, без български акцизен бандерол.
Тютюна е предаден от С.Л. с протоколи за доброволно предаване.
В РУП-Роман е  заведен заявителки материал 
На  03.07.2014 г.  в 06.30ч. при проведена СПО съгласно план на път III-134 между селата Камено поле и Г. Бешовица е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф” управляван от Б. Б.от с.Буковлък. При извършената проверка е установено, че в автомобила Г.Б. превозва  общо 198 прозрачни найлонови плика с общо тегло 33 кг. ситно нарязан /насипен/ тютюн, без български акцизен бандерол.
Тютюна е предаден от Г.Б. с протоколи за доброволно предаване.
В РУП-Роман е  заведен заявителки материал.
На  03.07.2014 г.  в 07.00ч. при проведена СПО съгласно план  на път III-134 между селата Камено поле и Г. Бешовица е спрян за проверка лек автомобил „Рено Меган Сценик” управляван от М. П.от с.Буковлък и спътници в автомобила П. П. от с.Буковлък и П П. от с. Буковлък. При извършената проверка е установено, че в автомобила М. П. превозва  общо 192 прозрачни найлонови плика с общо тегло 29,500кг. ситно нарязан /насипен/ тютюн, без български акцизен бандерол. Установено е, че на П. П.  са   24 кг. тютюн, пакетиран в 150 найлонови плика и на П. П. са   5,500кг. тютюн, пакетиран в 42  найлонови плика.
Тютюна е предаден от П. П. и П. П. с протоколи за доброволно предаване.
В РУП-Роман са  заведени заявителки материали.


Наградени служители на ОД МВР-Враца по случай професионалния празник на МВР – 5-ти юли


Наградени от министъра на вътрешните работи.
„Почетен знак на МВР III степен, Иво Манчев, заместник-директор на ОД МВР-Враца.
С наградата „Обявяване на благодарност” с парична награда от 50 лв.:
-          Георги Митов, началник на криминална полиция в РУП-Враца
-          Пламен Петков, началник на РУП-Мездра
-          Аспарух Максимов, началник на РУП „АЕЦ” Козлодуй

Наградени от главния секретар на МВР
-Цветомир Драганински, началник на криминална полиция в РУП-Мездра
- Красимир Йончев, началник на РУП-Роман
- Кръстьо Кръстев, началник на РУП-Козлодуй.

Наградени с „Писмена похвала” от директора на ОД МВР Враца

Комисар Иван Кирилов награждава  с отличието „Писмена похвала” 62 служители на ОД МВР-Враца. Наградите са за проявен професионализъм и инициативност в работата. 

Ивайло Флоров спечели турнира по стрелба




Днес на стрелбището в спортния комплекс „Христо Ботев” във Враца завърши турнира по стрелба, посветен на професионалния празник на МВР.
На огевия рубеж най-точен бе Ивайло Флоров с постижение 121 точки, следван от Детелин Донов - 113 т., а трети е Емил Христов - 109 т. Четвърти е Данаил Димчев - 96 т., пети Дамян Петров - 94 т., а на шесто място са Тодор Тодоров и Катя Василева с по 91 т. В отборното класиране най-точни са полицаите от РУП Бяла Слатина 1 отбор с 187 точки, следвани от РУП-АЕЦ Козлодуй 1 отбор - 186 т. и ДАНС 1 отбор - 185 т. Четвърти са сектор „ИП” 166 т., пети е втория отбор на РУП Бяла Слатина със 154 т., а шести с по 136 точки са отборите на втория отбор на  РУП-АЕЦ Козлодуй и втория отбор на РУП Враца.

Евгени Първанов победи при тенисистите




Евгени Първанов от отбора на РУП при АЕЦ Козлодуй бе най-добър в тенис турнира по повод професионалния празник на МВР, проведен във Враца. На второ място завърши Иван Максимов от пожарна безопасност и защита на населението Враца, а трети се класира Петко Петков от ОД на МВР Враца.
Четвърти остана ветерана от пожарна безопасност и защита на населението Враца, пети е Александър Стоянов от отбора на пожарна безопасност и защита на населението при АЕЦ Козлодуй, а шести Валери Пешев от пожарна безопасност и защита на населението Враца.

