Бисквитки

събота, 14 май 2022 г.

КОМИСИЯТА ПО ЕНЕРГЕТИКА В 47-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

 

НА РАБОТНА ВИЗИТА В АЕЦ „КОЗЛОДУЙ”

 

На 14 май в атомната електроцентрала на работно посещение бяха депутати отКомисията по енергетика в 47-то Народно събрание, водени от нейния председател Радослав РибарскиВъв визитата участие взеха и Мартин Георгиев – изпълнителен директор на „Национална електрическа компания” ЕАД, и Ангелин Цачев – изпълнителен директор на „Електроенергиен системен оператор” ЕАД.

Делегацията се срещна с ръководния екип на АЕЦ „Козлодуй” в Учебно-тренировъчния център. Изпълнителният директор Наско Михов представи дейността на Дружеството и хода на плановия годишен ремонт на 5 енергоблок. Сред акцентите бяха високото ниво на безопасност на ядрените съоръжения и мерките за осигуряване настабилно и ефективно електропроизводство.

В рамките на визитата бе проведен технически тур на обекти на площадката на централата – Пълномащабния симулатор за блокове с реактори ВВЕР-1000, машинната зала на 6 блок, системи за безопасност, мобилни дизелгенератори и др.

четвъртък, 12 май 2022 г.

Спряно водоподаване

 Водоснабдяване и канализация“ ООД – Враца уведомява своите потребители, 

че поради извършване на строително ремонтни дейности по водния цикъл, 
водоподаването ще бъде спряно утре 13.05.2022г. от 08:30 часа до 17:00 
часа в района между бул."Демокрация", ул."Екзарх Йосиф", бул."Никола 
Войводов" и бул."Васил Кънчов".

Тел.: 092 66 11 19
Тел.: 0889 316 774

неделя, 8 май 2022 г.

Купа и медал за Врачански стрелци

 Отборът по стрелба на СК „Спартак -Враца’’при ОД на МВР - Враца взе участие в 26- я Републикански турнир по стрелба „БИНЕВ, ТРОШАНОВ, АНГЕЛОВ’’. Турнира се проведе от 04 до 05 май 2022г. в гр. София, на стрелбището на  Академия – МВР. Състезанието се провежда в памет на полицаите загинали при изпълнение на служебния си дълг – старши сержант Ангел Ангелов от IX РПУ, капитан Йордан Бинев и старши сержант Красимир Трошанов от РДВР – София, които бяха застреляни на 3 май 1996 г. в  ж-к Люлин при изпълнение на служебните си задължения. 

           Отбора на  СК „Спартак -Враца’’ се прибра с актив от една купа и един медал. Ивайло Флоров спечели трето място в индивидуалната надпревара при мъжете. Мъжкия отбор в състав Ивайло Флоров, Николай Милушев и Румен Николов  безапелационно спечели купата за първо място. В комплексното класиране отбора на ОД на МВР - Враца се класира на четвъртото място.

В турнира взеха участие 25 отбора и 101 състезатели от Национални служби и Областни Дирекции на МВР, като същия е последна проверка на стрелковите умения преди Републиканското първенство, което ще се проведе през юни  във Варна.