Бисквитки

петък, 24 март 2017 г.

Бордът на директорите на МБАЛ „Христо Ботев” във Враца остава непроменен



Бордът на директорите на МБАЛ „Христо Ботев”  във Враца остава непроменен. Това стана ясно след проведеното извънредно общо събрание на акционерите на лечебното заведение. В обявения час на провеждането му присъстваха представители на Даржавата, Община Враца, Община Борован, Община Мизия, Община Оряхово и Община Роман. Те притежават общо 441 283 поименни акции, представляващи 89,16 % от капитала на дружеството.  За председател на Общото събрание бе определена Мирена Танева – представител на Държавата.
Всички присъстващи акционери подкрепиха вземането на решение за одобрение на извършените действия за учредяване на ограничени вещни права в полза на държавата за нуждите на Министерство на здравеопазването върху имоти, във връзка с реализирането на инвестиционен проект в подкрепа на спешната медицинска помощ. Проектът  ще бъде финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020. Отново единодушно бе гласувано приемането на разроботената от Съвета на директорите програма, съдържаща конкретни мерки за подобряване финансовото състояние на лечебното заведение.
Представителят на държавата-акционер запозна с  предложената промяна в състава на Съвета на директорите, като бяха гласувани две предложения. Първото е за освобождаване на настоящия съвет на директорите в състав: Валери Симеонов, Димитър Цветков и Орлин Цветков и избиране на нов, в който влизат Димитър Цветков, Орлин Цветков и Иван Чолашки. За предложението гласува единствено община Мизия, а представителят на държавата се въздържа.
Второто предложение бе за избиране на нов четиричленен съвет на директорите в състав: Димитър Цветков, Орлин Цветков, Иван Чолашки и Красимир Гюров. За това предложение отново гласува само представителят на Община Мизия.
Кметът на Община Враца Калин Каменов заяви, че дружеството няма нужда от персонални промени в управлението, а от финансовата подкрепа от държавата. Той бе ка

СЪОБЩЕНИЕ



Община Враца уведомява всички жители на града и кварталите - Бистрец и Кулата, че самовключването в новоизградената канализация по проект „Интегриран проект за воден цикъл на гр. Враца" е незаконосъобразно. То създава рискове за околната среда и населението, предпоставка е и за възникване на епидемии. Действието на жителите по присъединяването без разрешение подлежи на санкциониране.
След въвеждане на обекта в експлоатация жителите на града и кварталите ще имат право да бъдат включени в новоизградената канализация.

Заловиха врачанин да гори кабели в парка на спортен комплекс „Христо Ботев“



Служители на звено „Инспекторат“ съвместно с Районно управление на МВР-Враца заловиха жител на града, който е запалил огън в парка на спортен комплекс „Христо Ботев“ и гори кабели.
На нарушителя е съставен акт по чл. 17, ал. 1, т.1, от Наредбата за  осигуряване  на обществения ред, опазване на околната среда и опазване на имуществото на територията на община Враца, който забранява горенето на гуми, трева и други отпадъци, както и паленето на огън и изхвърлянето на неугасени предмети в паркове, градини, улични платна и тротоари. Глобата, която ще бъде наложена на нарушителя ще е от 50 до 200 лв.