РИОСВ – Враца организира официална церемония по награждаване на победителя в конкурса “Най-чисто населено място, граничещо с резерват “Врачански карст””


На 04 юли (петък) от 11 часа в информационния център на РИОСВ –Враца за поредна година ще се проведе церемония по награждаване на победителя в конкурса за “Най-чисто населено място, граничещо с резерват “Врачански карст”. На събитието са поканени да присъстват кметовете на граничещи с резервата села Паволче, Челопек, Бели Извор, Лютаджик, Згориград и квартал Бистрец на гр.Враца.
Комисия от експерти от РИОСВ-Враца в областта на управлението на отпадъците, защитени зони от мрежата Натура 2000 и биологичното разнообразие, обходиха населените места и оцениха тяхното състояние по предварително зададени критерии.
Награждаването ще бъде проведено в рамките на проект „Дейности по устойчиво управление на резерват „Врачански карст” – изключителна държавна собственост, попадащ в териториалния обхват на РИОСВ - гр. Враца”, финансиран по Приоритетна ос 3: „Опазване и възстановяване на биологичното разнообразие" на оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.

Повече информация по реализацията на проекта може да намерите на страницата на РИОСВ - Враца www.vracakarst.com



РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ


На  02.07.2014 г.  в 06.30ч.  при проведена СПП   в гр. Роман е спрян за проверка лек автомобил Опел-Астра, управляван от П. С. Г.,от с.Буковлък и спътник в автомобила К. Т. А. от с.Буковлък. При извършената проверка е установено, че в автомобила П. С. Г. и П. С. Г. превозват  общо 177 прозрачни найлонови плика с общо тегло 19,700кг.ситно нарязан /насипен/ тютюн без български акцизен бандерол. Установено е че на П. С. Г. са   10,200кг. тютюн пакетиран в 89 бр. найлонови плика и на П. С. Г. са   9,700кг. тютюн пакетиран в 86 бр. найлонови плика,като същите са без български акцизен бандерол.  .
Тютюна е предаден от П. С. Г. и П. С. Г. с протоколи за доброволно предаване.
В РУП-Роман са  заведени заявителски материали. 
В в РУП-Враца е получено съобщение от дежурен лекар при ЦСМП-Враца, които е заявил, че при тях е прието лице на което му е нанесен побой.
От извършената проверка се установи, че на същата дата около 18.30 ч. в гр.Враца Н.Л. е нанесло побой на В. Г. Л. от гр.Враца ,вследствие на които В. Г. Л.  е получила временно разстройство на здравето, настанена е в ХО на МБАЛ”Хр.Ботев” -Враца под наблюдение без опасност за живота.
От проведените бързи ОИМ се установи, че извършител на деянието е лицето В. Д. Ц. от гр.Враца -криминално не проявен. В. Д. Ц.  е разпитан и задържан за срок от 24ч. в РУП-Враца.
По случая в РУП-Враца е образувана преписка.
В 19.10ч. РУП-Оряхово чрез тел.112 е постъпил съобщение от Б. Л. Д. от гр.Оряхово ,за това, че в гр.Оряхово е спрял собственият си лек автомобил Опел Корса  поради повреда на същия. Б. Л. Д.  отишъл да търси помощ, но когато се върнал не го намерил.
            От проведените бързи ОИМ автомобила е намерен паркиран пред домът на Г. Й. М. в гр.Оряхово. Г. Й. М. е предал автомобила с протокол за доброволно предаване и същият е на съхранение в РУП-Оряхово.
            Образувано е ЗМ.
На 02.07.2014 г в с.Горно Пещене катастрофира като пада от мотоциклет Ямаха,управляван от Г. Ц. Г.-неправоспособен водач.
Причини-несъобразена скорост с пътните условия.
Убити няма.Леко ранен е водача с охлузни рани.Прегледан в ЦСМП и освободен.
Щети-50 лв.Пробата за алкохол е отрицателна.
Във.Враца катастрофира като пада от мотопед Жонвай АА,собственост и управляван от Р. Р. Р.,гр.Враца.
Убити и ранени няма.Щети-100 лв.
Причини-несъобразена скорост с пътните условия. Пробата за алкохол е отрицателна. 
На 02.07.2014г.  около 17.20ч. в с.Търнак на път извън РПМ, катастрофира като изгубва управление, велосипед с монтиран двигател с вътрешно горене, без данни за собственост и управляван от неправоспособният П. А. Б. от с.Търнак.
Убити и ранени няма. П. А. Б.  е прегледан в ЦСМП-Б.Слатина  и освободен.
Причини: Минаване през неравност  и изгубване на контрол над МПС.
Около 18.10ч. в гр.Мизия, катастрофират като се сблъскват л.а.Форд КА , управляван от M. В. - Германия и паркиран л.а. Фолксваген Пасат ,соб. на И. Ц. Л. от с.Липница.
Убити и ранени-няма.Щети по двете МПС-150лв.
Причини: Неправилна маневра движение на заден ход от водача,Същият е изпробван за алкохол с Алкотест Дрегер -пробата е отрицателна.

