Бисквитки

четвъртък, 10 август 2017 г.

Секретарят на Община Враца Нина Дакева връчи грамоти на стажанти в местната администрация



Секретарят на Община Враца Нина Дакева връчи грамоти на стажанти, участвали по Програмата за летни и студентски стажове в държавната администрация. „Изключително сме доволни от вашия престой при нас. Справихте се безупречно с поставените задачи и ангажименти. Бъдете здрави и продължавайте със същия ентусиазъм да развивате своите умения. Уверена съм, че след приключване на висшето си образование, ще се реализирате успешно в желаната от вас професионална сфера. На добър час!“ – каза Нина Дакева на участвалите в стажа.
В рамките на един месец – Калина Сотирова и Томислава Томова, участваха активно в дейността на дирекция „Административно правни дейности“ в Община Враца. И двете имаха възможността да се запознаят с организацията на работа и функционалните задължения на административните звена, както и да участват активно в подготовката на заповеди, договори, писма и други документи, касаещи местната администрация.

Спряно водоподаване

“Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че поради възникнала авария, водоподаването в района между  бул.”Демокрация”, ул.“Екзарх Йосиф”, ул.“Ген. Леонов” и ул.“Спортна” ще бъде спряно днес 10.08.2017г. до 18:00 ч.
ТЕЛЕФОНИ ЗА ИНФОРМАЦИЯ:
ТЕЛ: 092 66 11 19
МОБ.ТЕЛ: 0889 316 774

Зам.-кметът Петя Долапчиева откри третото издание на Младежки корейски културен лагер



Зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева откри третото издание на Младежки корейски културен лагер, в Младежкия дом. „За мен е удоволствие да Ви поздравя по случай провеждането на Младежки корейски културен лагер“ 2017 за пореден път в град Враца! Благодарение на успешната симбиоза между опит, амбиция и желание за промяна, Корейският културен лагер търпи своето благоприятно развитие, събирайки на едно място хора от различните сфери на обществото в нашия град. Нещо повече – само за три години, Вие успяхте да реализирате много съвместни инициативи, с представители на младежкия сектор от Враца.За мен ще бъде чест, ако продължим нашето съвместно сътрудничество и обменим опит в различните сфери на обществения живот.“, каза Петя Долапчиева при откриването на форума.
На официалната церемония по откриването присъстваха още – консулът на Южна Корея у нас Хелън Сонг, началникът на отдел „Образование и култура“ Стела Димитрова, специалистът „Младежки дейности“ в Община Враца Боряна Статкова, делегация от корейски младежи, танцови състави от Северозападна България и граждани.
Програмата продължи с представяне на младежки групи от Южна Корея, песни и много изненади за участниците в Лагера.
Младежки корейски културен лагер се провежда за трета поредна година в града. Целта на събитието е да се опознае корейската култура и да се изградят приятелски отношения между младежите от Враца и Южна Корея. Участниците ще имат възможността да се запознаят с корейската история и обичаи, както и да опитат типичната за Корея храна.

Данъчни патрули от офис на НАП Враца посетиха 250 търговски обекта



            Данъчни инспектори от офис на НАП Враца започнаха контролни действия в търговски обекти от областта. Патрулите са от двама инспектори от различни отдели на агенцията, облечени в разпознаваеми жилетки. Те посещават търговските обекти по предварително зададен маршрут. С превантивна цел раздават уведомителни писма, в които се акцентира върху задължението на търговците да отчитат всички продажби чрез регистрирано в НАП фискално устройство. Фирмите се уведомяват какви ще бъдат последствията за тях, ако не спазват законовите разпоредби.
            До момента в област Враца са обходени 250 търговски обекта, а кампанията е безсрочна.
             „Приходната агенция разполага с неизчерпаем ресурс от мерки, които периодично ще използва за насърчаване спазването на данъчно-осигурителното законодателство“,  коментира по повод данъчните патрули директорът на ТД на НАП В.Търново Ивайло Здравков.
            На по-късен етап ще бъдат командировани данъчни инспектори от другите офиси на Териториална дирекция на НАП Велико Търново, които ще извършват оперативни проверки, включително и скрити наблюдения на търговските обекти.
              Гражданите могат да сигнализират данъчните патрули, ако не им бъде издадена касова бележка за извършена от тях покупка. В тези случаи ще бъде извършена незабавна проверка на сигнала. Сигнал може да бъде подаден и на националния телефон на НАП 0700 18 700, както и на електронната поща - infocenter@nra.bg
 
 : Юлия Грънчарова