На водача M. В.  е съставен АУАН. Издаден протокол за ПТП. Издадено и връчено НП.

OД на МВР Враца спечели волейболния турнир


В спортната зала на комлекса „Христо Ботев” във Враца днес завърши волейболния турнир по случай професионалния празник на МВР.
Сутринта в първия полуфинал РПУ Бяла Слатина победи отбора на Противопожарна защита Враца. Във втория полуфинал волейболистите от ОД на МВР Враца се наложиха над РПУ Враца. В среща за третото място Противопожарна защита Враца победи РПУ Враца с резултат 3:1.
На финала един срещу друг се изправиха полицаите от ОД на МВР и РПУ Бяла Слатина. След по-добра игра волейболистите от ОД на МВР надиграха колегите си от Бяла Слатина с резултат 3:0 и спечелиха първото място в турнира.

Победителите бяха наградени с купи и грамоти от председателя на СК „Спартак” при ОД на МВР Враца Иво Манчев.
Огнян Филипов

сряда, 2 юли 2014 г.

Крими хроника



След ОИМ и ПСД по сигнал  от кмета на Община Враца, за увредено общинско имущество/съд за отпадъци/ на ул. „Медковско дере”, извършено на  12.06.2014г. и заснето от охранителна камера е установено, че извършител е 17-годишно момче от гр. Враца. Материалите по случая ще бъдат изпратени в Районна прокуратура-Враца.
            На 01.07.2014г., в 18.30ч. на гл. път Е-79 катастрофират:  автомобил „Great Wall управляван от П.Н./82г./  от гр. Монтана; лек автомобил „ Wolkswagen”  управляван от И.И./47г./ гр. Монтана;  влекач „Daf” с прикачено полуремарке,  управляван от К.С./27г./  от гр. Харманли. Загинал  е водача П.Н. Ранени са 4 лица, които са транспортирани в болницата  в гр. Враца. Водачът К.С.  е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, пробата е отрицателна. Водачът  И.К. не е изпробван с техническо средство поради физическа невъзможност, взета му е кръвна проба за медицинско изследване.
Причини за катастрофата- в процес на изясняване. Образувано  е досъдебно производство.
На 01.07.14г. вBспрял за проверка лек автомобил ”Хонда Сивик” с транзитен номер, управляван от лицето И.П./26г./ от гр.Стара Загора . Установено е, че транзитните табели не са издадени за същия лек автомобил. Автомобилът е иззет. Образувано  е досъдебно производство. 
На 02.07.2014г., в  00,05ч. на улица „Доспат” в гр.Враца е спрян за проверка лек автомобил  Форд”, управляван от И.Г./38г./ от гр.Враца. Пробата за алкохол на водача е положителна-  0,95 промила.
На 01.07.2013г., в  11.45ч. в с.Бъркачево е извършена проверка на конски впряг/каруца/ ползвана от  лицето Х.Х./39г./ от същото село. Открити са дърва за огрев, без съответното разрешително. Образувано  е досъдебно производство. 
За времето от 09.00 ч.  на 01.07.2014 год. до 08.00ч. на 02.07.2014г., на територията на РУП-Оряхово е проведена  СПО за противодействие на битовата престъпност в малките населени места. Проверени са 5 питейни заведения, 12 МПС, 19  лица, два пункта за изкупуване на метали. Констатирани са 2 нарушения.

   Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев